DISSABTE 19 DE SETEMBRE. CONCERT SARDANA ÉS FEMENÍ A REUS (LA PALMA)

 


“Sardana és femení” és la proposta de la cobla Reus Jove pel concert de sardanes que interpretarà el pròxim dissabte 19 de setembre a les 7 de la tarda a La Palma de Reus.

Aquest acte està englobat en els actes de la festa major de la mare de déu de Misericòrdia 2020.

Per assistir al concert (que és gratuït), cal fer reserva prèvia de cadira, la qual es pot realitzar a través del web

https://ticket.reuscultura.cat/muslinkIII/venda/index.jsp?lang=1&nom_cache=MUSEU&property=MUSEU

Amb el concert “Sardana és femení” la Reus Jove vol reivindicar tot el talent femení que també existeix en la composició de sardanes i música per a cobla, amb noves composicions, escrites per dones i alhora, contribuir a donar visibilitat al gran talent femení en la creació artística. Segons la cobla: “el concert aporta una interessant mirada de gènere, amb la primera part, que beu de la tradició (els homes compositors) homenatgen a dones i els hi escriuen peces, dedicades a les seves muses o dones estimades; i a la segona part, en aquest esperit de paritat, dedicada íntegrament a escoltar música de dones compositores”.

Per aquest motiu, la primera part de l'actuació (les primeres cinc  sardanes) els assistents gaudiran de sardanes i música per a cobla amb nom de dona i tot seguit, seguiran unes altres 5 sardanes de dones compositores com; Montserrat Pujolar, Anna Serra, Paula Martí, Concepció Ramió i Anna Abad.

Concepció Ramió
Concepció Ramió, directora convidada

Concepció Ramió, professora d’harmonia, contrapunt i anàlisi en el Conservatori d’Igualada, és la compositora i directora convidada per part de la Reus Jove per dirigir aquest concert.


Recordem que Montserrat Pujolar, nascuda a Ripoll, ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2020, fet que la converteix en la primera dona compositora de sardanes en aconseguir aquest reconeixement.Li serà atorgada aquesta màxima distinció el proper dilluns 21 de setembre al Palau de la Generalitat de Catalunya.


El concert de cobla és organitzat per l’àrea de Cultura de l'Ajuntament de Reus


PROGRAMA:

Sardanes i música per a cobla amb nom de dona i
Sardanes de dones compositores

  • ESPERANÇA. Eduard Toldrà i Soler
  • LAIA Jordi Molina i Membrives
  • AMÀLIA (polca). Joan Andreu i Garriga
  • LLUÏSA. Agapit Torrent i Batlle
  • GLÒRIA. Jordi Paulí i Safont
  • NOTES D’AIGUA. Montserrat Pujolar i Giménez
  • VAL MÉS QUE M’AMAGUI. Anna Serra i Roquet
  • LA CANÇÓ DE LA PAULA (Estrena). Paula Martí i Virgili - Eduard Sendra Nogués, instrumentació-harmonització 
  • RECORDS D’INFANTESA. Concepció Ramió i Diumenge
  • A TEMPS!. Anna Abad i Gils

En el transcurs del concert SARDANA ÉS FEMENÍ, s'estrenarà una sardana escrita durant el confinament, amb melodies d'una jove sardanista (de 13 anys en aquell moment), la Paula Martí i Virgili, i amb instrumentació - harmonització de la sardana feta per un servidor (Eduard Sendra Nogués). 

 

La cançó de la Paula és el títol de la sardana, i està dedicada als seus avis Jaume Virgili i Maria Rosa Clarassó

 
Ja ho sabeu, demaneu la vostra invitació i amb les mesures oportunes de seguretat, mascareta, cadires a distància i gel hidroalcohòlic, tots a donar suport a la sardana i al concert de la cobla Reus Jove, amb una estrena inclosa!

T'hi esperem!





Comentaris

Entrades populars