DIUMENGE 20 DE DESEMBRE. BALLADA AL SERRALLO

El proper diumenge 20 de desembre es celebra la festa commemorativa dels 10 anys de Toc de Dansa. La ballada s’iniciarà a les 12 del migdia, al passeig Marítim del barri tarragoní del Serrallo, amb una trobada de colles veteranes i la cloenda del Campionat territorial de Colles Sardanistes de les Comarques Tarragonines amb la participació musical de la Cobla Reus Jove.
En cas de pluja, es traslladarà Al tinglado nº 1 (el Refugi) del port de Tarragona.

Aquesta ballada comptarà amb el següent programa: (7 tirades)

- EL SEIENT DE L’ÀNIMA – XAVIER PIÑOL GARCIA
- PER TU RITA – MANEL SADERRA I PUIGFERRER
- exhibició de colles veteranes: 50 HISTÒRIES PER EXPLICAR – ANNA ABAD I GILS
- ROTLLANA D’OR – DANIEL GASULLA I PORTA
- sardana d'exhibició colles veteranes i punts lliures: MAS LLOREDA - RICARD VILADESAU I CANER (5 tirades)
- EN MANEL DE BONMATÍ – FRANCESC MAS I ROS
GALOP DE SORTIDA DE LES COLLES
PROCLAMACIÓ DE CAMPIONS I ENTREGA DE PREMIS
- Sardana de Germanor: 10 ANYS DE SOMNIS – ALFRED ABAD I GASCON

Comptarà amb l'exhibició de colles de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa i colles participants al Campionat de Catalunya de colles Veteranes



La sardana que clourà la ballada és obra del compositor i dansaire de la colla Toc de Dansa, Alfred Abad, que en el concert de Nadal del 2007 fou la sorpresa que van fer a la cobla Reus Jove en motiu del seu 10è aniversari. Escolta-la interpretada en la ballada de Sant Magí l'agost de 2008.

Cap a un quart de dues de la tarda, proclamació de campions i entrega de trofeus del Campionat Territorial de Colles Sardanistes 2009.

L'acte finalitzarà amb una SARDINADA amb D.O. Peix Blau de Tarragona al Refugi del Moll de Costa cap a les 14 hores.

Tot havent dinat, els participants es dirigiran cap a l'auditori de Caixa Tarragona, on a les 18 h. es portarà a terme el CONCERT de NADAL protagonitzat per les cobles MARICEL i REUS JOVE.

Breu currículum de la Colla TOC DE DANSA
La colla Toc de Dansa neix l’any 1999, formada inicialment per pares i mares dels nois i noies que ballaven a les colles petites de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa. “.. Ja que hem d’anar als concursos, podríem aprendre a ballar, i participar-hi”, va ser la primera pensada. Dit i fet: amb tot el suport de l’Agrupació i molta il·lusió i inexperiència a parts iguals, aquells valents posen fil a l’agulla encetant la seva aventura un 11 de setembre de 1999 al concurs de l’Hospitalet de l’Infant.
La Toc de Dansa amb el temps ha esdevingut una referència entre les colles de competició, millorant any a any el seu rendiment fins assolir la temporada 2008 els campionats de Catalunya de Lluïment i de Colla Completa de la seva categoria i el sots campionat de Catalunya de Punts lliures. Rafael Guinovart els hi va dedicar la sardana Toc de Dansa l’any 2005, i l’Alfred Abad ha fet la sardana Molt més lluny per celebrar amb els seus companys de colla el 10è aniversari.

Comentaris

Entrades populars