UN CONCERT DE LUXE

les cobles Sant Jordi i Reus Jove durant el concert del dia 11 de gener

El proper diumenge 11 de gener a les 7 de la tarda, la Reus Jove començarà l'any 2009 pel que fa a l'activitat concertistica, amb un plat fort. Un concert a l'auditori Caixa Tarragona compartint escenari amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, una de les formacions destacades del país que està de celebració dels seus 25 anys, i considerada per molts crítics, la millor formació de l'actual panorama (consideració compartida per qui escriu aquestes línies).

El concert s'emmarca dins del cicle TARRAGONA ESTRENA i forma part d'un cicle de tres concerts que patrocina la Fundació Caixa Tarragona. (el segon concert d'aquest cicle també el protagonitzarà la cobla Reus Jove amb la coral Augusta de Tarragona).


En aquesta ocasió, l'organització recau en l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa que presenta el seu ja tradicional Concert d’Hivern. Aquest concert serà el primer dels actes de celebració del 10è aniversari de la colla sardanista tarragonina Toc de Dansa, recentment proclamada Campiona de Catalunya en categoria Veterans, i estarà dividit en dues parts: la primera dedicada a compositors clàssics del segle XX i la segona on podrem escoltar obres de compositors actuals i gaudir de l'actuació conjunta de les cobles amb dues sardanes.



El programa presenta un reguitzell de magnífiques composicions, amb autors d'un renom indiscutible i de ben segur que aquells que assisteixin al concert gaudiran d'una extraordinària vetllada. Dins del programa de mà podem trobar la següent relació de sardanes:

SJ: Cobla SANT JORDI
RJ: Cobla REUS JOVE

PRIMERA PART: Autors clàssics i del segle XX

SJ: AMOROSA COMPANYA – DOMÈNEC MONER I BASART
RJ: RECORDANT VIC – JOAQUIM SERRA I COROMINAS
SJ: FAUSTA - MANEL SADERRA I PUIGFERRER
RJ: ET RECORDAREM SEMPRE - MANEL SADERRA I PUIGFERRER
SJ: DOLÇ RECORD – FÈLIX MARTÍNEZ I COMÍN
RJ: TENDRES RECORDS - AGUSTÍ BORGUNYÓ I GARRIGA

SEGONA PART: Sardanes d'avui...

RJ: PRADA, PUBILLA DEL CANIGÓ - RENÉ PICAMAL I COMA
SJ: ADÉU, AMIC RICARD – JOAN LLUÍS MORALEDA I PERXACHS
Tenora solista: Enric Ortí
RJ: VOLUNTARIAT - MARC TIMÓN I BARCELÓ
SJ: MOLT MÉS LLUNY... - ALFRED ABAD I GASCON (estrena)
finalment, per cloure el concert, conjuntament les dues cobles ens oferiran:
SINCERAMENT EDUARD – ENRIC ORTÍ i MARTIN
EL FOC DE CASTELLÓ (lluïment trompetes) - ANTONI AGRAMONT i QUINTANA


Cal destacar l'estrena de la sardana que ha escrit el compositor i dansaire (ensems president de l'agrupació) Alfred Abad, que es podrà escoltar per primera vegada i que de ben segur aixecarà els aplaudiments d'un auditori entregat i que no deixarà a cap membre de la Toc de Dansa indiferent.



Les entrades d'aquest concert estan a la venda a la Sala d’exposicions Caixa Tarragona, Higini Anglès 5 amb el preu de 2,5 € destinats íntegrament al programa TU AJUDES de l’Obra Social de Caixa Tarragona.



Una cita obligada per als amants de la sardana i de la bona música en general. Recordeu que el concert començarà a les 7 de la tarda. Us hi esperem!




Escolta la FIRA, esbòs simfònic per a dues cobles del mestre Joaquim Serra que es va poder escoltar al concert de l'any passat de l'agrupació sardanista tarragona dansa al mateix auditori de caixa tarragona, en versió de la REUS JOVE i LA PRINCIPAL DEL LLOBREGAT.

Comentaris

Entrades populars