DIUMENGE 26 DE JUNY. PROCESSÓ DE CORPUS A REUS


Comença la marató d'actuacions a la ciutat de Reus durant quatre dies seguits.
El primer dels actes on participarem serà el diumenge 26 de juny a la tarda, amb la processó de Corpus, on acompanyarem musicalment a l'Àliga de Reus, en el recorregut de la processó i oferirem el Solemne Ball curt de l'Àliga davant de la porta de la Prioral de Sant Pere.


Durant el recorregut, es podran veure les catifes de flors típiques d'aquesta jornada i repartides per tots els carrers per on transcorre la processó. Els elements del seguici que sortiran seran els Nanos, la Mulassa, els Gegants i l'Àliga, Seguiran el seguici religiós amb la creu processional, els representants de les confraries amb els penons i stendards, els nens i nenes que fan la primera comunió, l’escolania i la capella de cantors, el Santíssim sota tàlem, els vicaris i rectors de les parròquies i el prior. Tancaran la processó els fidels, cantant himnes eucarístics.
El recorregut de la Processó passarà per la plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrer de Sant Pere Apòstol, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere.
Aquesta processó és un dels moments on l'Àliga i la cobla porten la part més solemne, doncs interpreten el tradicional toc de processó típic de Reus i és el preludi del que vindrà els dies de la festa major de Sant Pere, on el repertori serà molt més festiu i animat. Segur que les ganes de festa no es podran reprimir i en algun punt del recorregut l'Àliga es deixarà anar i farà les seves "habituals ballaruques esbojarrades".
Tot seguit, trobareu un recull d'imatges de la celebració del corpus. Les fotografies són obra d'en Josep Sendra, i podreu visualitzar les catifes de flors i diferents moments del seguici de la processó.


Comentaris

Entrades populars