VÍDEO RESUM DEL CONCERT CLÀSSICS DEL JAZZ

El prop passat 8 de setembre, (avui fa 3 setmanes) la cobla Reus Jove va presentar el seu nou espectacle CLÀSSICS DEL JAZZ, que fusiona una cobla i un quartet de jazz.
Fou a LES BORGES DEL CAMP, dins els actes de la festa major i en un concert a l'aire lliure, celebrat a l'hort del Dasca. Varem tenir un ple absolut de públic, i una bona crítica en general
El concert fa un repàs des de diferents òptiques al món del jazz, el blues, el swing, l'havanera, la salsa i el bolero, amb una dosi d'energia fruit de la creativitat dels músics convidats, tots ells professionals del món del jazz, i la força del conjunt autòcton del nostre país, la cobla, que es convertirà en una big-band a la catalana, on conviuran tibles, tenores i flabiol amb la secció rítmica i la secció de metalls.

Durant la vetllada es van poder escoltar obres de  COLE PORTER, DIMITRI XOSTAKÓVITX, ESTEVE MOLERO, GLENN MILLER, ALVARO CARRILLO, DOLORES VIKY SILVERS, DUKE ELLINGTON, GEORGE SHERRING, MARIA GREVER, PITU CHAMORRO

Es va comptar amb la presència dels músics titulars de la cobla Reus Jove, i també hi van participar el director titular, en Francesc Gregori,que a part de dirigir també va interpretar algunes composicions del programa com a solista de saxo. I tres bons amics, alhora que músics de contrastada solvència musical dins del món del jazz, amb el Xavi de la Salud com a trompeta jazz i percussions llatines (congues, cajón flamenc, etc.), el Pau Terol com a pianista, i amb en Joan Terol com a bateria de jazz.Amb un enregistrament en directe, amb mitjans casolans i en riguròs directe i amb el soroll de fons i els aplaudiments hem fet un muntatge de vídeo amb fotografies de l'assaig, la prova acústica i el concert. Podreu escoltar de fons el tercer moviment de la suite LES FANTASIES DEL GES d'en Pitu Chamorro.
En aquesta ocasió, és la SERP DELS COMUNS (un swing) on la cobla incorpora 3 trombons de vares (els fiscorns canvien l'instrument)i una bateria. 
Nosaltres hi varem afegir també el piano, i una estructura típica de jazz, on es realitzen diferents rodes de solo, improvisant amb el piano, amb la trompeta jazz, amb la bateria, amb el contrabaix, el trombó de vares, etc... i amb el timbre tan característic dels instruments tradicionals catalans de la cobla.Esperem que gaudeixis d'aquest muntatge i la seva música en rigurós directe.
No dubteu en consultar-nos si aquest concert fos del vostre interès.

Comentaris