CENTENARI DEL COMPOSITOR JOAN ANDREU

Bon dia!

Avui, 10 de febrer es celebren els 100 anys del naixement del compositor Joan Andreu i Garriga.

Joan Andreu i Garriga (Bràfim, 10 de febrer de 1920 – Tarragona, 1 d'abril de 2003) va ser músic i compositor de música lleugera i sardanes.

Durant molt de temps va estar vinculat a la "Cobla-orquestra Marabú" de Valls, primer com a cantant i després com a director artístic. També va ser un destacat intèrpret d'orgue.

Andreu va destacar per la composició de ballables, molts dels quals foren èxits no tan sols al nostre país sinó als Estats Units. A més del seu nom, també emprà els pseudònims Taylor, Williams i molt especialment Elmer Kramer. Ja de gran es dedicà a la composició de sardanes i a recitals poètics de cançons en el Camp de Tarragona. Va posar lletra a diverses sardanes d’altres compositors.

L'any 1996 li fou atorgada la medalla Francesc Macià de la Generalitat de Catalunya. Té un carrer dedicat al seu nom a la vall de l'Arrabassada, a Tarragona.

En motiu del centenari del seu naixement, estem prepart un concert monogràfic que engloba algunes de les sardanes i diverses composicions de música per a cobla que escriure al llarg de la seva llarga trajectòria artística. Esperem que properament us en podrem donar més informació.

Al llarg de la nostra trajectòria com a cobla, hem anat interpretant diverses sardanes escrites pel mestre Andreu, ja que va conrear la composició de sardanes dedicant-ne diverses de les seves músiques a persones o entitats del territori. 

En aquest cas, us deixem amb dues sardanes que es van estrenar pòstumament, atés que l'any 1995 va escriure una col·lecció de 10 sardanes dedicades a carrers i places o indrets de la nostra ciutat (Reus). En aquest cas podreu escoltar

Verge de Misericòrdia (dedicada a la nostra patrona) 

i Carrer Monterols (dedicada a un dels carrers comercials més importants de la ciutat)



Durant aquest any anirem interpretant algunes altres músiques del mestre Joan Andreu per poder recordar aquest compositor de les nostres comarques, que avui celebra el seu centenari!



Comentaris

Entrades populars