ENREGISTRAMENT D'UN NOU CD

El proper dilluns 12 d'octubre, mentre alguns estaran de festa (o ballant sardanes), la Reus Jove aprofitarà per enregistrar a l'auditori de la Caixa Tarragona un nou treball discogràfic ple de novetats molt interessants. Es tracta del CD que promouen conjuntament l'agrupació sardanista tarragona dansa i la cobla reus jove (que ja serà el tercer de la col·lecció).
Aquest CD, encara que amb lleuger retard, servirà per deixar palès en un disc les sardanes de les dues entitats amb el denominador de tenir sardanes noves dedicades, i amb l'excusa de la celebració dels 10 anys de la cobla Reus Jove i de la colla TOC DE DANSA (veterans de l'agrupació).
L'actual situació feia molt viable tirar endavant un projecte en comú, amb un interès conjunt, per poder deixar enregistrades una dotzena de sardanes que diferents compositors han dedicat a les colles de l'agrupació o a la jove formació reusenca.
Els membres fundadors de la cobla en un concert (l'any 1999)
En aquest volum hi podreu trobar títols amb referència a l'agrupació sardanista com la sardana titulada MOLT MÉS LLUNY d'ALFRED ABAD I GASCÓN dedicada als 10 anys de la colla TOC DE DANSA (actual campiona de Catalunya de la seva categoria), i dues sardanes amb segell tarragona dansa, de la seva dansaire i ensems compositora, ANNA ABAD I GILS, que compta actualment amb només 17 anys i ja ha escrit dues sardanes per a cobla i un musical per a piano i veu. Les sardanes d'aquesta jove promesa es titulen ON SOPEM AQUESTA NIT??? Dedicada a la colla l'Essència de la mateixa entitat sardanista i 50 HISTÒRIES PER EXPLICAR..., dedicada als seus avis, que han celebrat les noces d'or.
Per part de la cobla Reus Jove, durant els últims 24 mesos han anat rebent sardanes dedicades per diversos compositors, alguns d'ells de reconegut prestigi i renom. Les sardanes d'aquest CD són inèdites, discogràficament parlant, cosa que li dóna un gran interès per als col·leccionistes de discs de sardanes. Algunes ja han estat estrenades i d'altres seran estrena absoluta, o veuran la llum oficialment en els concerts de presentació del disc. En concret, la relació de títols dedicats a la reus jove que s'enregistraran al disc és la que tot seguit us anomenem:
- 10 ANYS DE SOMNIS D'ALFRED ABAD I GASCON (estrenada a tarragona el 30/12/07)
- VIDES PARAL·LELES D'EDUARD SENDRA I NOGUÉS (estrenada a reus el 22/12/07)
- UN GRAN CAMÍ D'EN CARLES MARTÍ I FRASQUIER (estrenada a blanes el 01/12/07)
- UN CAMÍ D’IL·LUSIONS D'EN PITU CHAMORRO I RAMOS (estrenada a reus el 20/09/09)
- EL SEIENT DE L’ÀNIMA D'EN XAVIER PIÑOL I GARCIA (estrenada a calella el 07/06/09)
- COM A CASA D'EN CONRAD RAFART I ARZA (estrenada a Constantí el 27/09/09)
també s'inclouran a l'enregistrament 5 sardanes que resten pendents d'estrenar en els propers mesos:
- CLAN (Obligada per a dues trompetes) D'EN CARLES MARTÍ I FRASQUIER (estrenada a salou el 08/11/09)
- LA JOIA DELS 10 ANYS D'ANTONI GUINJOAN I SIMEÓN (estrenada a Tarragona el 20/12/09)
- JOVES TRIOMFANTS D'EN LLUÍS ALCALÀ I BAQUÉS (estrenada a Tarragona el 20/12/09)
- PLEASE, DON'T STOP THE MUSIC D'EN MARC TIMÓN I BARCELÓ (Estrenada al teatre Bartrina de Reus el 03/01/2010).
- RE(10)US JOVE – CARLES SANTIAGO I ROIG (Estrenada al teatre Bartrina de Reus el 03/01/2010).

Com veieu, tota una magnífica sel·lecció de sardanes, de gran qualitat que seran enregistrades per poder-les gaudir totes juntes en aquest nou CD. No cal dir que estem molt agraïts a tots els compositors que han volgut col·laborar de forma desinteressada en la composició d'aquestes extraordinàries sardanes, que són un GRAN REGAL per a la nostra cobla.
L'actual formació de la cobla (estiu 2009) a Peralada, que és la que enregistrarà aquest disc.

Els concerts de presentació d'aquest CD es realitzaran el diumenge 20 de desembre de 2009 a la tarda, a l'auditori de caixa tarragona, entrada amb invitació per qüestions d'aforament, i el diumenge 3 de gener de 2010 a les 12 del migdia al teatre Bartrina de la ciutat de Reus. L'entrada serà lliure i la capacitat supera les 500 butaques. En aquests concerts, es podran escoltar algunes de les sardanes enregistrades i serviran d'acte de presentació a les dues ciutats d'aquest disc.
No cal dir que és un esdevinemt que ens motiva, que afrontem amb molta il·lusió i que ens agradaria que massivament us volquéssiu en els concerts de presentació que celebrarem pels volts de Nadal.
Avui us presentem un petit audiovisual preparat "a l'antiga" amb imatges en blanc i negre on hi podreu trobar imatges dels últims concerts que hem celebrat amb corals, de la cobla sola, amb dues cobles, amb instruments de percussió, amb instruments foranis, pinzellades d'anteriors enregistraments que hem realitzat al mateix auditori de caixa tarragona o al auditori josep carreras, concerts mítics com el de celebració dels 10 anys o la presentació del CD "Tan sols un pas" i flaixos de totes les etapes de la formació, les diferents plantilles, espectacles, concerts, ballades, viatges i enregistraments.
Un recull de moments estel·lars, plens d'emotivitat, de bons records i vivències personals. Esperem que us agradi.

Comentaris

Entrades populars