DIUMENGE 14 D'AGOST. SALOU. NITS DAURADES. BALLADA I EXHIBICIÓ SARDANISTA


El proper DIUMENGE 14 d'agost ens trobareu a Salou, on a partir de les 20 hores, serem al Passeig Jaume I (davant del club nàutic) on oferirem una ballada de sardanes especial emmarcada dins les NITS DAURADES de la festa major de Salou.

Es tracta de fer una ballada oberta a tots els turistes i persones que puguin estar pel passeig de Salou, passejant, sortint de la platja, de vacances, etc...

Per aquest motiu comptarem amb les colles de l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa que ens acompanyaran durant l'actuació amb exhibició de com es balla la sardana de competició, també faran un petit taller d'iniciació a la sardana per a totes aquelles persones que vulguin aprendre els passos bàsics de la dansa nacional de Catalunya.

Ens mostraran també una modalitat ben espectacular, amb els punts lliures, i ajudaran a engrescar al tot el públic per participar en la sardana curta del segle XIX, la sardana de germanor i ho acabarem amb uns quants balls vuicentistes per animar a tothom que es posin a ballar altres danses.

Tot això anirà amanit amb unes acurades presentacions i comentaris que es faran en quatre idiomes (català, castellà, anglès i rus) per tal que els turistes que passin per allà, puguin comprendre molt millor el que està passant i les diferents parts de l'actuació.
El programa constarà de diferents parts, i comptarà amb una programació especialment  atractiva, amb sardanes molt airoses, ben balladores, d'aquelles que fan suar de valent. 

El repertori será el que us detallem tot seguit:

BALLADA / EXHIBICIÓ DE SARDANES AMB LES COLLES SARDANISTES DEL GRUP TARRAGONA DANSA I LA COBLA REUS JOVE.


PROGRAMA:

DUES SARDANES PEL PÚBLIC: (7 tirades)
VIOLETES – JESÚS VENTURA I BARNET
TRENTA I CINQUANTA A BELLVITGE – JOAN-JORDI BEUMALA I SAMPONS
En paral·lel mini-taller de sardanes per aprendre a ballar en uns minuts

SARDANA DE CONCERT: (2 curts i 2 llargs)
SOTA LA PARRA – JOSEP MARIA RUERA I PINART

SARDANA D'EXHIBICIÓ DE COLLES DE COMPETICIÓ: (5 tirades)
CALELLA VILA BELLA – MARC TIMÓN I BARCELÓ

UNA SARDANA CURTA: 
ELS DE LA CAPA NEGRA – AUTOR ANÒNIM

SARDANA PEL PÚBLIC (7 tirades)
 LA JÚLIA DE SOLSONA – JORDI PAULÍ I SAFONT

SARDANA EXHIBICIÓ DE PUNTS LLIURES: (4 tirades) 
SALOU CIUTAT PUBILLA – RICARD VILADESAU I CANER

UNA SARDANA PEL PÚBLIC (7 tirades)
LA SARDANA DE LES BRUIXES – ENRIC SANS I SALELLAS

SARDANA DE GERMANOR (7 tirades)
ÉS LA MARGARIDA – FRANCESC MAS I ROS

FINAL DE FESTA AMB 2 BALLS VUITCENTISTES
ENAMORADO (BOLERO) – MAX HAVART I MACOU
OLÉ ARAGÓN (VALS JOTA) – MAX HAVART I MACOU


Dues fotografies de l'exhibició del 2014, amb les colles de l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa  i un ambientàs impressionant al passeig Jaume I de Salou.


Donada la singularitat de la ballada, ens agradaria comptar amb la vostra presència, i poder mostrar al públic provinent d'altres indrets de la geografia mundial, que la sardana és un element viu i és una representació cultural del nostre país, i que s'emportin la imatge que correspon, una dansa que agermana i uneix.

Volem que els turistes que passin per allà marin cap a casa amb la idea que "LA SARDANA ÉS LA DANSA MÉS BELLA DE LES QUE ES FAN I ES DESFAN"


DIUMENGE 14 D'AGOST US ESPEREM A SALOU!!!

Comentaris