TAULA PEL SARDANISME. DISSABTE 20 DE MAIG DE 2017

En el marc de les activitats que es programaran al llarg de l'any a l'entorn de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, la Colla Sardanista Rosa de Reus s'ha proposat aportar una activitat nova, la TAULA PEL SARDANISME A REUS.

Un projecte que té la intenció de coordinar esforços, donar continuïtat a les activitats, millorar-les o canviar-les, exposar nous punts de vista, pensar en el futur, etc., i tot sobre la base de dues grans qüestions:

- les activitats actuals
- el projecte de futur

Són temes que les entitats sardanistes, les escoles i les cobles han debatut durant els mesos d'abril i maig, i que han tingut també l’aportació de mitjans de comunicació, sardanistes d’altres poblacions i institucions. S’han estructurat en quatre preguntes de debat, que es resumeixen en: la situació actual del sardanisme a Reus, la formació, la participació, i els actes organitzats a la ciutat.

Les tres cobles locals actives actualment a Reus ens hem trobat per parlar de la situació actual, i de com veiem el futur més immediat, així com quines accions es poden intentar plantejar per canviar el rumb del món sardanista i de la música per a cobla, a mig i llarg termini.

Des d'aquestes ratlles, a banda de fer-vos coneixedors de la bona pensada i magnífica iniciativa de l'acte organitzat per la colla Rosa de Reus, també volem esmentar que a hores d'ara, meitats de maig, no hi ha notícia que es programi cap acte sardanista especial, ni cap activitat de cobla, com a actes pròpiament dits de la Capital de la Cultura Catalana 2017, i pensem que és una autèntica llàstima que no es tingui en consideració la presència d'actes específics o especials. (no considerem que les activitats que es fan regularment, siguin un acte significatiu, ni s'ha de comptabilitzar com a acte destacat de la capitalitat) des d'aquestes línies encoratgem als nostres responsables municipals a impulsar activitats que englobin la sardana i la música per a cobla, i que hi hagi una presència més destacada en actes especials d'aquest esdeveniment anual.

La TAULA RODONA on s’exposaran els resums dels diferents treballs realitzats es celebrarà el dissabte dia 20 de maig, a l'espai Centre d'Art Cal Massó (carrer Pròsper de Bofarull, 7, Reus) l'entrada del bar està situada al carrer sant Celestí.

Us convoquem a les 9.30 h, per donar la benvinguda als assistents i a les 10.00 h per començar la taula rodona.

A les 13.00 h està previst un VERMUT a cal Massó, amb entrada lliure.

Ens agradaria que hi participéssiu!







Comentaris

Entrades populars