DIMECRES 21 D'AGOST. SANT MAGÍ DE LA BRUFAGANYA. NIT D’ESTIU A SANT MAGÍ. CONCERT DE MÚSICA PER A COBLA

NIT D’ESTIU 
A SANT MAGÍ

CONCERT DE MÚSICA PER A COBLA




El dimecres 21 d'agost actuarem en un indret força especial. Es tracta de l'església de Sant Magí de la Brufaganya, on hi oferirem un extraordinari concert de música per a cobla i sardanes.

La cobla Reus Jove des del primer dia (1997) ha volgut treballar la música més enllà del gènere sardana, que és el que li és propi. Treballar diverses propostes en el camp del mestissatge, de la fusió, de recuperació de partitures antigues i dur a terme nous projectes amb la cobla com a eix vertebrador han estat el comú denominador al llarg d’aquests 22 anys d’història.
Un conjunt autòcton del país, la cobla, que ens pot oferir des de bandes sonores de cinema, arranjaments de músiques d’arreu del món, melodies conegudes des de música del renaixement, passant per fragments d’òpera o sarsuela, arranjaments per a cobla de temes de les big bands americanes de l’època de Duke Ellington o Glenn Miller, passant pels Beatles, la nova cançó dels anys 60 o el rock català dels 90 tot fusionant els instruments propis de la formació amb l’afegit de la percussió.
Naturalment donem la importància que mereix a la música del territori, dels seus balls i danses, i dels compositors locals.  Tindrem la ocasió d’escoltar la sardana Sant Magí de la Brufaganya del compositor Marcel Casellas i Navinés i de recuperar una composició que fa molts i molts anys que no s’ha tocat i que gairebé ningú coneix, titulada LES FONTS DE SANT MAGÍ escrita pel compositor nascut a Reus però afincat de ben jovenet a Tarragona, n’Artur Ramos i Horta.
Tot combinant tradició i modernitat, i podent gaudir de músiques que de ben segur que faran les delícies dels assistents al concert NIT D’ESTIU A SANT MAGÍ.


Abans del concert hi haurà taules i cadires, servei de bar i un sopar amb entrepans de llonganissa a la brasa. 
El concert començarà a les 21:30 hores .

A continuació, trobareu el programa de mà del concert.
Afegeix la llegenda
ELS PROTAGONISTES DEL CONCERT:
LA COBLA REUS JOVE

XAVI DE LA SALUD, PERCUSSIÓ

Un cop finalitzat, hi haurà una petita ballada de sardanes com a final de festa, amb tres sardanes.
TOSSA BONICA – FRANCESC MAS I ROS
BLANES FESTIU – JOSEP ALBERTÍ I BUSQUETS
EL PARC DE LA GUINEU – PERE FONTÀS I PUIG


Com a ressopó mentre es ballen sardanes, es servirà xocolata desfeta per a tots els assistents.

A recer de la serra de la Brufaganya s’alça el santuari de Sant Magí, dedicat al sant que, segons la tradició, va viure en una de les coves i amb fama de gran miracler.
La seva devoció va lligada també a la creença que les aigües de la font que el sant va fer brollar al fons de la vall són curatives. El santuari i les fonts han estat centre de culte i peregrinació des de temps molt antics El segle XVII s’hi establí una comunitat de dominics que hi romangueren fins a l’exclaustració de 1835. Després va continuar com a parròquia oberta al culte fins als nostres dies.

Durant l’any s’hi celebren diverses activitats i aplecs:
  • Aplec de les Roses el segon diumenge de juny.
  • Festivitat de Sant Magí el 19 d’agost, amb la portada de l’aigua a Tarragona, Cervera, Igualada i Tàrrega.
  • Aplec de Setembre el tercer diumenge del mes.
  • El segon dissabte dels mesos de juny, juliol, agost i setembre s’hi celebra un cicle de concerts de música clàssica amb el nom de Nits musicals a la Brufaganya.
Una imatge d'un dels concerts de les NITS MÚSICALS A LA BRUFAGANYA

A més dels motius religiosos, el lloc és un referent important per a l’excursionisme i per als estudiosos de la botànica, micologia i entomologia, destacant algunes espècies pròpies només d’aquest indret.

Podeu reservar entrades al correu amicssantmagi@tinet.cat indicant el nom i el nombre d’entrades a reservar. El preu de l’entrada és de 10€ (5€ fins a 12 anys complerts) que s’haurà de pagar el mateix dia del concert en el moment de retirar la reserva. Per correu electrònic rebreu rebreu una confirmació amb el banc assignat.

Col·laborant amb l'entrada del concert, s'estarà ajudant a recaptar fons per a la conservació i manteniment del conjunt arquitectònic de Sant Magí de la Brufaganya, que de forma altruista i voluntària se'n cuiden els Amics de Sant Magí i el seu entorn.

Us convidem a venir a sopar, gaudir del concert, i acabar la festa amb la ballada de sardanes i la xocolata desfeta.

Una manera diferent de passar una NIT D'ESTIU (a Sant Magí)...

NO TE'L DEIXIS PERDRE! 
CONCERT MOLT RECOMANAT!







Comentaris

Entrades populars