ANY ESPRIU: CONCERT EXTRAORDINARI AL MOLAR. DISSABTE 12 D'OCTUBRE

Per dissabte 12 al vespre us hem preparat una activitat singular que combinarà la música de la cobla Reus Jove amb la lectura de poemes de Salvador Espriu (donat que enguany és l'any Espriu)

 

Es tracta d'un concert amb música per a cobla i sardanes que es celebrarà al Molar, al local conegut com "El Centro".
L'acte començarà a les 20:30 hores i comptarà amb la cobla reus jove i en Xavi de la Salud a les percussions, i amb diverses persones voluntàries del poble, que llegiran els poemes de Salvador Espriu. 

 

Necessitem el suport del públic perquè és un poble petit i costa molt que s’aventurin a programar activitats com aquesta.
Sense el suport del món sardanista i dels amants de la música, actes com aquests tenen els dies comptats, per la simple raó de les retallades econòmiques que abunden arreu del país.

 

El programa serà molt eclèctic, variat i força interessant. Un concert molt especial, que comptarà amb varies estrenes absolutes, i alguna sorpresa que encara no us podem desvetllar,  i amb molt bona música com a denominador comú.

 
PROGRAMA DEL CONCERT

1.0 LECTURA DE POEMES DE SALVADOR ESPRIU

1.1) Els antecessors de la sardana moderna, la sardana curta i la variabilitat de les formacions en el nombre de músics i dels instruments.

SARDANA CURTA NÚMERO 8 – NARCÍS FRÍGOLA (amb 7 instruments)  (Sardana curta de la primera meitat del segle XIX)

 

1.2) El "pare" de l'actual concepte de cobla i de la sardana llarga, introductor de la tenora com a instrument solista i destacat dins la cobla   

PER TU PLORO (Sardana) – PEP VENTURA I CASAS. Tenora solista: Núria Font

 

1.3) Els ballables d'envelat amb instruments de cobla, creació de nou repertori escrit expressament per a la formació cobla. Els balls de moda del segle XIX (Polques, rigodons, valsos, xotis, pericón, pasdoble,etc.)

L’ARLESIANA (POLKA) – JOSEP SERRA I BONAL 

 

1.4) les sardanes de lluïment d'un o diversos instrumentistes,  també conegudes en l'argot sardanista com a sardanes obligades

lA JOGUETONA (Sardana) – JOSEP SERRA I BONAL.  sardana obligada de flabiol amb variacions.  Solista de flabiol: Aurore Vizentini

 

2.0 LECTURA DE POEMES DE SALVADOR ESPRIU

 

Música d'arreu del món, no original per a cobla, que pel seu interès i qualitat s'ha instrumentat pel nostre conjunt més autòcton: la cobla.

 

2.1) MOONLIGHT SERENADE (SLOW SWING) GLENN MILLER Arranjament per a cobla d'Eduard Sendra i Nogués

 

2.2) BOIG PER TU (BALADA - ROCK CATALÀ) Música del grup SAU. [estrena] Arranjament per a cobla d'Eduard Sendra i Nogués

 

2.3) Cuando vuelva a tu lado (bolero) – Maria Grever. Arranjament per a cobla d'en Bernat Castillejo. Solista: Aureli Andrés

 

2.4) EL VESTIR D’EN PASQUAL (FOX-TROT) – JOAN VILADOMAT. Arranjament per a cobla d'en Jordi León.

 

3.0 LECTURA DE POEMES DE SALVADOR ESPRIU

 

3.1) Sardana d’autor local i finalista de la sardana de l'any 2012

ELS COLORS DEL MONTSANT (SARDANA) – AMADEU ESCODA I CASTELLVÍ

 

3.2) La música tradicional vinculada al Molar. A part de sardanes, també sabem tocar jotes.

LA JOTA DEL MOLAR (JOTA) – JOSEP ESCODA I SERRES [Estrena de la versió per a cobla]. Arranjament d'Eduard Sendra i Nogués

 

3.3) Com acaba tota festa major? el vals- jota mai pot faltar al ball d'envelat, i en aquest cas, el ball del fanalet amb el conegudíssim vals del mestre Josep Casas per cloure la jornada

BALL DE RAMS (vals) - JOSEP CASAS I AUGÉ. Arranjament per a cobla d'en Jordi León.

 

NOTA: totes les sardanes del concert seran interpretades amb dos curts i dos  llargs

 

Estem convençuts que gaudireu d'aquest extraordinari concert, i us convidem a assistir a l'acte.
 
NO HI FALTEU!
 
 
Si encara no en teniu prou, el diumenge al matí podeu ballar sardanes a Vilafranca del Penedès, que un any més s’han engrescat a organitzar el cicle de tardor hivern de sardanes a Vilafranca. Serà a la Rambla de Sant Francesc, a partir de les dotze del migdia.

Comentaris

Entrades populars