DISSABTE 22 DE DESEMBRE. CONCERT A VANDELLÒS

GRAN CONCERT DE NADAL. VANDELLÒS . DISSABTE 22 DE DESEMBRE DE 2012 A LES 22 HORES. PAVELLÓ ESPORTIU

Per als que no vareu poder ser el passat 21 de novembre al teatre Fortuny de Reus, teniu una segona oportunitat de veure l'excepcional concert que oferirem el proper dissabte 22 de desembre al pavelló esportiu de Vandellòs.
Realment és un concert molt interessant, on participaran l'orquestra Haendel del conservatori de Vila-seca i la cobla Reus Jove, dues de les formacions musicals de més prestigi i qualitat al camp de tarragona, cadascuna en el seu àmbit musical que li és propi). A la tercera part del concert es podrà veure a l'escenari L'ORQUESTRA SIMFÒNICA CATALANA DE COBLA, CORDA I PERCUSSIÓ (Formada per ambdues agrupacions musicals).
El concert començarà a les 22 hores, i és organitzat pel centre cultural, esportiu i recreatiu de Vandellòs amb el suport de l'Ajuntament. L'entrada és gratuïta i lliure. No fan falta invitacions. 

PROGRAMA:

1a PART: COBLA REUS JOVE

EL BAC DE LES GINESTERES (Sardana) - EDUARD TOLDRÀ I SOLER (1895-1962)
MONTJOLIU (Sardana) - MANEL OLTRA I FERRER (1922)
PASSEIG EN TRINEU (Nadala) - LEROY ANDERSON. Arranjament per a cobla d'en Francesc Cassú i Jordi. 

Director convidat: Rafael Fabregat, que dirigirà amb la cobla reus jove les obres:
EL VENT DE LA NIT (Obra lliure per a cobla) - XAVIER "PENDÓN" GONZÀLEZ I RANCHAL (1989)  [Primer premi al Certament Musical Ciutat de Sabadell 2011]

BLANC NADAL (Nadala) - IRVING BERLIN. Arranjament per a cobla d'en Francesc Cassú i Jordi. 

Percussionistes convidats: Fani Fortet, Dani Guisado i Marc Vall



2a PART: ORQUESTRA HÄNDEL DE VILA-SECA
SIMFONIA (Obertura del Messies) HW 56 - GEORG FRIEDRICH HÄNDEL. (1685-1759) 



PRELUDI DE TRISTAN I ISOLDA (Opera en tres actes) WWV 90 - RICHARD WAGNER (1813-1883) Arranjament per a orquestra de corda d'Enric Riu



VISTES AL MAR (Suite) - EDUARD TOLDRÀ I SOLER. (1895-1967)
I  - Allà a les llunyanies de la mar (Lento)
II - La ginesta altra vegada (Alegro con brio)
Poemes de Joan Maragall. Rapsodes Lizaveta Schsasnovich i Miquel Pla



3a PART: SIMFÒNICA CATALANA DE COBLA I CORDA
PUIGSOLIU (Petit poema simfònic) - JOAQUIM SERRA I COROMINAS. (1907-1957) Orquestració per a simfònica de cobla i corda de Josep Cassú


RAFAEL FABREGAT, DIRECTOR
ORQUESTRA HÄNDEL DE VILA-SECA
COBLA REUS JOVE
ORQUESTRA SIMFÒNICA CATALANA DE COBLA I CORDA

DISSABTE 22 DE DESEMBRE DE 2012 A LES 22 HORES. VANDELLÒS 

CURRÍCULUM ORQUESTRA HÄNDEL, grau professional del Conservatori de Vila-seca
Fou creada el 1988 dintre del projecte d'orquestres pedagògiques del Conservatori de Vila-seca. Es tracta d'una orquestra de caràcter docent, integrada per uns 30 alumnes de Grau Professional d'entre 16 i 30 anys.
Ha actuat arreu de les comarques tarragonines; havent realitzat també concerts a poblacions com Barcelona, Igualada, Girona i Vic, Cuenca i també a Tuttlingen i Leverkusen (Alemanya).
El seu repertori avarca obres de l'anomenada música culta des del barroc fins al segle XX, havent realitzat algunes estrenes absolutes d’obres que els han estat especialment dedicades.
El director és Rafael Fabregat, professor de violí i cap del Departament de Corda del Conservatori de Vila-seca.





CURRÍCULUM COBLA REUS JOVE:
La cobla Reus Jove va presentar-se el 22 de novembre de 1997, fruit de la iniciativa dun grup joves, amb linterès de fer música de cobla i oferir un bon treball en les seves actuacions, millorant a la vegada el seu nivell musical.
Han realitzat actuacions arreu dels Països Catalans, a diverses ciutats de lEstat espanyol, Anglaterra, Bèlgica, Estònia, França, Holanda, Luxemburg, Polònia i Suècia. Tenen enregistrats nou CDs de música per a cobla i sardanes. Lextens treball de la Cobla es tradueix musicalment en un ampli i variat repertori que comprèn no només les sardanes, sinó que també treballa el camp de la música lliure per a cobla, és a dir, balls vuitcentistes, la música de concert, les obres per a cobla, danses desbart (han actuat en diverses ocasions amb lEsbart Dansaire de lOrfeó Reusenc, lEsbart Continuïtat de Torroella de Montgrí, lEsbart Dansaire dArenys de Munt i lEsbart Dansaire de Rubí).

Una altra vessant de lactivitat de la cobla, és tot allò que té relació amb les Festes Majors amb lacompanyament musical delements del seguici festiu. La cobla ha tingut diverses experiències musicals amb altres directors convidats que han volgut aportar els seus coneixements.

Alguns dells han estat els mestres Francesc Benítez, Rafael Fabregat, Tomàs Grau, Joan Lluís Moraleda, Xavier Pagès, Enric Rigau, Marcel Sabaté, Antoni de Villasante i Jesús Ventura. Des del gener de 2003 la direcció musical de la cobla està al càrrec del jove director Francesc Gregori.

RAFAEL FABREGAT, director convidat


Nascut a Tortosa, realitza els estudis musicals als Conservatoris de Tarragona, Vila-seca i El Liceu de Barcelona, on obté el Títol Superior en les modalitats de violí - sota el mestratge de Evelio Tieles - i de música de cambra. Posteriorment amplía la  seva formació instrumental amb la violinista Ala Voronkova i altres mestres d'aquesta especialitat.
En l'àmbit de la direcció, ha rebut formació de mestres com ara Jacques Bodmer, Jordi Mora i Josep Prats i ha participat en diversos cursos de perfeccionament, com el Curs Internacional de Viena amb en Salvador Mas i el Curs del Festival d'Atri (Italia) amb Dominique Rouits.

Des de l'any 1991 es professor de violí del Conservatori de Música de Vila-seca, i actualment també exerceix com a cap del Departament de Corda del mateix Conservatori.

La seva tasca com a director s'ha centrat principalment en l'àmbit pedagògic, dirigint, des de l'any 1991, l'orquestra Händel, (agrupació docent del Conservatori de Vila-seca), integrada per alumnes de Grau Professional. Col·labora com a director amb diverses orquestres, i en aquesta ocasió ho fa com a director convidat de la cobla Reus Jove.



NO HI FALTEU!!!

Comentaris

Entrades populars