DIVENDRES 17 DE JULIOL. ELS PALLARESOS. CONCERT HOMENATGE A JOSEP GOLS PELS 150 ANYS DEL SEU NAIXEMENT

El divendres 17 de juliol es farà a la pista esportiva (situada al carrer Tarragona, al costat de l'Ajuntament) un concert d'homenatge al mestre Josep Gols i Veciana que és fill il·lustre dels Pallaresos.

Nascut el 13 de juliol de 1870 us oferirem un concert de música per a cobla i sardanes commemoratiu dels 150 anys del naixement del compositor. Aprofitarem per a recuperar algunes de les seves composicions sardanistes i de pas, recuperarem també alguna composició del mestre Rafael Galea i Garrido, que també va viure uns anys al municipi (fins que va morir l'any 2016).

Un compositor poc conegut i programat en l'actualitat el mestre Josep Gols, però que al seu moment, fou un dels grans directors corals del nostre país, portant la música coral de l'Orfeó Tarragoní, arreu del país, actuant a llocs com el Palau de la Música Catalana a Barcelona, a molts pobles i ciutat catalanes, o a d'altres ciutats de l'estat espanyol com ara Madrid, Alacant, etc...
Josep Gols va dirigir des de l'any 190 fins a final de 1930 l'Orfeó Tarragoní, i el 190
Fou també fundador de l'Orfeó Canongí, que va dirigir fins a la seva mort.

En el transcurs del concert podrem recuperar 3 sardanes composades pel mestre Josep Gols, i escoltarem algunes composicions d'autors coetanis com ara Francesc Perich i Josep Serra.
També podrem gaudir de la música del seu fill Xavier Gols, que només va deixar escrita una única sardana, dedicada a la seva esposa Mercè.

El programa el completaran obres programades en motiu dels 125 anys del naixement d'Eduard Toldrà i el centenari del naixement del  mestre de Bràfim, Joan Andreu.

El concert és gratuït per cal fer reserva prèvia pel tema del control de l'aforament, per les mesures de protecció del Covid19, així que cal reservar tiquet preferentment per correu electrònic tiquets@ajuntamentdelspallaresos.cat o al telèfon 977 610 600.

Cal respectar les distàncies de seguretat, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic en arribar i portar obligatòriament la mascareta.

L'acte començarà a les 10 de la nit, i esperem que puguem gaudir malgrat tot, d'un merescut record per la figura d'aquests compositors del territori, que actualment en diem autors KM ZERO.

El programa del concert serà aquest:

US HI ESPEREM!!!




Comentaris

Entrades populars