L'HOMENATGE! Recordant el Jaume Amenós. JARDINS DE LA CASA RULL. REUS. 26 DE JUNY

CARTELL PUBLICITARI DE L'HOMENATGE A JAUME AMENÓS.

Amb el senzill títol de L'HOMENATGE! s'ha batejat l'acte que servirà per recordar la figura d'en Jaume Amenós i Masdeu.

El que es pretén, és homenatjar al Jaume Amenós, un important activista culturaL i un enamorat de la nostra ciutat,  que durant 25 anys fou President de Bravium teatre i que ens va deixar el passat dia 5 de desembre de 2014.
Tot just sis mesos desprès d’haver-nos deixat, el volem homenatjar de la manera que ell mateix hagués fet amb una d’aquestes bogeries que se li passava sovint pel seu cap. No pot ser d’altra manera que fent participar a components de diferents disciplines culturals relacionades amb el Bravium i recreant allò que més saben fer, actuar i interpretar.

Enrere queda la seva llarga trajectòria de servei a la ciutat i de passió pel teatre, impulsant iniciatives com la Innocentada, la recuperació del Carnaval o el Bicentenari del General Prim, El Mercat al Mercadal, la partida dels Escacs Humans, les Varietées de Sant Pericu, la recreació de la primera pedra a la Plaça del Canal o també de l’Hospital de Sant Joan, la inauguració del Teatre Fortuny 130 anys desprès omplint-lo de gom a gom, donant vida a personatges com Manelic o Don Cuan Tanorio, i fent del Bravium, que va presidir des de 1990, una entitat de referència a la nostra ciutat.


Jaume Amenós en el moment de l'encesa de la primera Tronada de la festa major 2014
Una implicació per la qual el 2013 va rebre el Tro de Festa, el Premi Imprescindible de Canal Reus Televisió, i el 2014 fou el pregoner de la festa major de Sant Pere i encarregat d'encendre la primera tronada de la festa major. La Junta de portaveus de l’Ajuntament de Reus, li va lliurar la Medalla de la Ciutat a títol pòstum el mateix dia de la seva mort.
El dia del seu funeral, una representació de músics actuals i històrics de la cobla Reus Jove vam asistir a la missa, i vàrem interpretar la sardana Per tu ploro del mestre Pep Ventura quan va entrar a l'església i quan va sortir el fèretre, varem interpretar la coneguda peça espiritual negre "La vall del riu vermell".


La cobla Reus Jove fou acollida amb els braços oberts per part del propi Jaume i la seva junta directiva, al mes de maig de 1998, i es va convertir en la seu oficial de la nostra formació, on desenvolupem els nostres assaigs, hi tenim l'arxiu de partitures catalogat en unes 3000 partitures de música per a cobla.
Les Varietées de Sant Pericu aquest any canvien el nom per L'HOMENATGE  Recordant al Jaume Amenós, i durant els diez 25, 26 i 27 de juny diferents grups i artistes de les més diverses vessants fusionen els seus coneixements per a presentar-nos un espectacle de varietats diferent cada dia: 
Teatre, música, dansa, màgia, humor, etc, es barregen en uns espectacles sorprenents i esbojarrats.
En la nostra intervenció, que oferirem el divendres 26 de juny (l'acte comença a les 21 hores) i aproximadament actuarem a les 21:30h. interpretarem 4 peces molt interessants amb el timbre característic del conjunt més autòcton català.
Obrirem el concert amb la sardana CATALUNYA del mestre Enric Morera. Continuarem amb una selecció de músiques per a cobla, amb la coneguda BOIG PER TU del grup Sau, amb una versió per a cobla i percussió. Interpretarem un fox-trot titulat FOX A LES DUES RODES del compositor Dani Gasulla i tancarem la nostra intervenció amb la música de Lluís Llach, amb la popular música de L'ESTACA.
Comptarem amb la col·laboració desinteressada d'un dels membres vinculats a Bràvium Teatre, i Excel·lent percussionista, en Jordi Salvadó.

Us deixem amb un vídeo de l'Estaca, interpretat per la cobla Reus Jove. Esperem que vingueu, l'entrada és lliure i gratuïta. L'adreça és Carrer Sant Joan 27 (casa Rull) i començarà a les 21 hores.

Tres dies de festa major, homenatjant al recordat i estimat Jaume Amenós i Masdeu.


US HI ESPEREM!
 


Comentaris

Entrades populars