Dissabte 16 de juny. 43è aplec Verge de la Riera a les Borges del Camp

El proper dissabte 16 de juny es celebrarà a les Borges del Camp el 43è aplec Verge de la Riera. Serà en sessions de tarda i nit amb la cobla Reus Jove.

En el transcurs de la festa es podrà escoltar i ballar diverses sardanes de diferents estils i èpoques, però destacarem la interpretació de dues sardanes borgenques. 

L'aplec Verge de la Riera començarà a rodar a les 18.30 hores amb els parlaments de benvinguda. A partir de les 18:45 hores s'iniciarà la ballada de sardanes a càrrec de la cobla Reus Jove. A la sessió de tarda, abans d'anar a sopar, es tocarà la sardana JUGANT AL REPLÀ del compositor Jaume Miralles i Toda, (aquesta sardana  amb un tiratge de 23 de curts i 83 de llargs) dedicada a un indret molt especial per a tots els borgencs i borgenques.

El programa de l'aplec serà el següent:

TARDA: A les 18:45h 8 sardanes de 7 tirades

1.Tot escoltant el rull – Lluc Vizentini i finet
2.de tots colors – xavier ventosA I MOLNER
3.Trentena i amunt – Enric Ortí i martín
4.MIRATGE – TOMÀS GIL MEMBRADO
5.DIADA D’OR – JOAN-JORDI BEUMALA I SAMPONS
6.us la devia!!! – eduard sendra i nogués
7.FESTIVA – JORDI LEÓN I ROYO
8.jugant al replà – jaume miralles i toda (sardana borgenca)  Al vespre, (a les 20:30 hores) abans de sopar, hi haurà la celebració de missa . També comptarà amb l'actuació de la colla de diables petits i el grup Batukamp. Tot seguit començarà el sopar de germanor per reemprendre les sardanes a partir de les onze de la nit. Les sardanes seran de 7 tirades i també es podran ballar un parell de balls vuitcentistes després del sopar de germanor. 

 NIT: a les 23:30 hores
2 balls vuitcentistes:

- FRAGÀNCIA (PASDOBLE) – Ricard Viladesau I CANER 
   * en el centenari del naixement del compositor
- amical (fox trot) – max havart i macou

6 Sardanes de la nit:

1. AMICS DE MATARÓ – CONRAD SALÓ I RAMELL
2. obligada – x x x 
3. RECORDANT A SALVADOR DAROCA – JOAN ANDREU I GARRIGA * (sardana borgenca)    
4. LA NIT DE LA SARDANA – JAUME BURJACHS I GISPERT
5. festeig Ricard Viladesau I CANER **

6.AMICS DE CASSÀ – FRANCESC MAS I ROS

EL CANT DELS ADÉUS (cant de comiat) – música popular 

  * En record de Salvador Daroca Ciurana, primer alcalde l'etapa democràtica.
**Sardana unitària designada arreu del món per celebrar el Dia Universal de la Sardana, i escollida en motiu del centenari del naixement del compositor Ricard Viladesau


Durant l'actuació de la nit, es retrà un petit homenatge de record a Salvador Daroca i Ciurana, qui fou el primer alcalde de Les Borges del Camp després de la transició, que va traspassar fa uns mesos. S'interpretarà la sardana RECORDANT A SALVADOR DAROCA, que fou estrenada l'any 1997 durant el 22è aplec de la Sardana Verge de la Riera, i que estava dedicada precisament al seu pare, en Salvador Daroca i Grau, en motiu del seu traspàs, qui fou un gran sardanista borgenc. La música és obra de l'autor brafimenc Joan Andreu.


Esperem comptar amb la vostra presència i que gaudiu d'una magnífica diada d'aplec!US HI ESPEREM!

Comentaris