Novetats i noves actuacions + notícies de concerts i actes singulars

AMICS I AMIGUES,

Us notifiquem noves dates en la nostra agenda d'actuacions de la COBLA REUS JOVE i també us passem algunes novetats, notícies destacades, dates de concerts i actes singulars:

estigueu atents perquè venen mesos d'intensa activitat, i us en volem fer partíceps...

AGOST:

Divendres 4 d'agost. SILS. A les 22 hores. al passeig Cosme i Damià (davant ajuntament) ballada de sardanes del cicle d'estiu. 

Diumenge 6 d'agost. ROCAFORT DE QUERALT. 12 hores. plaça de l'església. ballada de sardanes de festa major.

Divendres 11 d'agost. SANT LLORENÇ D'HORTONS. Passeig de Marimon i Llança. (davant l'ajuntament). ballada de sardanes de festa major a les 18 hores.

Dissabte 12 d'agost. SALOU. Passeig Jaume I. a les 20 hores. Ballada de sardanes i exhibició de sardanes, conjuntament amb les colles de l'agrupació sardanista Tarragona Dansa. Explicacions didàctiques de la cobla i de la sardana, en quatre idiomes (català, castellà, anglès i rus). Acte inclós en les Nits Daurades de Salou.

Dimarts 15 d'agost. CAPAFONTS. Festa Major. Cercavila 12:00h. Missa, processó i en acabar, concert de música de cobla i vermut a la sala municipal

Nova Dimecres 16 d'agost. L'HOSPITALET DE L'INFANT. A les 19 hores, ballada de sardanes en motiu de les festes major de Sant Roc. L'acte es farà a la plaça Coll de Balaguer.

Nova Divendres 18 d'agost. ASCÓ. Ballada de sardanes a les 22:30 hores. A la plaça del Casal. en motiu de la festa major d'Ascó.


Dissabte 19 d'agost. TARRAGONA. Festa major. ballada de sardanes a les 21 hores. (festa de sant magí) lloc: rambla nova davant del monument a la sardana

Nova Diumenge 20 d'agost. Monestir de SANTES CREUS. Ballada de sardanes a les 19 hores. A la plaça de Jaume II, davant del monestir. En motiu de la festa major al nucli de santes Creus.


Dijous 24 d'agost. EL MASROIG. festa major. Al migdia, processó després de missa i a les 13h. ballada de sardanes. 

Divendres 25 d'agost. MÓRA D'EBRE. festa major. a les 17 hores concert a la residència de la gent gran. a les 18.30 hores a la plaça de Dalt, audició de sardanes.

Dissabte 26 d'agost. CAMBRILS. A les 18:30h. Aplec. parc del pescador. Cobles Reus Jove i la Principal de Tarragona.

Diumenge 27 d'agost. PRADES. plaça Major. Ballada de sardanes a les 12 hores

Diumenge 27 d'agost. AGRAMUNT. A les 20 hores. ballada de sardanes a la Plaça del Mercadal. Cicle de ballades d'estiu.



Avanç de programació dels mesos de setembre, octubre, novembre i desembre  per la cobla Reus Jove:

SETEMBRE:
actuació suspesa. Aquesta trobada d'àligues ha estat anul·lada per part de l'organització i no es farà el Dissabte 2 de setembre. MANRESA. Trobada d'Àligues. cercavila d'acompanyament amb l'Àliga de Reus. Serà a la tarda (properament ampliarem informació)


Nova Dijous 7 de setembre. REUS. Pavelló olímpic municipal de Reus. Gala d'entrega dels premis Esport i Ciutat 2017. a les 19.30 hores. Concert de la cobla reus jove. ESTRENA DE LA SARDANA DE L'ESPORT (La primera sardana que combina la cultura catalana, amb la seva dansa nacional i l'esport)

(PREMIS ESPORT I CIUTAT són els guardons que reconeixen anualment esportistes i entitats vinculats a la ciutat de Reus que hagin destacat durant la temporada esportiva). L'acte començarà a 2/4 de 8 del vespre i aquest any, a banda de lliurar els guardons als esportistes, coincidint amb el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, i donat que el pavelló olímpic de Reus es va construir en motiu d'aquesta competició donat que Reus fou designada subseu olímpic i va acollir competicions esportives de les olimpíades, per tal de celebrar aquesta efemèride dels 25 anys, la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Reus ha considerat oportú, donat que també Reus enguany exerceix la Capital de la Cultura Catalana, d'incloure un acte que incorpori la música de cobla, i la sardana.

Així doncs, s'ha encarregat al compositor i músic de la Reus Jove, n'Eduard Sendra perquè composi la primera sardana de l'esport, ja que fins al moment no consta cap sardana que vagi vinculada al món de l'esport i s'estrenarà el dijous 7 de setembre. l'acte serà retransmés en directe per Canal Reus Televisió i es podrà escoltar en primera audició la sardana titulada LA SARDANA DE L'ESPORT que evidentment, donat-se el cas que és en motiu dels jocs olímpics, no hi poden faltar les notes musicals de l'himne olímpic i també altres pinzellades musicals de melodies relacionades amb l'esport i la ciutat de Reus.
(anirem ampliant la informació d'aquest acte més endavant)

Dijous 7 de setembre. LES BORGES DEL CAMP. Festes majors de la mare de Déu de la Riera. A les 22 hores, cant de la salve Regina amb el cor parroquial de Les Borges del Camp, i solemne processó pels carrers de la vila.

Divendres 8  de setembre. LES BORGES DEL CAMP. Festes majors de la mare de déu de la Riera. a les 12 del migdia, solemne missa major de festa major amb acompanyament musical de grup instrumental de corda i vent, de la cobla Reus Jove i el Cor Parroquial de les Borges sota la direcció musical de la Duna Ferrer.
Divendres  8 de setembre. LES BORGES DEL CAMP.A les 13:30 hores, a l'hort del Dasca, sardanes de festa major amb la cobla Reus Jove.
Divendres 8 de setembre. LES BORGES DEL CAMP. A les 18.30 hores, des del replà de l'església sortida de la solemne processó que recorrerà els carrers de la vila. a la plaça de la font, cant de la Salve Regina.
Diumenge 10 de setembre. RODA DE BERÀ. A les 19:30 hores. Ballada de sardanes. (actes de la Diada Nacional de Catalunya).
Dilluns 11 de setembre.  LA RIBA. Plaça Major. a les 12:30 hores. ballada de sardanes Diada Nacional de Catalunya
Dilluns 11 de setembre. L'HOSPITALET DE L'INFANT. A les 18 hores. Plaça de Catalunya.  Ballada de sardanes en motiu de la Diada Nacional de Catalunya
Diumenge 17 de setembre. REUS. Aplec Baix Camp. Mati i Tarda: a les 10:30 i les 17 h. Cobles Jovenívola de Sabadell, Reus Jove i Pare Manyanet (només tarda 3 sardanes). 
Nova Dissabte 23 de setembre. VANDELLÓS. Plaça dels Doctors Gil Vernet. Ballada de sardanes de festa major, a les 13 hores
Tot seguit, a les 14hores, concert i ball de vermut (ballables) mentre es serviran per a tots els assistents uns musclos al vapor.
Dissabte 23 de setembre. TARRAGONA. Rambla Nova. ballada de sardanes. festa major de santa Tecla. a les 20:30 hores
Diumenge 24 de setembre. BARCELONA. Concurs de colles sardanistes de les festes de la Mercè. Pla de la Catedral. A les 11 del matí. Concurs vàlid pel Campionat de Catalunya. 
Diumenge 24 de setembre. REUS. Festa Major de Misericòrdia. plaça Mercadal a les 19 hores.
Dilluns 25 de setembre. REUS. Festa Major de Misericòrdia. A les 11 hores. Plaça de la Pastoreta i Passeig de Misericòrdia. 
la tarda, 17 hores, plaça del santuari de Misericòrdia. A les 20 hores Concert de la cobla Reus Jove amb la ofrena a la Verge,  de Misericòrdia. Interpretació de diversa música per a cobla a l'interior del Santuari.

OCTUBRE:
Nova  Dissabte 7 d'octubre. PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS. Concert Vespre Sardanista a Palau-Solità i Plegamans
CONCERT COBLA REUS JOVE sota la direcció musical del director convidat: Jordi León
Església Parroquial de Santa Maria (Plaça de santa Maria 3 - barri de la Sagregra de Palau-Solità i Plegamans)

PROGRAMA:
PRIMERA PART  
El cant dels ocells, sardana (1865) – Pep Ventura i Casas
En el bicentenari del seu naixement
Davant la verge, sardana (1908) – Enric Morera i Viura 
En el 75 aniversari de la seva mort
La fageda d’en Jordà, sardana (1925) – Eduard Toldrà i Soler 
El virolai, himne a la Mare de Déu de Montserrat (1880) – Josep Rodoreda i Santigós. Arranjament per a cobla d’en Max Havart i Macou   
La Verge de Palau-Solità, sardana (1979) – Manuel Blancafort i de Roselló
Sardana dedicada a la Verge de Santa Maria de Palau-Solità. Inclou els goigs de Santa Maria de Palau-Solità. 120è aniversari del naixement i 30 anys de la mort del compositor. 

SEGONA PART 
Roses del brull, sardana (1953) – Joaquim Serra i Corominas 
En el 60è aniversari de la mort del compositor
Entre amics, sardana (1959) – Josep Viader i Moliné
En el centenari del seu naixement
Scala Dei, sardana (1979) – Josep Maria Bernat i Colomina
En el 25è aniversari de la seva mort
Missatge poètic, sardana (2011) – Jordi León i Royo
Fantasia catalana, selecció de temes populars catalans (1985) - Jordi León i Royo.
Inclou temes populars catalans com per exemple: Pel teu amor rosó, Baixant de la Font del Gat, L'Hereu Riera, L'emigrant i La Moreneta, entre d’altres...
Cobla Reus Jove
Jordi León, director convidat 

Diumenge 22 d'octubre. BARCELONA. Pendent de confirmació per part de l'Ajuntament de Barcelona LLOC: A DETERMINAR (Donat que a la Plaça de la Catedral aquell dia hi ha programat EL MERCAT DE MERCATS  durant tota el cap de setmana. Molt probablement es faci la ballada al portal de l'Àngel o alguna plaça propera, a menys de 5 minuts de la catedral o dissortdament finalment s'hagi d'anul·lar.). en aquesta cas, si es fa us ho anunciarem amb el lloc exacte i l'hora, com és habitual, a les 11:15 hores. ballada de sardanes cicle de tardor de l'Agrupació Cultural Folklórica de Barcelona.


Diumenge 22 d'octubre. L'HOSPITALET DE LLOBREGAT. Aplec de sardanes a la plaça de l'Ajuntament. Matí cobla flama de farners, tarda: 15:30 café - concert i tres ballades correlatives:
16h. Cobla LA FLAMA DE FARNERS
17:15 h. (aprox.) Cobla REUS JOVE 
18:45 h. (aprox.) Cobla MARICEL de Sitges

NOVEMBRE:
Diumenge 5 de novembre. SALOU. Aplec de sardanes de Sant Martí. davant la plaça del teatre auditori i ajuntament. 
Aquest any canvia de format,
Al matí, a les 10.30 hores començarà una primera ballada de sardanes oferta per la cobla Mediterrània, la última serà de conjunt amb la cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, que clourà el matí amb una segona ballada. Després hi haurà el dinar de germanor. A la tarda, a les 16.30 h. serà el torn de la Reus Jove que oferirà una tercera ballada de sardanes per cloure l'aplec.


Dissabte 25 de novembre. LA RIBA. Ballada de sardanes de festa major en honor a Sant Andreu. al Casal Ribetà a les 12:30h. al finalitzar l'acte hi haurà un refrigeri per a tots els assistents.

Nova Dissabte 25 de novembre. BARCELONA.  "RETALLS DE COBLA" CONCERT DE DUES COBLES I PERCUSSIÓ
Serà en el marc del magnífic Teatre Sarrià Carrer del Pare Miquel de Sarrià, 8, 08034 Barcelona (https://youtu.be/ag3Zne1iMaY)

Les cobles Berga Jove i Reus Jove sota la direcció musical de Jesús Ventura i Barnet, oferiran dins del cicle de concerts organitzat pels Amics dels Concerts de Barcelona, l'espectacle Retalls de Cobla. (concert d'homenatge a la figura del compositor i activista sardanista, en Josep Maria Bernat i Colomina, ara que es commemoren els 25 anys de la seva mort) https://retallsdecobla.wordpress.com
Un concert amb obres i sardanes per a una i dues cobles. (Properament n'anirem ampliant informacions, i us podrem donar noves dates i poblacions que acolliran aquest concert, que serà un dels diversos concerts previstos per celebrar el 20è aniversari de la cobla reus jove, que s'escau el dia 22 de novembre)


Nova Diumenge 26 de novembre. TORELLÓ. (doble ballada GRESCA TORELLONENCA)  A les 16:30 hores ballada de sardanes amb la cobla Reus Jove. Al finalitzar continuarà la ballada amb la cobla Canigó

DESEMBRE:
Diumenge 17 de desembre. REUS. Plaça de les Peixateries velles. Ballada de sardanes a les 12 hores, en motiu de la diada del soci del Patronat Sardanista de Reus.

NOTA: Hi ha diverses actuacions actualment en negociació i podria ser que en properes setmanes aquesta agenda es modifiqui i ampliï les dates amb noves actuacions previstes pels propers mesos, i amb alguns concerts força destacats dels que us n'anirem informant puntualment.

Comentaris

Entrades populars