ESTRENA D'UNA SARDANA A VILA-SECA

ESTRENA A VILA-SECA
El proper diumenge 30 de novembre la cobla Reus Jove actuarà a la població de Vila-seca (el tarragonès) per tal d'estrenar la versió instrumental d'una sardana que originalment es va compondre per a cor a tres veus. Aquesta composició és una sardana planera i sense grans dificultats tècniques per a facilitar-ne l'execució a tots els cantaires. La música és del mestre Joan Andreu i Garriga, que la va escriure l'any 1989 a partir de la lletra d'en Josep Devesa i Martí. La lírica d'aquesta sardana, forma part de l'Oda a l'Ermita de la Pineda i està recollida en el llibre "El Santuari de la Mare de Déu de la Pineda" obra d'en Salvador Anton i Clavé.
La versió instrumental l'ha realitzat contrabaix i compositor de la Reus Jove Eduard Sendra, que rebé l'encàrrec de realitzar aquesta adaptació per a formació específica de cobla, amb el pretext d'escoltar-la per primer cop en motiu de la portada de la imatge de la Verge (des del seu lloc habitual), l'ermita de la Pineda fins a l'església parroquial del poble, situada a la plaça de l'església, al vell mig de la població. Aquesta festa es realitza cada cinc anys.
la instrumentació s'ha dut a terme amb la formació habitual d'onze, i compta amb unes timbales opcionals, i l'arranjament per a cor mixt a quatre veus de la mateixa partitura.
Al mateix acte, la cobla estarà acompanyada pels dansaires de l'esbart Ramon d'Olzina que ballaran la sardana. El tiratge de la mateixa, és força atípic, 55 compassos de curts per 89 de llargs. Continuant amb l'acte, la Verge l'entraran a l'església i es cantaran goigs i una petita celebració religiosa. Per acabar la festa, si el temps ho permet, la cobla amenitzarà l'acte amb sardanes de 7 tirades per a tots els assistents a l'acte.
AMICS DE MATARÓ – CONRAD SALÓ I RAMELL
VERGE DE LA PINEDA DE VILA-SECA - EDUARD SENDRA / JOAN ANDREU

ESCOLTA EN PRIMÍCIA MUNDIAL, LA VERSIÓ PER A PIANO D'AQUESTA SARDANA

Comentaris

Entrades populars