UN APLEC RECUPERAT. 6È APLEC DE LA MUSSARA

El proper diumenge dia 12 de juliol la REUS JOVE participarà en un aplec que ha estat recuperat després de 30 anys de no haver-se celebrat. És l'aplec de LA MUSSARA, una població deshabitada des de fa molts anys, però que a finals dels 70 va acollir 5 edicions d'aquest aplec organitzat pels joves de Vilaplana.

Avui, tres dècades després, aquells joves s'han fet adults amb fills, i s'han engrescat a recuperar un aplec que els porta molts records de la seva etapa juvenil. Així el presenten els organitzadors des de la web que han creat (http://www.aplecdelamussara.cat/):
“Aplec recuperat després de trenta anys” Amb aquesta expressió breu i precisa, la Federació Sardanista de Catalunya presentava en el seu programa anual, l’aplec de la Mussara. Expressió que, potser sense pretendre-ho, reflecteix la nostra joia de reviure´l i, a més, no en descarta la continuïtat. Certament han passat anys des d’aquells aplecs que movilitzàven tantíssima gent i, que més enllà d’una trobada sardanista, esdevenien poble a poble, uns actes d´afirmació de catalanitat i de País. Eren, com tantes altres iniciatives de l’època, portades a terme amb escassetat de recursos que es suplien amb una mobilització general i una bona càrrega d’il·lusió. Quantes complicitats! Quants records! Bé, és evident que les coses no podien acabar aquí. Sembla que aquell esperit i l’efervescència dels anys setanta, l’experiència del treball en comú, no ens va abandonar del tot i ha perdurat en els anys. Aquelles gresques, aquells estius... havien deixat empremta. Els aleshores joves, amb la complicitat i l’aixopluc de l’Ajuntament, hem decidit que valia la pena l’esforç de recuperar el nostre Aplec. Volem retrobar-nos tots, xics i grans, un altre cop al cim de la Mussara. Hi hem de ser tots, i us convidem a treballar-hi plegats per a fer-ho possible. Tots hi tenim el nostre raconet. La programació, lògicament s’ha d’adaptar als temps que corren, i caldrà ser agosarats en l’organització si en volem assegurar l’èxit i, perquè no, la pervivència. Entre tots hem de ser capaços de descobrir i proposar unes iniciatives que engresquin i motivin a la participació de xics i grans. Aquesta nota, a més de presentació, és també una invitació oberta a tothom a fruir del sisè Aplec de la Mussara. Gràcies a tots!

El programa de la jornada és el següent: - Aplec en horari de mati i tarda a la Mussara. - Es pot pujar a la Mussara amb autobús (que baixarà durant la parada del mig dia) Maspujols Hora de sortida 9 Lloc de venda dels bitllets Carmina Llaurador L'Aleixar Hora de sortida 1/4 de 10 Lloc de venda dels bitllets Rosa Huguet Vilaplana Hora de sortida 2/4 de 10 Lloc de venda dels bitllets Forn de pa - pastisseria (cal comprar els tiquets abans de divendres 10)

Pels que hi vulguin pujar a peu, s’ha programat una ruta guiada de Vilaplana a la Mussara pel camí de les Tosques. Hora de sortida les 8 del mati des de la plaça de la vila. En arribar a la Mussara esmorzarem xocolata cuita.Rebuda per part dels Grallers

A 2/4 d'11 Missa a muntanya (al pla de les Airasses) Amb la participació de la Coral i joves vilaplanencs


A 1/4 12 Inici de la Ballada cobles: Reus Jove i Ciutat de Reus

Durant el dia, Concurs de Fotografia En cas de pluja l’Aplec es traslladaria al Casal de Vilaplana.

EL PROGRAMA DE SARDANES QUE INTERPRETARAN LES COBLES ÉS EL SEGÜENT:

Cobla CIUTAT DE REUS (CR) - Cobla REUS JOVE (RJ) - SARDANES DE 7 TIRADES

MATÍ

(CR)PETITA – MANEL SADERRA I PUIGFERRER
(RJ) EN RECORDANÇA A L’AMIC – JOSEP CASSÚ I SERRA
(CR)PONCELLINA – JOSEP SADERRA I PUIGFERRER
(RJ) CIUTAT REIAL – RENÉ PICAMAL I COMA
(CR)MAS LLOREDA – RICARD VILADESAU I CANER
(RJ) UN MAR DE MANS – DAVID ESTAÑOL I MARTELLS
(CR)CALELLA AIMADA – RAMON VILÀ I FERRER
(RJ) MOLT MÉS LLUNY... – ALFRED ABAD I GASCÓN
(CR)ELS SALTIMBANQUIS – JORDI PAULÍ I SAFONT
(RJ) SIS DE SET – ENRIC ORTÍ I MARTIN
(CR)PARAIGÜES I XEMENEIES – DANIEL GASULLA I PORTA
(RJ) EL MEU JAUMET – FRANCESC JUANOLA I REIXACH

TARDA

(CR) LLEIDA CIUTAT PUBILLA – RICARD VILADESAU I CANER
(RJ) DE PUNTETES – AGUSTÍ BORGUNYÓ I GARRIGA
(CR) L'APLEC DE TARDOR – CONRAD SALÓ I RAMELL
(RJ) PALAU DEL VENT – PAU MARONS (obligada de cobla)
(CR) QUINA PACIÈNCIA – MARCEL ARTIAGA I VALLS
(RJ) EL CASTELL DE RUBÍ – FRANCESC CAMPS I COMELLAS
(CR) ESCALENCA – PERE MERCADER I ANDREU
(RJ) CARDEDEU, CINC LUSTRES – JORDI LEÓN I ROYO
(CR) POBLE DE VALLIRANA – CARLES SANTIAGO I ROIG
(RJ) ROCA VENTOSA – JAUME BONATERRA I DABAU
(CR) NOIS ALEGRES – FRANCESC MAS I ROS
RJ) SARDANES A LA LLUNA - JOSEP CAPELL I HERNÀNDEZ

CONJUNT: EL SERENO – JOSEP COLL I LIGORA

REPICÓ: LA SANTA ESPINA - ENRIC MORERA I VIURA

COMIAT: CANT DELS ADÉUS

Entre tots hem de mobilitzar-nos i fer l'esforç per pujar a passar el diumenge a la Mussara, per donar suport a la iniciativa d'aquest grup de vilaplanecs i vilaplanenques que han volgut recuperar un aplec de sardanes. Sense el suport i la participació de tots els sardanistes i la gent dels pobles del voltant, activitats com aquesta deixaran de tenir sentit i de realitzar-se.

Us hi esperem!!!

Comentaris

Entrades populars