PETIT DESCANS PER AGAFAR FORÇES. S'ACABA L'AGOST I COMENÇA UN SETEMBRE BRUTAL

Després d'haver superat les 18 actuacions previstes pel mes d'agost (amb alguna suspensió per motiu de pluja), ja s'ha acabat un dels mesos carregats de l'any, però ara tenim per davant el més intens i carregat de tot l'any, un setembre demolidor.

No cal dir que el mes de setembre és per a la Reus Jove, la traca final de l'estiu. 
Amb actuacions destacades, l'agenda estarà de rabiosa actualitat, i no deixem cap de les múltiples facetes d'intèrprets al calaix. 
Així doncs, ens podreu trobar en aplecs, en ballades de sardanes, en cercaviles, en concerts, en els actes de la Diada Nacional de Catalunya, en festes majors, amb processons, amb l'acompanyament musical de la missa o d'una Salve Regina, amb una nova ocasió per gaudir amb els Quicos i l'Esbart Reus Dansa de l'espectacle LA JOTA + BELLA, i un reguitzell d'actuacions en actes sardanistes i en diverses festes majors arreu de la nostra geografia.

Concretament amb festes majors a Tortosa (per la mare de déu de la Cinta), a les Borges del Camp (per la mare de déu de la Riera), a Montblanc (per la mare de déu de la Serra), a Creixell (festa major del Santíssim), a Tarragona (per la festa major de Santa Tecla), a Reus (per la festa major de la mare de déu de Misericòrdia), a Vandellòs (per la festa major en honor a Sant Cosme i Sant Damià) i a Segur de Calafell (per la festa major de Sant Miquel). 

Tot plegat, sumat als actes a l'entorn de la Diada, fan que el mes de setembre ens pugueu trobar en 22 actuacions compactades en només catorze dies. 

Esperem estar a l'alçada de les espectatives que tots vosaltres heu posat en la nostra formació, i per part nostra no escatimarem cap esforç per fer que tot surti d'allò més bé. 

Ara carregarem piles i descansarem del 30 d'agost al 6 de setembre.

Tornarem amb la nostra música el proper dia 7 de setembre, on començarà el nostre "tour particular" de la temporada 2015. 

Per als qui torneu de les vacances, i us reincorporeu a la feina, ànims i que sigui lleu la tornada. Com heu vist, nosaltres lluny de fer vacances, ens venen una muntanya de quilòmetres, d'hores de música, de convivència amb els companys, de dormir algun dia poques hores, i un desgast físic evident. Però ho afrontem amb il·lusió i entusiasme. D'altra forma, no tindria raó de ser el nostre ofici. Ser músic forma part ben bé de tot això que us hem descrit, i l'objectiu final és transmetre, mitjançant el llenguatge universal de la música emocions i sentiments a aquelles persones que participaran activament dels actes on serem presents amb la REUS JOVE.

Podeu trobar tota la informació de les nostres actuacions de forma regular al nostre facebook, i també podeu consultar al calendari del blog o bé clicar aquest enllaç http://reusjove.blogspot.com.es/2015/08/agenda-setembre.html  

Mentre no arriba el dia, us deixem amb uns vídeos d'activitats que properament farem, (en aquest cas, vídeos d'anys anteriors) per anar fent boca de tot allò que ens espera.

LA JOTA + BELLA amb els Quicos i l'Esbart, un espectacle de mestissatge de la nostra música tradicional.


 La Cobla Reus Jove, l'Esbart Reus Dansa i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries descobreixen tot un nou espai sonor i festiu a La Jota + Bella, on la rondalla jotera i la cobla sardanística s'uneixen per trencar fronteres i despertar sentits. Sota la direcció musical del mestre Jesús Ventura, impulsor del mestissatge entre la jota i la cobla.

LA SALVE REGINA a la festa major de les Borges del Camp, el cor parroquial i una formació específica amb músics de la cobla Reus Jove, ofereixen l'ofrena a la Verge de la Riera.

La Cobla Reus Jove i el Cor Parroquial, sota la direcció de Montserrat Pàmies interpreten la Salve Regina a la festa major del 2014



L'APLEC BAIX CAMP. Santuari de Misericòrdia. A l'entorn de la festa major de Misericòrdia de Reus, la colla Sardanista Rosa de Reus organitza l'aplec de sardanes de la nostra ciutat. 


En aquest cas, és un vídeo resum amb fotografíes de la jornada, elaborat per la sardanista CarmePru del Masnou, que contempla imatges de tota la jornada, amb les escoles que van ballar al matí, el dinar, el concurs de colles improvisades i diferents moments de la diada de l'any 2012.

L'ÀLIGA DE REUS i la COBLA REUS JOVE a la festa major de Misericòrdia de Reus, ofereixen l'ofrena a la Verge a l'interior del santuari de Misericòrdia


Els diables arriben a la porta del santuari, un esclat de foc es pot contemplar des de l'interior del Santuari. La silueta de l`àliga apareix per la porta principial del santuari. Tot just llavors les primeres notes de la música del ball de l'àliga de meitats del segle XVIII interpretades per la Cobla Reus Jove comencen a sonar a l'interior de l'església que presenta un ple total, una gernació s'acumula al seu interior per poder gaudir d'aquest espectacle que només es veu una única vegada a l'any.  L'àliga comença a recòrrer el passadís central i finalment quan està situada davant l'altar s'oferirà el solemne ball curt, d'ofrena a la Mare de Déu de Misericòrdia. El vídeo correspon al dia 25 de setembre de 2013. 

Comentaris

Entrades populars