CONCERT AL PLA DE SANTA MARIA (EL DIA DE L'APLEC "AIRES PLANENCS")

Després de l'aturada forçada per la pandèmia del Covid19, varem retornar a l'activitat el passat 24 de juny. Ara hem tingut novament una aturada d'uns quants dies però ja som de ple al mes de juliol i sembla que tímidament l'activitat musical i sardanista va reactivant-se

Tenim el goig d'anunciar-vos que l'aplec AIRES PLANENCS que estava previst de celebrar-se el dissabte 11 de juliol en sessions de tarda i nit, per adaptar-se a les actuals normatives de seguretat i gràcies a la voluntat de l'Ajuntament del Pla de Santa Maria, es transforma en el format recomanat per Protecció Civil, amb cadires a distància de seguretat i amb un tipus de concert - audició per tal que el públic assistent gaudeixi de la bona música.


Us presentem el concert que oferira la cobla Reus Jove titulat

“MÚSIQUES DEL MÓN”


Serà el dissabte 11 de juliol al Parc de la Fàbrica.


Panoràmica del Parc de la Fàbrica


Breu sinopsi:


La cobla Reus Jove us ha preparat un concert de música per a cobla, ampliada amb el percussionista Xavi de la Salud, que combina la música que li és pròpia: la sardana amb d'altres músiques d'arreu del món. La cobla Reus Jove des del primer dia (1997) ha volgut treballar aquestes propostes, en el camp del mestissatge, de la fusió, de remenar partitures antigues, de feina de recuperació de patrimoni musical, de provar nous projectes amb la cobla com a eix vertebrador.

 

Un conjunt autòcton del país, la cobla, que pugui oferir bandes sonores de cinema, arranjaments de músiques d’arreu del món, melodies conegudes des de música del renaixement, passant per fragments d’òpera o sarsuela, arranjaments per a cobla de temes de les big bands americanes de l’època de Duke Ellington o Glenn Miller, passant pels Beatles, la nova cançó dels anys 60 o el rock català dels 90.

 

Tot combinant tradició i modernitat, i podent gaudir de músiques que de ben segur que faran les delícies dels assistents al concert.

Tot ben amanit amb unes presentacions acurades i extenses que ajuden a comprendre millor el tipus d’obra, o les particularitats del repertori.

 

La cobla gaudeix d’un conjunt de sons i de timbres genuïnament catalans, i assoleix una altra dimensió quan li afegeixes la percussió.

 

Naturalment donem la importància que mereix a la música del territori, dels seus balls i danses, i les tradicions locals.  No hi faltarà, la sardana ENDAVANT dedicada al recordat Carles Rafel Ferré, durant molts anys uns dels capdavanters de l’aplec de la sardana;  i com és tradició des de fa molts i molts anys, l’aplec Aires Planencs es clou amb la sardana del mestre Tomàs Gil Membrado titulada LA FLAMA DE LA SARDANA, i malgrat enguany no tindrem l’aplec en condicions normals, volem mantenir aquest esperit, tot programant la música d’aquesta popular sardana.

 

El programa que la cobla Reus Jove ha preparat per aquesta ocasió és el següent:

 

1a part:

 

1.    carmen [OBERTURA d'òpera] – george bizet. aRRANJAMENT PER A COBLA

2.     girona aimada [sardana] – vicenç bou i geli  

3.     AMICAL [FOX TROT] – MAX HAVART i macou

4.     ENDAVANT [SARDANA] – ANTONI MAS I BOU Dedicada al Carles Ferré, organitzador de l’aplec Aires Planencs durant molts anys i que ens va deixar el 2013.

5.     MARIA DE LES TRENES [SARDANA] – JOSEP SADERRA I PUIGFERRER (50 anys de la seva mort)

6.     OLÉ ARAGON [vals jota] – MAX HAVART i macou

 

Pausa 10 minuts

 

2a part:

 

1.     LA PLAÇA DEL FIRAL [SARDANA] – JOSEP VICENS I JULI “XAXU” (En motiu del 150è aniversari del seu naixement) El 2020 és l’any AVI XAXU.

2.     LA MORENA DE MI COPLA (PASDOBLE)  ALFONSO JOFRE DE VILLEGAS I CARLOS CASTELLANO  

3.     LA FLAMA DE LA SARDANA – TOMÀS GIL I MEMBRADO Sardana típica que clou històricament l’aplec Aires Planencs

4.     BOIG PER TU [rock català] – SAU. aRRANJAMENT PER A COBLA D’EDUARD SENDRA I NOGUÉS

5.     és la morenetA [sardana] – antoni carcellé i tosca  

6.     BALL DE RAMS [VALS] – JOSEP CASAS I AUGÉ. Arranjament per a cobla d’en Jordi León

 


Formació de la cobla REUS JOVE:

Flabiol i tamborí: MARINA GARCIA DE MATEOS
Tibles: JORDI OLESTI i MARC PUIGPINÓS
Tenores: ELISENDA VILARRUBIAS i JOSEP SECANELL 
Trompetes: JOAN CARLES JULIO i SERGI AGUADO
Trombó: XAVIER IDIARTE 
Fiscorns: GERARD BABILONI i MARCEL PUIG
Contrabaix i presentacions: EDUARD SENDRA

Percussió: XAVI DE LA SALUD



Ens agradaria molt poder comptar amb la vostra presència a l'acte, i que gaudiu de la bona música per a cobla, des d'una altre vessant, la de seure i gaudir d'una bona estona de música.

Salutacions cordials,

COBLA REUS JOVE


Comentaris

Entrades populars