ARRIBA EL CARNAVAL!!!

Arriba el Carnaval!!! temps de disbauxa, gresca i xerinola. Època de canvis a les formacions musicals. Tradicionalment, amb el pas del carnaval s'iniciava la quaresma i anys endarrera en aquell temps no es feien celebracions ni festes, ni pràcticament cap mena d'activitat, doncs era "temps de penitència...", avui dia els temps han canviat (i molt, per sort!) però les cobles i orquestres han mantingut la tradició de realitzar els canvis de músics en aquesta època de l'any, quan es preparen nous programes, noves sardanes, enregistraments, l'activitat al carrer disminueix força, i no es porta el frenètic ritme de ballades i aplecs del bon temps.
De fet, a la cobla Reus Jove, fem un breu parèntesis durant aquest cap de setmana, on no tenim prevista cap actuació musical, malgrat tot, no desconectem totalment ni per carnaval dins dela nostra activitat, doncs el dissabte de carnaval al matí tenim un assaig amb el nostre director titular per preparar la nova temporada d'aplecs i ballades.

Com a moltíssimes cobles del nostre país, la reus jove tampoc no està exempta de possibles canvis en la seva formació. En aquest cas, enguany acomiadem en Francesc Solà (que ha estat 5 anys a la cobla) i a la Mercè Parareda (que n'ha passat 2 entre nosaltres).


En Francesc Solà (trombó) i la Mercè Parareda (flabiol)

Per altra banda, ja comencen a treballar d'immediat els nostres nous companys que s'incorporen enguany:

En aquest cas, per suplir en Francesc, entra un "col·lega" trombonista que també prové de les terres de l'Ebre (com en Francesc). Es tracta de Xavier Idiarte i Balada, músic nascut l'any 1977 a Amposta, però des de fa uns anys està afincat a la ciutat de Tarragona, on treballa com a mestre en una escola d'educació primària i està casat amb una tarragonina (també vinculada a la docència i a la música), i d'aquest matrimoni, s'ha ampliat la familia amb una bonica nena petita.

Xavier Idiarte

Idiarte comença els estudis musicals a la Societat Musical la “Lira Ampostina” l’any 1985. L’any 1995 es desplaça a Barcelona per ampliar els seus estudis de trombó al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, obtenint el Premi d’Honor de Grau Elemental i finalitza els estudis de Grau Superior amb les màximes qualificacions.
Ha col·laborat amb diverses Orquestres Simfòniques entre les que cal destacar: l’Orquestra Simfònica Europea, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, l’Orquestra de Cambra de Cervera, l’Orquestra Simfònica del C.S.M.M. de Barcelona, l’Orquestra de Cambra Catalana, l’Orquestra Simfònica de Reus, l’Orquestra Filharmònica de Catalunya, l’Orquestra Simfònica de Vila-seca, entre d’altres.
En el camp pedagògic ha impartit classes en diverses escoles de música. Actualment imparteix classes a l’escola de música de l’Agrupació Musical Senienca.
És membre fundador del Quartet de Trombons del Mediterrani i ha sigut membre del quintet de metall DEVANDA BRASS QUINTET. Aportarà seny, rigor, serietat i qualitat musical al conjunt cobla.
Aleix Vaqué i Mur
L'Aleix Vaqué s'incorpora com a flabiolaire de la Reus Jove. Un noi molt exerit, nascut i resident a Tarragona (1991), que amb tan sols 17 anys assolirà el càrrec de benjamí del grup. Serà de llarg, el músic actualment més jove de la cobla. L'Aleix tindrà la responsabilitat de donar-nos el tempo amb els seus introits de flabiol i amb el temps, fer-nos gaudir dels refilets virtuosos d'aquest petit instrument. A part del flabiol, és estudiant de batxillerat i compagina els estudis acadèmics amb els estudis al conservatori de música de Tarragona, on està acabant els seus estudis de grau mitjà. És un excel·lent instrumentista de flauta travessera i forma part de les millors orquestres acadèmiques del país (Jove Orquestra de la Diputació de Tarragona, Orquestra de les Escoles de Música de Catalunya (OEMUC), Jove Orquestra Nacional de Catalunya).
Aleix Vaqué Mur inicia a l'edat de 6 anys els seus estudis musicals al conservatori professional de música de Tarragona. Al mateix temps cursa estudis de piano. Ha resultat 4 cops finalista del concurs de joves intèrprets "l'Arjau"; Posteriorment, l'any 2007, va quedar com a tercer classificat per a representar Catalunya en el concurs d'àmbit estatal "Intercentros". Actualment forma part com a membre titular de la OEMUC i ha estat convidat en una ocasió a la "Jove Orquestra Nacional de Catalunya". En el darrer any, va guanyar el primer premi de composició en el concurs de creativitat "Xavier Gols", amb la seva obra Divertiment per a quartet de vent i piano, i també el segon premi en el concurs de música de cambra de Mollerussa, amb el trio "Laboryntus". Paral.lelament rep masterclasses de reconeguts flautistes de talla internacional.
Per a tots dos serà amb la primera formació de cobla (de forma estable i regular) amb la que actuaran.

A TOTS DOS ELS DONEM LA BENVINGUDA A LA REUS JOVE I ELS HI DESITGEM MOLTA SORT EN AQUESTA NOVA SINGLADURA!

Comentaris

Entrades populars