CONCERT DE NADAL A TARRAGONA

Portada del programa de mà del concert del diumenge 20 de desembre a l'auditori de Caixa Tarragona
Com ja comença a ser habitual en els darrers anys, l'agrupació sardanista Tarragona Dansa organitza una nova edició del CONCERT DE NADAL que es durà a terme el proper diumenge 20 de desembre a les 18 hores a l'auditori Caixa Tarragona i comptarà amb les cobles Maricel de Sitges i Reus Jove.
En aquest concert s'aprofitarà per a presentar el nou CD enregistrat dins dels actes del 10è aniversari de la Colla tarragonina Toc de Dansa i de la Cobla Reus Jove.

El CD ‘Un camí d’il•lusions’ conté 14 sardanes inèdites dedicades a aquests dos grups dinàmics i actius que són la colla veterana Toc de Dansa, integrada dins l’Agrupació sardanista Tarragona Dansa, i la Cobla Reus Jove, que ha enregistrat aquesta nova producció discogràfica. Un enregistrament amb el que aquestes dues formacions (una de dansaires i l’altre de músics) commemoren els seus primers deu anys d’activitat vinculada al món de la sardana.

L’àlbum ‘Un camí d’il•lusions’ presenta un bon estol de sardanes, fresques i actuals, com a exponent de les inquietuds i il•lusions que alenen el tarannà dels compositors, instrumentistes i dansaires que han participat en aquesta producció, cadascú en el seu àmbit i amb el seu estil particular. La sardana ‘Un camí d’il•lusions’ de Pitu Chamorro emmarca l’esperit d’aquesta edició sonora i encapçala el repertori de peces que l’integren, algunes al•lusives a la commemoració d’aquests dos lustres d’activitat sardanista, com són ’10 anys de somnis’ d’Alfred Abad, ‘La joia dels 10 anys’ d’Antoni Guinjoan, i la titulada ‘Re(10)us Jove’ de Carles Santiago, que juga amb el nom de la cobla i la fita dels seus 10 anys.El CD es completa amb les peces següents: ‘Molt més lluny’ d’Alfred Abad, ‘Vides paral•leles’ d’Eduard Sendra, ‘Com a casa’ de Conrad Rafart, ‘Un gran camí’ i ‘Clan’ de Carles Martí, ’50 històries per explicar’ i ‘On sopem aquesta nit?’ d’Anna Abad, ‘Joves triomfants’ de Lluís Alcalà i ‘El seient de l’ànima’ de Xavier Piñol. El repertori de sardanes d’aquest ‘Camí d’il•lusions’ el completa una composició de Marc Timon titulada ‘Please don’t stop the music!’.

Al concert del dia 20 la primera part servirà com a presentació del CD i dins el programa d’aquest concert s’estrenaran les sardanes ‘La joia dels 10 anys’ d’Antoni Guinjoan i ‘Joves triomfants’ de Lluís Alcalà.

L'entrada-donatiu és de 2,50 euros destinats a les activitats del programa TU AJUDES de la Fundació de Caixa Tarragona.
El programa sencer de la vetllada és el que tot seguit es detalla:

CONCERT PRESENTACIÓ CD i CLOENDA 10è ANIVERSARI COLLA TOC DE DANSA.
Cobla Reus Jove (RJ) i Cobla Maricel (MC)

1a part: presentació del CD.
MC: UN CAMÍ D’IL•LUSIONS – PITU CHAMORRO RAMOS
RJ: LA JOIA DELS 10 ANYS (estrena) – ANTONI GUINJOAN I SIMEÓN
MC: COM A CASA – CONRAD RAFART I ARZA
RJ: VIDES PARAL•LELES – EDUARD SENDRA I NOGUÉS
MC: ON SOPEM AQUESTA NIT? – ANNA ABAD I GILS
RJ: JOVES TRIOMFANTS (estrena) – LLUÍS ALCALÀ I BAQUÉS


2a part: Sardanes i obres per a cobla
MC: JOIÓS ANIVERSARI – JORDI LEÓN I ROYO
RJ: TARRAGONA 2016 – ALFRED ABAD I GASCON
MC: SANT PERE DE RODA – FRANCESC BASIL I OLIVERAS
RJ: PICCOLO POLKA – EUGENE DAMARÉ. (Polca de lluïment de flabiol). Flabiol solista: Aleix Vaqué.
A dues cobles:
RJ - MC: TOC DE DANSA – RAFAEL GUINOVART I BELLMUNT
RJ - MC: A MONTSERRAT – JOAQUIM SERRA I COROMINAS


US HI ESPEREM!


Una de les sardanes que s'estrenaran durant el concert de Nadal serà JOVES TRIOMFANTS del tenorista Lluís Alcalà. Les seves sardanes són fresques, balladores i directes. Mentre no arriba l'estrena de la sardana pots escoltar una de les seves sardanes més conegudes DOLÇA ESTHER que fou finalista de la sardana de l'any 2007. (L'interpreta la reus jove al teatre Fortuny de Reus)Mostra un mapa més gran

Comentaris