LA MARE DE DÉU DEL CARME, PATRONA DELS PESCADORS. FESTA A CAMBRILS

una imatge del moll de Cambrils d'on sortiran les barques amb la verge. Foto d'en Josep Sendra

Cada any el dia 16 de juliol s'escau la festivitat de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors. Cambrils com a vila marinera, celebra la festa tot organitzant una processó per la zona marítima, i passejant la imatge de la verge pels carrers del port, i pujant-la a les barques dels pescadors, per tal de treure-la a donar un tomb pel mar. L'acte començarà a l'església de Sant Pere a les 18:30 hores. La verge serà portada pels membres de la cofraria de pescadors.

A la nit, a partir de les 22 hores, al parc del pescador, es celebrarà una ballada de sardanes amenitzada per la cobla Reus Jove amb un programa variat de sardanes de tots els estils i èpoques. Les sardanes seran de 7 tirades amb el següent programa:
PALAFRUGELL I TAMARIU – CONRAD SALÓ I RAMELL
T’ESTIMO – JOSEP SERRA I BONAL
CARDEDEU, CINC LUSTRES – JORDI LEÓN I ROYO
DEL MOLL A L'ARBREDA – JOSEP CASSÚ I SERRA
NÚRIA FELIU ÉS SARDANA – JORDI PAULÍ I SAFONT
LA SARDANA DE LES NOIES – RENÉ PICAMAL I COMA
MATARÓ SARDANISTA – CARLES SANTIAGO I ROIG
BREDA ARTESANA – FRANCESC MAS I ROS
EL MEU JAUMET – FRANCESC JUANOLA I REIXACH

A la processó si reuneix una gran quantitat de públic, fidels i curiosos que estan d'estiueig. al vespre, el marc del parc del pescador, dóna una acompanyament magnífic a la ballada de sardanes, amb lloc per al públic, espai suficient per ballar, un escenari per la cobla. Totes les condicions idònies per a desenvolupar l'activitat.

RECORDEU, DIJOUS 16 A LES 22 HORES. AUDICIÓ DE SARDANES A CAMBRILS AMB LA COBLA REUS JOVE

Comentaris

Entrades populars