EXTRAORDINARI CONCERT DE NADAL DE LA COBLA REUS JOVE. DISSABTE 17 DE DESEMBRE

Amics i amigues, 

Ja fa uns quants dies us vàrem començar a donar informació de la data d'aquest concert i dels autors programats.

Us vam anticipar que tindrem uns convidats excepcionals: Els Gegants de Reus a la primera part.

Els gegants japonesos de Reus celebren els 60 anys d'història
 També us expliquem que serà un autèntic luxe tenir entre nosaltres a la segona part del concert de nadal al Ball de Cavallets de Reus que enguany han fet els 18 anys de vida.





El programa serà un selecte repertori que evidentment glossarà amb especial atenció les músiques relacionades amb aquests elements del nostre seguici festiu de la ciutat. Podrem gaudir en exclusiva d'unes noves versions de les músiques dels gegants dels cavallets, instrumentades per a cobla, i que s'estrenaran en el transcurs del concert, i també podrem sentir després de molts anys, dues sardanes que foren escrites el 1966 i el 1974 respectivament, que inclouen les tonades de la música tradicional dels gegants, dins de la forma sardana.

Celebrem aquest concert de Nadal, on aprofitem per a celebrar l'aniversari de la cobla. Hem fet 19 anys de vida i com ve sent habitual, el concert es farà Teatre Bartrina de Reus.
El teatre Bartrina vist des de la platea. 

Aquest any serà el dissabte 17 de desembre de 2016 a les 19 hores. Us oferirem una selecta selecció de músiques, totes elles ben especials. Com sempre mirarem d'incloure música de qualitat i tampoc no hi faltaran moltes sorpreses.
Anoteu-vos doncs aquesta cita inel·ludible a la vostra agenda. Entrades a la venda a les taquilles del teatre, i també a la seva pàgina web http://www.teatrebartrina.cat/i-més-al-bartrina
o clicant al següent enllaç:

El concert estarà sota la direcció musical del titular de la Reus Jove, en Francesc Gregori i Pons.


Francesc Gregori, director del concert

També comptarem amb la participació del percussionista Marc Vall, que a part d'intèrpret, ens ha preparat uns arranjaments que s'estrenaran durant el concert, amb les músiques dels Gegants de Reus.
Marc Vall, percussionista (congues, bateria, timbales i tota mena d'instruments de percussió)

El concert inclourà obres de Henri Balalud, Vicenç Bou, Daniel Carbonell, Jordi León, Pepita Llunell, Carles Martí, Esteve Molero, Nino Rota, Albert Sanahuja, Eduard Sendra i Josep Maria Tarridas. Hi haurà peces inèdites i estrenes.

El programa sencer és el que us detallem tot seguit:

PRIMERA PART: 

cELEBració dels 60 anys delS GEGANTS JAPONESOS DE REUS
1.- marxa dels gegants de reus [Marxa] - Música original d’en MIquel Planàs i Mora (1880). instrumentació per a cobla i percussió d’en marc vall i balañà. (estrena)
2.- LA VITXETA DELS GEGANTS DE REUS [sardana] - Josep Maria tarridas i barri  
3.- ELS GEGANTS DE REUS [sardana] – albert sanahuja i puig   4.- sonata dels gegants de reus [Dansa]– AUTOR ANÒNIM. instrumentació per a cobla i percussió d’en marc vall i balañà. (estrena)
5.- valset dels gegants de reus. [Vals] - Música original d’en MIquel Planàs i Mora (1880). instrumentació per a cobla d’en JOAN VILAJOLIU  i camps.
6.- L’APLEC BAIX CAMP 50 [Sardana] – EDUARD SENDRA I NOGUÉS  (Sardana dedicada als 50 anys de l’aplec Baix Camp que organitza la Colla sardanista Rosa de Reus)  
7.- Suite de danses del Gattopardo [Música de pel·lícula] – Música original de Nino Rota. Arranjament per a cobla d’ESTEVE Molero I OLIVELLA. (Contradansa, Vals, Quadrilla, Masurca, Polca i Galop)
8.- FANTASIA CATALANA [Fantasia] – JORDI LEÓN I ROYO. Selecció de temes catalans per a cobla.


SEGONA PART:
commemoració dels 18 anys del ball de cavallets de reus.
1.- GALOP DEL ball de cavallets de reus (2016). recull de dues melodies trobades a la Biblioteca Nacional de Catalunya i harmonitzades per en daniel carbonell i sugranyes. instrumentació per a cobla i percussió d’eduard sendra i nogués.
2.- ball de cavallets de reus (1998) –  Tonada popular del segle XVIII. Harmonització d’en daniel carbonell i sugranyes. instrumentació per a cobla i percussió d’eduard sendra i nogués.
3.- ESTELS DE NADAL [sardana] – PEPITA LLUNELL i sanahuja  
4.- 3.0 [Sardana] - CARLES MARTÍ I FRASQUIER     

5.- Bou revisited [selecció de melodies de sardanes d’en Vicenç Bou] Arranjament per a cobla i percussió d’ESTEVE Molero I OLIVELLA.
6.- CARNESTOLTES [Ballet simfònic per a cobla] – Música original de HENRI JEAN BALALUD. instrumentació per a cobla i percussió d’en JORDI LEÓN I ROYO  (Selecció de cinc números d’aquesta obra escrita per ser ballada per l’Esbart Joventut de Perpinyà)
1.- PRELUDI
14.- FESTA  
15.- RAG TIME / SWING 
16.- GALOP 
17.- FINAL 

Esperem poder comptar amb la vostra presència al pati de butaques.

Us animem a venir i gaudir d'una vetllada músical molt especial.

No us el perdeu!


Comentaris

Entrades populars