DISSABTE 14 DE DESEMBRE. FIGUEROLA DEL CAMP. FESTES DE LA MARE DE DÉU DE L'ESPERANÇA


210 aniversari (1803-2013) de la Festa a la Mare de Déu de l’Esperança

En el llibre d’Actes de l’Ajuntament de Figuerola del dia 12 de Maig de 1803 hi diu: «Lo Magnífic Ajuntament del present poble de Figuerola sen Batlle Oleguer Vivas, Magí Oliva menor de dies Regidor Decano, Joan Farré y Poblet Regidor segon y Ramón Figuerola Procurador Síndic, han resolt fer una festa a la Mare de Déu de l’Esperança, com a patrona y advocada del poble per les malalties y havent-hi hagut unes grand malalties per tot lo veinat y havent mort molta gent, quedà lo nostre poble llibre del contagi, se feu la festa lo dia 12 de maig y se feu amb tota solemnitat. En lo Altar Major se posaren 128 siris y . . .»

Enguany es compleixen 210 anys d’aquell fet comunitari; el poble de Figuerola en ple donava gràcies a la Verge de l’Esperança per l’alliberament de malalties.
 
Així doncs, el dissabte 14 de desembre de 2013, la cobla Reus Jove hem estat convidats a la festa de la mare de déu de l'Esperança, amb l'encàrrec de dur a terme els acompanyaments musicals de tota la celebració.
 
A les 12 del migdia, en motiu de les festes de la Mare de Déu de l'Esperança a l'església parroquial de Sant Jaume de Figuerola del Camp, solemne ofici presidit per Mn. Antoni Pérez de Mendiguren, rector, i predicada per Mn. Josep Bofarull, rector de la parròquia de sant Joan de Valls, Arxiprest de l’Alt Camp i Vicari episcopal.
 
La cobla reus jove s'encarregarà de l'acompanyament musical de la missa, en formació de petita orquestra amb violins, violoncel, contrabaix, flauta travessera, clarinet i orgue, i oferirà un selecte repertori clàssic de caire religiós, amb obres com el canticorum jubilo de Haendel, , himne eucarístic, Al·leluia, i com a plat fort, la missa de Pius X del mestre Julián Vilaseca. L'acte es clourà amb el cant dels goigs (nous) de la mare de Déu de l'Esperança. L'acompanyament coral de tota la jornada anirà a càrrec del cor parroquial del Pla de Santa Maria, sota la direcció del seu titular, Toni Solé.
 
A la tarda, a les 17:30 hores, a l'església, Rosari i Trisagi Marià interpretat per la mateixa formació.
A continuació, solemne processó en formació de banda pels carrers del poble. En arribar a la plaça Sant Jaume, cant de la salve Regina i per cloure l'acte, Besamans a la verge i cant dels goigs antics de la mare de déu de l'Esperança.
 
 
 
 
 

Comentaris

Entrades populars