CAP DE SETMANA SENSE ACTUACIÓ PERÒ TREBALLANT PELS CONCERTS

Benvolguts amics i amigues, seguidors del blog de la Reus Jove:

Ens acostem poc a poc, a les cinquanta mil visites del nostre espai a la xarxa, i us volem agraïr la vostra fidelitat per seguir-nos cada setmana.

Aquest proper cap de setmana la Reus Jove no ha estat contractada enlloc, i per tant no ens trobareu a cap poble del país, però això no vol dir que la cobla no es trobi, per dur a terme un assaig força especial. 

Com ja us hem anat publicitant, el proper dia 21 de novembre farem un dels concerts de celebració dels 15 anys de la cobla, tot participant en el festival de tardor, per a joves intèrprets, que es durà a terme al prestigiós Teatre Fortuny de la ciutat de Reus. Tindrem el goig de compartir escenari amb una orquestra de corda, també jove, però amb una altíssima qualitat interpretativa, l'orquestra Haendel del conservatori de Vila-seca.

Orquestra Haendel de Vila-seca

Aquest dissabte 10 de novembre ens desplaçarem al magnífic auditori Josep Carreras, dins de les instal·lacions del conservatori; on   prepararem conjuntament amb els percussionistes de l'orquestra tot el repertori que hem d'interpretar junts al concert del dia 21.
Auditori Josep Carreras de Vila-seca

Tant l'orquestra com la cobla, estan treballant per separat els seus respectius repertoris que oferiran en solitari, i també treballen el material de fusió entre ambdues formacions, en el que serà la primera experiència a les nostres comarques, de l'orquestra simfònica catalana de cobla i corda del camp de tarragona i les terres de l'ebre.

En aquest sentit es comptarà amb la participació del director convidat, i actual titular de l'orquestra Haendel, en Rafael Fabregat, que assumirà per primera vegada el repte de posar-se davant d'una cobla de l'àmbit sardanista, per intentar fer-la sonar com un conjunt de cambra.


Rafael Fabregat, director convidat

El programa de la vetllada comptarà amb un repertori de gran qualitat, i amb obres d'autors de referència en els seus respectius àmbits.

I especial atenció a la part final, on es podrà escoltar per primera vegada l'orquestra simfònica catalana de cobla i corda, a la demarcació del camp i terres de l'ebre.

Esperem que altres teatres, auditoris, sales de concert apostin per aquesta fòrmula musical.

Al programà de mà hi podreu trobar el següent repertori: 


1a PART: ORQUESTRA HÄNDEL DE VILA-SECA
- SIMFONIA (Obertura del Messies) HW 56 - GEORG FRIEDRICH HÄNDEL. (1685-1759)  
- VISTES AL MAR (Suite) - EDUARD TOLDRÀ I SOLER. (1895-1967)
I  - Allà a les llunyanies de la mar (Lento)
II - La ginesta altra vegada (Alegro con brio)
Poemes de Joan Maragall. Rapsodes Lizaveta Schsasnovich i Miquel Pla

- PRELUDI DE TRISTAN I ISOLDA (Opera en tres actes) WWV 90 - RICHARD WAGNER (1813-1883) Arranjament per a orquestra de corda d'Enric Riu

2a PART: COBLA REUS JOVE
la cobla Reus Jove, al teatre Fortuny 

- MONTJOLIU (Sardana) - MANEL OLTRA I FERRER (1922)
- NIU D'AMOR (Sardana) - RICARD VILADESAU I CANER (1918-2005)
- LE MERLE BLANCHE (Polka) - EUGÉNE DAMARÉ. (1840-1919). Flabiol solista: Aleix Vaqué. Arranjament per a cobla de Jordi León.
- EL VENT DE LA NIT (Obra lliure per a cobla i percussió) - XAVIER "PENDÓN" GONZÀLEZ I RANCHAL (1989) [Primer premi al Certament Musical Ciutat de Sabadell 2011]

3a PART: SIMFÒNICA CATALANA DE COBLA I CORDA 
- PUIGSOLIU (Petit poema simfònic) - JOAQUIM SERRA I COROMINAS (1907-1957). Orquestració de Josep Cassú

El programa és molt atractiu, i us recomanem que assistiu al concert del dimecres 21 de novembre a les 9 de la nit. Les entrades estaran a la venda al teatre Fortuny. El preu de les entrades serà de 12 euros (en un pack de 2x1) és a dir, per dotze euros s'obtindran dues entrades. Podeu consultar directament a les taquilles del teatre de dilluns a divendres, d'11 a 13 h i de 18 a 20 h (plaça de Prim, 4 de Reus).

El dia 22 de novembre s'escau Santa Cecilia, patrona de la música, i la Reus Jove celebrarà els seus 15 primers anys de vida. Esperem poder saludar-vos al concert del Teatre Fortuny. De moment, estem treballant dur amb els assaigs.
Imatge de l'escenari i la platea del Teatre Fortuny


NO HI FALTEU!!!



Comentaris

Entrades populars