CONCERT AL TEATRE FORTUNY. 2 DE DESEMBRE


El divendres 2 de desembre oferirem al Teatre Fortuny de Reus, el que seria el tradicional concert nadalenc que cada any organitza la Reus Jove i que aquest any, es fa en col·laboració amb l'associació de concerts de Reus, per celebrar la commemoració dels 90 anys de l'entitat. Alhora servirà per celebrar els 14 anys de la reus jove, que es van celebrar el dimarts 22 de novembre, diada de santa Cecília.
En aquest cas, les dues entitats musicals reusenques uneixen esforços per tal de dur a terme aquesta activitat. El concert començarà a les 21 hores, i les entrades eren gratuïtes però calia reservar les invitacions prèviament. Hem de dir-vos que l'allau de peticions ha estat massiu, gairebé com un tsunami, i des de fa 7 dies que no queden entrades i lamentem dir que fins i tot alguns grups o associacions, i persones individuals, s'han quedat sense la seva entrada.
Certament estem molt sorpresos de la forta demanda d'invitacions que hem rebut, i ens n'alegrem molt, perquè ha estat un veritable èxit. Ens fa molta il·lusió tenir el teatre ple de gom a gom, és un veritable goig i un honor que tanta gent hagi decidit venir a fer-nos costat en el nostre concert.
Aquest concert nadalenc que organitza la reus jove fins ara s'havia vingut celebrant habitualment al teatre Bartrina, i en dues ocasions al teatre la Salle. En el mateix, es tracta de fer repàs a l'activitat que hem desenvolupat en els darrers 12 mesos, i també es ret homenatge a aquells músics que l'any vinent no continuaran a la nostra formació, en aquest cas, el tiblaire Guillem Tomàs, que abandonarà el tible i el món de la cobla per dedicar-se amb cos i ànima al seu instrument de tota la vida, l'oboè. Per tal de finalitzar els seus estudis superiors, i per preparar-se per marxar si és possible, a l'estranger a ampliar els seus estudis musicals, tot compaginant-ho amb la seva faceta d'intèrpret en orquestre de cambra i simfòniques.

 
Des d'aquestes ratlles li desitgem el millor per a la seva carrera professional.

El programa del concert estarà basat en 4 grans blocs:
a la primera part podrem escoltar sardanes i música per a cobla
1) ROSA DE SANT JORDI (sardana) - FÈLIX MARTÍNEZ I COMÍN. Tenora solista: Núria Font

2) UN MÓN MÀGIC (sardana) - EDUARD SENDRA I NOGUÉS

3) SUITE D'ORQUESTRA - DIMITRI XOSTAKÓVITX. Adaptació per a cobla i percussió de Francesc Cassú i Jordi
               I - Polka         
               II - Vals          
               III - Marxa

4) EL VESTIR D'EN PASQUAL (fox-trot) - JOAN VILADOMAT I MASSANAS. Arranjament per a cobla de Jordi León.

5) EL VOL D'UN OCELL (Gran vals concertant per a flabiol solista, cobla i percussió) - JORDI LEÓN I ROYO    Aleix Vaqué, solista de flabiol
Després d'uns minuts de mitja part, a la segona part es podrà gaudir d'un petit tast de músiques de Reus i parcialment de l'espectacle CLÀSSICS DEL JAZZ
1) BALL DE L’ÀLIGA DE REUS (primera meitat del segle XVIII). Arranjament per a cobla d’en Galdric Santana. Part menor anomenada “Mantuana” i “Cançó”

2) BALL DE VALENCIANS DE REUS(glossa) - MANEL OLTRA I FERRER. Sobre el motiu popular.

3) MOONLIGHT SERENADE (slow swing - cançó popular americana) - GLENN MILLER. Arranjament per a cobla d’Eduard Sendra.  Tible solista: Guillem Tomàs

4) LULLABY OF BIRDLAND (estàndard de jazz) original de GEORGE SHERRING. Arranjaments per a cobla i saxo de Joan Josep Blay i Máñez.  Saxo solista: Francesc Gregori


5) CUANDO VUELVA A TU LADO (Bolero) - MARIA GREVER. Arranjament per a cobla de Bernat Castillejo.         Pau Terol, piano solista

6) LES FANTASIES DEL GES (suite en 3 temps sobre llegendes torellonenques) - JOSEP CHAMORRO I RAMOS
I - Pescallunes (tango)
II - La bruixa del Gorg del Saule (vals)
III - La serp dels Comuns (swing)
A banda dels músics titulars de la COBLA REUS JOVE, el concert comptarà amb la col·laboració totalment desinteressada del director musical, en Francesc Gregori i Pons, que també interpretarà una obra del programa amb el saxo soprano;  i de quatre bons amics, intèrprets que en alguna ocasió han participat a concerts de la cobla Reus Jove durant aquest últim any. Es tracta de Xavi de la Salud, trompeta, bateria i percussions; Pau Terol, piano; Joan Terol, bateria; Gerard Pouget, timbal fondo.



Tots ells interpretaran alguna de les obres del concert.

La formació de cobla Reus Jove està integrada per:

Flabiol i tamborí: Aleix Vaqué
Tibles: Natàlia Segura i Guillem Tomàs
Tenores: Núria Font i Núria Pujals
Trompetes: Miquel Kraft i Susana Marco
Trombó: Xavier Idiarte
Fiscorns: Aureli Andrés i Joan Ballart
Contrabaix: Eduard Sendra




Francesc Gregori, director i saxo

Esperem que tots aquells que heu aconseguit les entrades, gaudiu d'aquest concert, i us volem agraïr la vostra assitència, per acompanyar-nos en aquest acte que portem 14 anys ininterrumpudament celebrant.
No sabem si el podrem repetir més, doncs les administracions i ens públics no ens dónen cap tipus de suport i a més a més, malgrat fer-lo gratuït i sense cap contraprestació econòmica, ens volen demanar una xifra important de diners per tal d'obrir les instal·lacions del teatre, cosa que significaria que perdríem molts diners per una activitat que no té cap ànim de lucre, i que d'ençà de la presentació de la reus jove, s'ha fet cada any com a ofrena a la ciutat i als sardanistes i amants de la bona música. Lamentablement i de forma incomprensible, el nou equip de govern no sembla gaire disposat a seguir col·laborant-hi, i per tant, potser haurem de deixar de fer aquest concert anual que ja s'havia convertit en una cita important, gairebé ineludible del calendari de concerts.

Nosaltres, amb o sense suport insitucional, seguirem treballant modestament, per oferir-vos un treball rigurós, seriós i el màxim professional possible des de la nostra humil posició de formació musical amateur que porta el nom de la nostra ciutat per arreu del món.

Us desitgem que gaudiu d'un gran concert. Que comenci l'espectacle!

COBLA REUS JOVE

Comentaris

Entrades populars