DISSABTE 29 D'OCTUBRE. CONCERT 30è ANIVERSARI "APLEC A LA VORA DE LA MAR"


El proper dissabte 29 d'octubre tenim un concert molt especial. Serà el concert de celebració dels 30 anys de l'aplec de sardanes d'Hospitalet de l'Infant, conegut popularment com L'APLEC A LA VORA DE LA MAR.

Serà en un marc incomprable, com és el teatre auditori Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant. una instal·lació de primera categoria, i que fou inaugurat fa uns cinc anys i que compta amb unes magnífiques instal·lacions.
L'exterior del centre cultural Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant.
El concert està organitzat pel Foment Cultural de l'Hospitalet de l'Infant, que és l'entitat organitzadora de l'aplec i de molts altres actes culturals a la vila (bitllets, gegants,...)

Comptarà amb la presència del mestre Esteve Molero com a director convidat per aquesta ocasió.

Esteve Molero, director convidat

El concert constarà com és habitual de dues parts.  A la primera part, serà un repertori més "típic de cobla" amb quatre sardanes, cadascuna amb un segell personal. Autor clàssic (Ruera), autor actual contemporani gairebé un clàssic (Ros Marbà) com a gran director orquestral i compositor, i dues sardanes dedicades al Foment Cultural (una per l'aplec i l'altre als seus gegants), i clourem la primera part amb una suite de danses del Gattopardo, de clar gust "vuitcentista", basades en la música de Nino Rota de les pel·lícules que feia amb el director italià Federico Fellini. La suite consta de sis danses que estan agrupades en una sola obra  (Contradansa, Vals, Quadrilla, Masurca, Polca i Galop)




una fotografia de la reus jove l'any 2012 en la seva primera actuació a l'auditori Infant Pere

A la segona part, donat que comptem de forma excepcional amb la figura d'Esteve Molero com a director convidat per aquest concert, hem preparat una selecció de diferents músiques que ell mateix ha creat.
Obrirem la segona part amb una sardana de tall "modern" que incorpora percussions i harmonies del món del jazz i la música moderna
Seguirà una sardana actual, i d'alguna manera vinculada amb L'Hospitalet, dons a part de ser la última sardana del nostre company trompeta de la Reus Jove, en Carles Martí, que es va estrenar el passat mes de juny, i que està dedicada a la cobla perquè ell com a músic, està en la tercera etapa com a intèrpret de la reus jove; actualment en Carles treballa de professor a l'escola de música de l'Hospitalet de l'Infant, i també hi viu.

Evidentment no podia faltar al concert, la que fou la primera sardana dedicada al Foment Cultural. Es tracta de la sardana del mestre Joan Lázaro que va titular LA PLATJA DEL TORN, i que cada any s'interpreta per l'aplec.

També gaudirem de música de pel·lícula amb l'obra titulada "Fellini 8 i mig" que requereix a part dels instruments de cobla, d'una tuba i una bateria.

Per cloure el concert, un "poupurri" de melodies del compositor Vicenç Bou. Tot un reguitzell de melodies super conegudes del popular compositor de sardanes, però revisades i reharmonitzades pel músic Esteve Molero i amb la incorporació dels instruments de percussió llatina.

El programa del concert és aquest:

PRIMERA PART: 
- Sota la parra [sardana] – Josep Maria Ruera i Pinart
- Portaferrada  [sardana] – Antoni Ros Marbà
- L’Infant i la reina [sardana] – Rafael Guinovart i Bellmunt *
- A la vora de la mar [sardana] – Tomàs Gil i Membrado **
- Suite Les danses del Gattopardo (música de pel·lícula)  Música original de Nino Rota. Arranjament per a cobla d’Esteve Molero. [suite de danses: Contradansa, Vals, Quadrilla, Masurca, Polca i Galop]

* Sardana dedicada als gegants de l’Hospitalet de l’Infant, que formen part del Foment Cultural.
** Sardanes dedicades a l’aplec de sardanes i al Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant.
*** Sardana d’autor vinculat actualment a l’Hospitalet de l’Infant.

SEGONA PART:
- Primavera Gaia [sardana] – Esteve Molero i Olivella.    Percussió: Lluís Chacón
- 3.0 [sardana] – Carles Martí i Frasquier ***
- La platja del Torn [sardana] – Joan Lázaro i Costa **
- Fellini 8 i mig [música de pel·lícula] – Música original de Nino Rota. Arranjament per a cobla, tuba i percussió d’Esteve Molero.     Percussió: Lluís Chacón
- Bou revisited [selecció de sardanes d’en Vicenç Bou]  Arranjament per a cobla i percussió d’Esteve Molero.        Percussió: Lluís Chacón

COBLA REUS JOVE
ESTEVE MOLERO, director convidat

Per les percussions i bateria, aquesta ocasió comptarem també amb un músic de reconeguda solvència contrastada, aes tracta d'en Lluís Chacón 
Lluís Chacón, percussionista convidat

L'entrada tindrà una simbòlica aportació de 3 euros a favor de La Marató de TV3.

Us esperem a tots i a totes el proper dissabte 29 d'octubre al teatre auditori de l'Hospitalet de l'Infant. NO HI FALTEU!

Comentaris

Entrades populars