DIVENDRES 29 DE JULIOL. MOLLERUSSA. CONCERT A LA CASA CANAL. CAPITAL DE LA SARDANA 2016

Mollerussa acollirà el divendres 29 de juliol a partir de les 10 de la nit un extraordinari concert de música per a cobla i sardanes.

Serà en el marc incomparable de la Casa Canal de Mollerussa, on la cobla Reus Jove oferirà un selecte repertori.

Per aquesta ocasió s'ha convidat al director i arranjador Esteve Molero, que dirigirà per primera ocasió a la Reus Jove.

Esteve Molero, director convidat


El concert constarà com és habitual de dues parts.  A la primera part, serà un repertori més "típic de cobla" amb tres sardanes, cadascuna amb un segell personal. Autor clàssic (Ruera), autor actual contemporani gairebé un clàssic (Ros Marbà) com a gran director orquestral i compositor, i la última sardana del nostre company trompeta de la Reus Jove, en Carles Martí, que es va estrenar fa poques setmanes. Dedicada a la cobla perquè ell com a músic, està en la tercera etapa com a intèrpret de la reus jove.

i clourem la primera part amb una suite de danses del Gattopardo, de clar gust "vuitcentista", basades en la música de Nino Rota de les pel·lícules que feia amb el director italià Federico Fellini. La suite consta de sis danses que estan agrupades en una sola obra  (Contradansa, Vals, Quadrilla, Masurca, Polca i Galop)
 
A la segona part, donat que comptem de forma excepcional amb la figura d'Esteve Molero com a director convidat per aquest concert, hem preparat una selecció de diferents músiques que ell mateix ha creat.
Obrirem la segona part amb una sardana de tall "modern" que incorpora percussions i harmonies del món del jazz i la música moderna

Evidentment no podia faltar al concert, la sardana Mollerussa capital de la sardana 2016.

També gaudirem de música de pel·lícula amb l'obra titulada "Fellini 8 i mig" que requereix a part dels instruments de cobla, d'una tuba i una bateria.

Per cloure el concert, un "poupurri" de melodies del compositor Vicenç Bou. Tot un reguitzell de melodies super conegudes del popular compositor de sardanes, però revisades i reharmonitzades pel músic Esteve Molero i amb la incorporació dels instruments de percussió llatina.



Per les percussions i bateria, aquesta ocasió comptarem també amb un músic de reconeguda solvència contrastada, amb el que encara no havíem treballat mai, es tracta d'en Lluís Chacón 

Lluís Chacón, percussionista convidat


Us esperem a tots i a totes el proper divendres a Mollerussa! 

L'entrada és lliure.

La cobla Reus Jove actuant a la casa Canal de Mollerussa l'any 2014. Foto Joan Pons





Comentaris

Entrades populars