EL ROTET DE SANTA TECA. DISSABTE 20 DE SETEMBRE



 
EL ROTET DE SANTA TECA: PRESENTACIÓ
 


La Santa Teca i el Rotet de Santa Tecla es fusionen per celebrar l'abdicació de l’avorriment. I el lema resa: Fem Pair! amb una proposta que rau en fusionar gastronomia i espectacle en clau de territori. Al Pla de la Seu durant tres dies gaudirem d'una fra de productors i restauradors que fan ecològic i km 0 acompanyats de la creativitat del país, on sobretot la música és el fil conductor. Cerveses artesanes, vins naturals, mel, pa, formatges i verdures ecològiques i tot cuinat amb segell d'autor.

L'idea és promocionar la singularitat de la cultura del Camp de Tarragona amb l'antena posada en els valors de la sostenibilitat, la sobirania alimentària, la qualitat de vida mediterrània i l'accent picant de l'estil flamboïant.
 

En paral·lel a la fira gastronòmica i l'escenari musical s’han confeccionat unes jornades de pensament i debat que hem titulat Equilibri. Noms destacats del món de la cultura i el patrimoni, investigadors i joves emprenedors seran interpel·lats a presentar les seves reflexions i el seu treball. Completen el gruix del programa activitats per a la canalla i un programa de ràdio que difondrà el gruix de les idees i les experiències presents al Rotet de Santa Teca. En resum, un festival de tres dies en format in crescendo, i que culminarà dissabte amb un complert: esmorzar de forquilla, cobla i vermut i no parar fins la revetlla nocturna amb la destacada mítica banda Mi-te’ls.
 
Amb la fusió d’aquestes dues activitats ja consolidades i molt populars al programa de la festa major de Santa Tecla es consolida una oferta amb una assistència de públic potencial de 15.000 persones al llarg dels tres dies. Estem parlant d’un esdeveniment singular i sense comparativa al territori que fusioni gastronomia i cultura des del discurs de l’ecologisme i la contemporaneïtat.

El dies 18, 19 i 20 de setembre el Rotet de Santa Teca presenta al Pla de la Seu de Tarragona un programa que inclou:

40 hores d’activitat, 30 actuacions, 150 artistes del territori, 8 restauradors de cuina d’autor, 7 cases de cerveses artesanes, 9 bodegues de vins naturals i ecològics, 8 productors d’aliments ecològics, 12 experts en territori i sostenibilitat, 6.000 exemplars de la revista FEM PAIR, 1 ràdio propia.
 
 

A les 11 hores, al Pla de la Seu de Tarragona: El Rotet de Santa Teca. Vermut & Sardana

 

Diu el programa d'actes que aquest serà el plat fort del Rotet de Santa Teca prometem que aquesta serà una experiència edificant i digna de ser explicada als néts i als contertulians. Dubteu que la catalanitat té encara racons amagats des d’on desterrar la sorna sorneguera i la casta baladrera? No us perdeu la Cobla Reus Jove prement els queixals i projectant sincopes ben enteses de tenores, tibles, fabiols i fiscorns.
Fira gastronòmica de proximitat, temporada i ecologia del territori. Mostra alimentària de productes artesans i ecològics, elaborats sota criteris de sostenibilitat i respecte pel medi ambient, amb productors, restauradors, cervesers i vinaters de la zona.

Degustació de cervesa artesana, vi natural i menú a triar, elaborat per diferents restaurants de Tarragona.

Partcipen els restauradors de: El Cortjo, El Llagut, Lola&Tapes, Portal 22, Txar3verd (amb servei de barra tot el dia), Almosta, Mas Folch, Quinoa, El Tros i Cuinetes. Els cervesers: Les clandestnes, Estraperlo, Reptilian, Segarreta, Garnatxa Beer i L'O. Els vinaters: Escoda&Sanahuja, Laureano Serres (Mendall), Jordi Llorens, Abel Aguadé (Sant Roc), Moisès Virgili (9+), Comalats, Clot de les Soleres, El Solà d'Ares, Partda Creus, Celler Sicus i Dasca&Vives. I els productors: De for en for, I un Rave, Àpit integral, Espècies a mà, Herbes de la Conca, Nurgaia, Forn Jordi Andreu i Xai de Cal Ton Gros.
 
No sabem que sortirà de tota aquesta experiència però agraïm als organitzadors que hagin tingut la valentia i hagin volgut incloure una cobla dins dels actes i les actuacions musicals programades, per tal de normalitzar aquest conjunt genuïnament català dins de les programacions de festivals que res tenen a veure amb el món de la sardana tradicional.
 
de ben segur que podreu fer un tomb per la mostra gastronómica, esmorzar de forquilla, escoltar música per a cobla i sardanes, i desgustar la variada gastronomía de la fira, comprar alguns vins o cerveses artesanes o productes ecològics.
 
 
Ja ho sabeu, si el dissabte 20 de setembre voleu matinar, a partir de les 8 del matí al pla de la Seu:
El Rotet de Santa Teca. Obertura de la fira amb un esmorzar de forquilla. Fesols i viandes pesades acompanyades de cervesa artesana, vi natural.
Fira gastronómica de proximitat, temporada i ecologia del territori. Mostra alimentària de productes artesans i ecològics, elaborats sota criteris de sostenibilitat i respecte pel medi ambient, amb productors, restauradors, cervesers i vinaters de la zona.
 
 
 
Podeu trobar més informació al web
http://www.visual-lab.info/bloc/el-rotet-de-santa-teca-2014
http://vimeo.com/76162414

 
 
US HI ESPEREM!!!

Comentaris

Entrades populars