DIMARTS 16 DE JULIOL. CAMBRILS. FESTA DEL CARME

El dimarts 16 de juliol a Cambrils es celebra la festivitat de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors, amb un programa d'actes variat. 
 
Aquest any la missa es farà a la tornada de la verge a l’església, després de l’ofrena floral, perquè les barques d’arrossegament puguin sortir a pescar.
 
L’acte central i més multitudinari de la Festa de la Mare de  Déu del Carme, patrona dels pescadors, serà la tradicional processó de la verge pels carrers del port i pel mar, que se celebrarà amb alguns canvis per adaptar-se als horaris dels pescadors que han de sortir a la mar.
Enguany, tot i ser festiu local, com que els pescadors han decidit aprofitar aquest dia de pesca amb bones previsions, després de la veda de maig i juny, hi haurà novetats en el recorregut de la processó. Aquesta comptarà amb la participació dels vogadors de Vent d’Estrop, nens i nenes vestits de mariners, la confraria de la Mare de Déu del Carme, la Cobla Reus Jove, autoritats i pubilles i hereus de Cambrils.
El recorregut sortirà a les 19 hores de la plaça de l’Església, seguirà per Miquel Planas, la plaça Joan Batalla, el carrer Frederic Mompou i el passeig Miramar, fins a les Escales Reials. Allí una barca de la llum embarcarà la verge, portadors i autoritats, els nens i nenes vestits de mariners faran l’ofrena floral i la processó continuarà el recorregut per mar.
 
 
 
Finalment, per tornar fins a l’església passarà pels carrers Consolat de Mar, Sant Pere, Pau Casals i Narcís Monturiol.
 
Una altra novetat és que la missa se celebrarà després de la processó. Quan entri la verge a l’Església, el Cor de la Polifònica cantarà els goigs i començarà l’ofici religiós.

A continuació, a les 22:00 hores, es celebrarà una ballada de sardanes, on es comptarà amb la presència dels Amics de la Sardana de Cambrils i de tot el públic que vulgui assistir a l'audició.

La cobla Reus Jove oferirà una selecció de sardanes força variada amb sardanes ben animades i balladores. Les sardanes seran interpretades pel sistema de set tirades. 

US HI ESPEREM!


Comentaris

Entrades populars