DIUMENGE 28 DE JULIOL. FESTA MAJOR DEL VENDRELL

El proper diumenge 28 de juliol ens podreu trobar a la Rambla del Vendrell a partir de 2/4 de 8 del vespre. Serà en una de les ballades del cicle d'estiu, que s'organitzen cada any els diumenges d'estiu, de forma setmanal durant els mesos de juliol i agost. Anomenada o batejada com a SARDABONA.
En aquesta ocasió, coincideix amb el final dels actes de la festa major vendrellenca.
 
Les ballades de sardanes d´estiu a la Rambla del Vendrell tenen gran  un èxit pel format innovador que hi han introduït els organitzadors. Les ballades han estat organitzades per les dues entitats sardanistes de la vila: els Dansaires del Penedès i el Foment Sardanista.

El nou model de ballada de sardanes l´ha batejat amb el nom de Sardabona.
La Sardabona és el nom que rep el model de ballada de sardanes amb les característiques següents:
 
Ballada amb megafonia de gran potència
equip de megafonia propi, de gran potència, un comentarista, el qual presenta les sardanes que s´han de tocar, n´explica les característiques, condueix la ballada i va informant de tot el que passa o és a punt de passar.


També hi ha el servei d´un disc joquei altament qualificat que té cura dels aparells, que la música animada no manqui entre sardana i sardana, i de mescles i efectes sonors sorprenents. A més, posa un micròfon davant de tots els instruments de la cobla per amplificar-ne el so i aconseguir, així, que la música se senti amb tots els matisos, també de lluny.


 

 
Cadires per a tothom

Els assistents a la Sardabona no cal que estiguin dempeus. Poden seure a les terrasses dels bars de la Rambla, als bancs i, si ho volen, també poden seure al centenar llarg de cadires que els organitzadors posen al seu abast perquè en disposin gratuïtament.
Rifa de regals

Els organitzadors cerquen que restaurants del municipi hi col·laborin oferint àpats per rifar.  A més, també rifen una caixa d´ampolles de cava i un pernil. Són obsequis molt atractius que el públic anhela i desitja amb enardiment.
Mitja part animada

La mitja part acostuma a ser llarga, i durant aquest temps la Sardabona ofereix al públic un tipus de ball diferent: es balla la sardana curta, “country” i altres balls ballables, que distreuen i alegren profundament tant el públic que hi participa com el que s´ho mira.

A més, dels músics de la cobla també se´n té cura oferint-los una ampolla d´aigua i un gelat.

Abans de començar la darrera sardana arriba el moment més esperat, que és quan donen a conèixer els números premiats de la la Sardabona.

L'apartat musical, és encarregat a la cobla Reus Jove que oferirà un selecte i variat repertori de sardanes, pel sistema de set tirades, amb títols de força qualitat, algunes d'elles amb instrument solista, i sardanes dedicades a persones vinculades amb la vila del Vendrell.
 
El programa serà el següent:
1) SABADELL A LA SARDANA - ENRIC ORTÍ I MARTÍN
2) SANT POL, QUINA HORA ÉS? - JORDI LEÓN I ROYO (obligada de cobla)
3) EL COR DE LA POBLA DE MAFUMET - EDUARD SENDRA I NOGUÉS
4) BONA FESTA - JOSEP VICENS I JULI  "XAXU"
5) FOMENTINA - RAMON SORIANO I RUBIÓ
6) ALS AMICS DEL PLA - CARLES SANTIAGO I ROIG
7) SENZILL HOMENATGE - ALFRED ABAD I GASCÓN
8) PARELLA FELIÇ – FRANCESC MAS I ROS 
9) LA MEVA SALTIRONA - JOSEP CAPELL I HERNÀNDEZ
 
Repicó: 1 curt i 1 llarg: LA SANTA ESPINA - ENRIC MORERA I VIURA

 

NO CAL DIR QUE HI ESTEU TOTS CONVIDATS!
NO HI FALTEU!

Comentaris