DISSABTE 11 DE FEBRER. CONCERT AL TEATRE METROPOL DE TARRAGONA

La repercussió de les retallades i manca d'ajudes no cal dir que condiciona, sense cap mena de dubte, les agendes culturals, i la sardana no n'és cap excepció.
Aquest febrer només comptarem amb una sola actuació prevista, i serà curiosament amb un concert prou destacat, en el marc de la presentació de la guia d'aplecs 2012.

El marc del concert serà el teatre Metropol de la ciutat de Tarragona i començarà a les 5 de la tarda. Serà la onzena edició d’un esdeveniment que s’ha convertit en un referent pel col·lectiu sardanista.

L’expectació per aconseguir cada any el llibret recopilatori de tots els aplecs sardanistes ha convertit la Guia d’Aplecs i la seva presentació en un punt de trobada obligat. Per aquesta raó cada any una demarcació diferent del territori acull aquest esdeveniment.

La cita de Tarragona oferirà una primera part amb intervencions de les autoritats assistents: representants de l'Ajuntament de Tarragona; el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé; el president de la Federació Sardanista de Catalunya, Bartomeu Duran; el president de la Unió d'Associacions d'Aplecs Sardanistes de les Comarques Meridionals, Francesc Salas i el president del Casal Tarragoní, Jordi Grau. Tot seguit hi haurà un concert de cobla a càrrec de la cobla Reus Jove, que oferirà una selecció de sardanes i peces adaptades per a cobla. L’esdeveniment es clourà amb un dels moments més esperats pels sardanistes: el lliurament de les guies d’enguany.

El programa del concert, en un sol acte, serà el que es detalla tot seguit:


2012, any d’efemèrides de reconeguts compositors per a cobla:

1) CAMPEROLA (sardana) - EDUARD TOLDRÀ I SOLER. Als 50 anys del traspàs d'aquest gran compositor
2) DILECTE MESTRE (sardana) - JOSEP CASSÚ I SERRA
3) MIRAMBELL (sardana) - VICENÇ BOU I GELI 50 anys de la mort del popular compositor
4) PLEASE DON’T STOP THE MUSIC! (sardana) - MARC TIMÓN I BARCELÓ. Premi Federació al concurs la sardana de l'any 2010. Dedicada al 10è aniversari de la cobla. Aquest 2012 la Reus Jove celebra els seus quinze anys de vida.
5) SABOR A MI (bolero) - ÁLVARO CARRILLO. Arranjament per a cobla d'en David Estañol. Trompeta solista: Susana Marco
6) LE MERLE BLANCHE (polka) - EUGÉNE DAMARÉ. Arranjament per a cobla de Jordi León. Flabiol solista: Aleix Vaqué
7) EL VESTIR D'EN PASQUAL (fox-trot) - JOAN VILADOMAT I MASSANAS. Arranjament per a cobla de Jordi León


La conducció de tota la cerimònia anirà a càrrec del conegut presentador i locutor de ràdio Josep Baiges. l'entrada serà lliure i gratuïta.


No cal dir que esperem trobar el teatre ple de gom a gom.


HI ESTEU TOTS CONVIDATS!

Comentaris

Entrades populars