BALLADA A CAMBRILS. FESTA DEL SETGE

EL PROPER DIUMENGE 14 DE DESEMBRE CAMBRILS COMMEMORA EL SETGE DE 1640 DINS LA GUERRA DELS SEGADORS, AMB UN REGUITZELL D'ACTES.


Cambrils ha recordat sempre aquesta gesta dels seus avantpassats. La memòria d'aquests herois que el desembre de 1640 van saber donar la vida en defensa de Cambrils i de les llibertats de Catalunya ha ocupat un lloc en el cor dels cambrilencs que, actualment celebren, cada any, el cap de setmana posterior a la Festa de la Immaculada, la commemoració del Setge de Cambrils, amb parlaments i ofrena de flors. Diferents personalitats del món de la cultura, la història o la política són convidades aquell dia.
La cobla Reus Jove actuarà a la plaça del Setge, oferint (sempre segons les indicacions de l'excel·lentíssim Ajuntament de Cambrils) una programació una mica especial.
A les 11:30 h. la cobla començarà la ballada oferint tres sardanes per al públic pel sistema de set tirades. Es podran escoltar:
QUINA PACIÈNCIA – MARCEL ARTIAGA I VALLS
MOLLERUSSA CIUTAT GRAN – JOSEP CAPELL I HERNÀNDEZ
DANSAIRES @ 59 - RAMON SORIANO I RUBIO
JORN ALEGRE – JOSEP SERRA I BONAL

Acte seguit, a les 12 hi haurà l'acte institucional, presidit enguany per l'alcalde de Cambrils, l'il·lustríssim Sr. Robert Benaiges i pel Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Sr. Joan Manuel Tresseras.

Al finalitzar tot l'acte protocolari, cap a la una del migdia, i com a final de festa, actuaran els diferents grups actuants en la jornada, la Reus Jove oferirà una última interpretació per a tot el públic assistent serà la sardana EL PONT DE QUINZE ARCADES d'en CARLES SANTIAGO I ROIG i el repicó.

Amb aquesta ballada a Cambrils, la cobla Reus Jove clourà les actuacions de carrer, ballades, aplecs, etc... de l'any 2008 i ja no serà fins al diumenge 18 de gener que reemprendrà l'activitat sardanista al carrer, amb una ballada de sardanes que es celebrarà a les 12 del migdia a Vilafranca del Penedès. prèviament el dilluns 5 de gener la Reus Jove actuarà amb instruments de cobla i en formació de cercavila a la tradicional primera actuació de l'any, dins de la comitiva que acompanya el Reis Mags d'Orient en la seva arribada a la ciutat i cavalcada pels carrers més cèntrics de Reus fins a l'arribada a la Plaça del Mercadal on rebran les claus de la ciutat per part de l'alcalde.

Comentaris

Entrades populars