COMPOSITORS KM ZERO - ELS NOSTRES MÚSICS: JOAN ANDREU I GARRIGA

Avui us iniciem una nova sèrie de posts dedicats als nostres compositors quilòmetre zero, és a dir, els autors més propers a les nostres comarques.

AUTORS KM ZERO:
El prop passat 10 de febrer es complien 100 anys del naixement del mestre brafimenc Joan Andreu i Garriga. 

(Bràfim, 10 de febrer de 1920 – Tarragona, 1 d'abril de 2003) 





Va ser músic i compositor de música lleugera i sardanes.


Durant molt de temps va estar vinculat a la "Cobla-orquestra Marabú" de Valls, primer com a cantant i després com a director artístic. També va ser un destacat intèrpret d'orgue.
Andreu va destacar per la composició de ballables, molts dels quals foren èxits no tan sols al nostre país sinó als Estats Units. A més del seu nom, també emprà els pseudònims Taylor, Williams i molt especialment Elmer Kramer. Ja de gran es dedicà a la composició de sardanes i a recitals poètics de cançons en el Camp de Tarragona. Va posar lletra a diverses sardanes d’altres compositors.
L'any 1996 li fou atorgada la medalla Francesc Macià de la Generalitat de Catalunya. Té un carrer dedicat al seu nom a la vall de l'Arrabassada, a Tarragona.
En motiu del centenari del seu naixement, hem programat una polca (d'estil vuitcentista) que va escriure originalment per a cobla. 


La va batejar amb el nom d'Amàlia i la podreu escoltar a la primera part del concert del dissabte 7 de març al Centre Cívic del Pla de Santa Maria.

Seguirem parlant properament de l'obra del mestre Andreu, ja que tenim moltes més coses a dir-vos relaciones amb ell, i enguany encara més, atés de la celebració del centenari del seu naixement.







Comentaris

Entrades populars