NOVETATS I CONCERTS DESTACATS AL GENER 2014

Benvolguts amics i seguidors,


Ens trobem a les portes de les festes nadalenques i nosaltres ja hem començat les vacances (bàsicament perquè ningú ens ha pogut contractar i el calendari ha quedat en blanc), però això no vol dir que no estiguem treballant en els nous projectes per a l'any 2014.


Com ja us hem anat anunciant en anteriors comunicacions, el gener de 2014 serà testimoni de dos concerts força importants per a la cobla REUS JOVE.

 
El primer d'ells serà el dissabte 25 de gener a les 21 hores, a l'Auditori de Barcelona, en concret a la Sala 2, coneguda com a Sala Oriol Martorell, on la cobla REUS JOVE, el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries junt amb les coreografies de l'esbart Reus Dansa, oferiran l'espectacle "LA JOTA + BELLA", sota la direcció del mestre, i alhora arranjador dels diferents temes musicals, Jesús Ventura.
 

El making off mentre preparem l'espectacle


Un petit tastet de l'espectacle LA JOTA + BELLA
 
Les entrades es poden adquirir a la web de l'Auditori https://www.koobin.com/auditoribcn/quico_celio_cobla_reus_esbart_25_01_2014 al preu de 20€ l'entrada general.
Ens consta que des de Reus s'estan organitzant dos autocars per anar a Barcelona. 

 
Diumenge 26 de gener de 2014, a les 18 hores, la cobla REUS JOVE oferirà el seu tradicional concert al teatre Bartrina que des de fa 16 anys ofereix anualment. Serà un concert excepcional, amb bona música per a cobla, i com sabeu, serveix per donar comiat als músics que la següent temporada no continuen a la formació, així com per donar entrada i presentar als nous companys que entren a formar part de la cobla. El concert estarà sota la direcció del nostre director titular,  en Francesc Gregori i Pons.

 CONCERT: FRUIT D'UN SOMNI
BREU SINOPSI:
La Cobla és una formació musical genuïna integrada pels instruments tradicionals catalans, juntament amb instruments de metall i de corda. Un conjunt, que té molt camí per recórrer.

Fruit d'un somni és un concert d’allò més engrescador i representa un autèntic repte per als integrants de la cobla Reus Jove, tant pel seu vessant artístic com per la il·lusió de preparar un projecte personalitzat per a la nostra ciutat.

Un programa eclèctic que ens portarà a gaudir d'un viatge musical amb l'esperit d'apropar la música dels grans clàssics catalans i la dels compositors contemporanis, sense oblidar també el territori, amb obres d'autors de les nostres contrades.

Ens trobem davant d’un fet històric: una formació tan universal com autòctona pel seu timbre tan característic, i amb un programa únic i, per tant, incomparable.

Te'l perdràs?
 


El programa serà, com sempre, extraordinari amb obres per a cobla i sardanes, i amb una programació de qualitat.
 
PROGRAMA:
Primera part:
 1) La dona d'aigua (preludi d'òpera) - Cassià  Casademont i Busquets. Arranjament per a cobla d'en Bernat Castillejo
2) Fruit d'un somni (obra lliure per a cobla) - Antoni Planàs i Marca
3) Cavallers de l'eternitat (sardana) - Ferran Carballido i Enrich 
4) El bullici de Santa Creu (sardana)  - Florenci Mauné i Marimont
5) Mascarada dels estudiants (obra lliure per a cobla) - Joan Moliner i Pedrós
        1 - Farandola
        2 - Polca
        3 - Havanera 
        4 - Vals-jota


Segona part:
1) Cavalleresca (sardana) - Joaquim Serra i Corominas
2) Aquarel·la renaixentista (Danses europees del segle XVI per a cobla) - Diversos autors - adaptacions per a cobla del mestre Jordi León
Alemande - Pierre Phalèse
Pavana - anònim. segle XVI
Bransle - Michael Praetorius
Gallarda - Pierre Phalèse
Volta - Michael Praetorius
3) Terra de cavallers (sardana) - Enric Ortí i Martín
4) De nit al pont de sant Agustí (sardana) - Francesc Cassú i Jordi
5) La festa de les trompetes (divertiment per a 3 trompetes solistes) - Leroy Anderson. Arranjament per a cobla d'en Bernat Castillejo
Les entrades es poden adquirir a la web http://www.teatrebartrina.cat o bé directament a les taquilles del teatre, situades a la Plaça del Teatre, número 1 de REUS al preu de 5€ l'entrada general. Més informació al telèfon 977 010 658, Fax 977 010 676 i al correu electrònic teatrebartrina@reus.cat

Aprofito per a desitjar-vos unes bones festes de Nadal, i feliç any 2014, que espero sigui fructífer, ple d'èxits i música amb la Cobla Reus Jove!!!

Una forta abraçada,
 
 
Eduard Sendra
COBLA REUS JOVE
reusjove@gmail.com
http://reusjove.blogspot.com
 
 
 

Comentaris