DILLUNS 14 DE SETEMBRE. LA RIERA DE GAIÀ. FESTA DE LA SANTA CREU

El dilluns 14 de setembre a partir de les 20 hores, ens trobareu a la plaça major de la Riera de Gaià on donarà començament a la solemne processó de la Santa Creu.

Una imatge de la processó de l'any passat. Enguany es celebren 211 anys des de que es va celebrar per primera vegada

La Riera de Gaià es trià per insaculació a la Santa Creu. En agraïment a la seva salvació es celebra cada any una festa eminentment religiosa en honor a la Santa Creu, el 14 de setembre des de l'any 1809 

La cobla Reus Jove acompanyarà musicalment la solemne processó de la festa de la Santa Creu en formació de banda, i recorrerà els carrers de la vila, tot acompanyant els portants, les autoritats amb un seguici reduït per les mesures del covid19. Aquest any no es fa processó en circumstàncies habituals. Els veïns i veïnes del poble podran seguir-ho des dels seus domicilis particulars, si ve s'habilitarà una petita zona amb cadires situades a distància de seguretat a la mateixa plaça major, i davant de l'església per poder venerar la Santa Creu.

 A la sortida tocaran els timbalers de la Riera, i quan arribi la Santa Creu, cantarà la gent i els grallers de la Riera tocaran. 

Malgrat les circumstàncies, aquest poble mantindrà viva la flama d'aquest acte tant estimat i que és molt sentit entre els seus habitants. 

Esperem que l'any vinent es pugui tornar a celebrar amb total normalitat.

 



 

 

Comentaris

Entrades populars