UN PONT MUSICAL

ELS PROPERS DIES 6, 7 I 8 DE DESEMBRE (PONT DE LA CONSTITUCIÓ) LA GENT APROFITA PER ANAR A FER TURISME, A ESQUIAR, FER COMPRES PEL NADAL, ETC...
A CAN REUS JOVE HO REMATEM AMB ACTUACIÓ CADA DIA.

El dissabte 6 iniciarem la jornada amb un dels nostres assaigs habituals (de dissabte matí) per preparar els futurs compromisos i concerts nadalencs.
El cap de setmana l'iniciarem amb l'actuació que tenim prevista a les 10 de la nit a l'Església de Santa Maria de Prades. Al migdia hi haurà la recepció institucional. a la tarda, les set, es farà la representació de "ELS PASTORETS DEL CONFLENT", realitzada i interpretada pel Grup Artístic Pradenc drigit per Florence Guillemat-Szarvas. Aquesta agrupació va ser creada l'any 1989 pel poeta Miquel Perpinyà i la formen una cinquantena de persones. L'actuació, que en anys anteriors s'ha vist a llocs com ara Palafrugell i Ripoll pel que fa al Principat, alterna cant coral amb papers de solistes. Durant el mes de desembre a part de les dues poblacions del Baix Camp, tenen previst d'actuar a SOREDE, OSSEJA, ELNE, PRADA I VERNET LES BAINS. Després hi haurà un sopar de germanor i per finalitzar els actes, la Reus Jove oferirà un selecte i variat concert, amb alguns ingredients que no podíen faltar per lligar els pastorets, el nadal, l'agermanament entre Prada de Conflent i Prades.
El concert constarà de dues parts on es podrà escoltar el següent programa:

1a part:
EL CANT DELS OCELLS – PEP VENTURA I CASAS. Tenora solista: Núria Font
25 ANYS A PRADES – CARLES SANTIAGO I ROIG. [Obligada de tible]
Tible solista: Jordi Olesti (sardana dedicada a la vila de Prades)
ET RECORDAREM SEMPRE – MANEL SADERRA I PUIGFERRER (en el seu centenari)
QUINA CANYA – JOSEP CASSÚ I SERRA (lluïment de 2 tibles i 2 tenores) Solistes: Jordi Olesti, Natàlia Segura, Núria Font i Núria Pujals
VALSEJANT (Vals) – MANEL SADERRA I PUIGFERRER (en el seu centenari)

2a part:
PRADA, PUBILLA DEL CANIGÓ – RENÉ PICAMAL I COMA (en homenatge a la població agermanada, inclou tonades de Sant Martí del Canigó i del cant dels ocells)
L’APLEC NADALENC– JOAN LLUÍS MORALEDA I PERXACHS (amb músiques nadalenques)
MARIA DE LES TRENES –JOSEP SADERRA I PUIGFERRER (125 anys del seu naixement)
LA ARLESIANA (Polca) – JOSEP SERRA I BONAL
TENDRES RECORDS - AGUSTÍ BORGUNYÓ I GARRIGA (amb tonades nadalenques)

No cal dir que és un concert que us recomanem i us hi esperem!!!

L'endemà al matí, confiem que no faci massa fred, la Reus Jove actuarà a CUNIT (El Baix Penedès) amb una ballada de sardana a la plaça de Catalunya que començarà just finalitzar la celebració de la missa dominical. la ballada s'anuncia cap a 2/4 de dotze del migdia. En cas de mal temps, es celebrarà al Casal Municipal (al costat mateix de la plaça). El programa serà de 7 tirades.
QUINA PACIÈNCIA – MARCEL ARTIAGA I VALLS
L’APLEC NADALENC– JOAN LLUÍS MORALEDA I PERXACHS
VOLUNTARIAT – MARC TIMÓN I BARCELÓ
MOLLERUSSA CIUTAT GRAN – JOSEP CAPELL I HERNÀNDEZ
EN PERET GANXET – JOSEP MARIA BAIGES I JANSÀ
TENDRES RECORDS – AGUSTÍ BORGUNYÓ I GARRIGA
LA SEGADORA – JOSEP VICENS I JULI “XAXU”
EL PONT DE QUINZE ARCADES – CARLES SANTIAGO I ROIG
LA MEVA SALTIRONA – JOSEP CAPELL I HERNÀNDEZ

Finalment, el dilluns 8 de desembre, per acabar el pont, ho farem com cada any, a Reus, amb una ballada de sardanes que es celebrarà a la plaça del Baluard a les 12 del migdia. Aquesta ballada és la que correspon a la diada del soci del Patronat Sardanista de Reus en col·laboració amb l'associació de veïns del barri de la Concepció. El programa serà de set tirades i comptarà amb la següent selecció de títols:

MIL·LENARI – CONRAD SALÓ I RAMELL
VOLUNTARIAT – MARC TIMÓN I BARCELÓ
GIRONA CIUTAT PUBILLA – MANEL SADERRA I PUIGFERRER
LA BRUIXA DE LA CATEDRAL – SALVADOR DABAU I CAUSSA
MIRATGE – TOMÀS GIL I MEMBRADO
LA COQUESSA – JOSEP MARIA TARRIDAS I BARRI
MOLLERUSSA CIUTAT GRAN – JOSEP CAPELL I HERNÀNDEZ
NOCES D’OR – RICARD VILADESAU I CANER
EL PONT DE QUINZE ARCADES – CARLES SANTIAGO I ROIG


Escolta la sardana XALOC d'en Jordi Molina, amb la interpretació de la cobla La Principal del Llobregat i Reus Jove en un concert celebrat a l'auditori de Caixa Tarragona el febrer del 2006.

Comentaris

Entrades populars