DIMARTS 22 DE SETEMBRE. FESTA MAJOR DE TARRAGONA. ACOMPANYAMENT DE L'ÀLIGA DE REUS


El dimarts 22 de setembre farem una actuació especial. Gairebé podem dir que és una excepció o una cosa fora del guió habitual.
 
Resulta que és festa major de Santa Tecla a Tarragona, i junt amb tot el seguici festiu de la ciutat, aquest any de forma extraordinària, en motiu dels 30 anys de la recuperació de l'àliga de Tarragona, rebrà una visita especial: l'àliga de Reus anirà al seguici de la ciutat tarragonina, i ho farà al costat de la seva homòloga.
 
L'ÀLIGA DE REUS. Foto del Josep Sendra
 
La Cercavila de Santa Tecla amb la primera sortida al complet de tot el Seguici Popular començarà a les 7 de la tarda.
Es podrà veure al Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball de Joan de Serrallonga, l’Àliga —que amb motiu del 30è aniversari de la seva recuperació estarà acompanyada de l’Àliga de Reus—, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, el Magí de les Timbales, els gegantons Negritos, els Gegants Moros —que lluiran després de la seva restauració, nous vestits i noves joies—, els Gegants Vells, els Nanos Vells, els Nanos Nous, els Balls de Bastons, Pastorets, Turcs i Cavallets, Patatuf, Cercolets, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, els Balls de Gitanes, Valencians i Cossis, i les representacions al·legòriques dels Set Pecats Capitals i de la Moixiganga. Aniran acompanyats pels sonadors, les bandes de música i aquesta vegada, amb la cobla REUS JOVE que acompanyarà amb la seva música a l'Àliga de Reus.
 
L'àliga de Tarragona en la seva visita a la plaça del Mercadal de Reus
 per la trobada d'àligues de Catalunya.  Foto del Josep Sendra
L'itinerari de la cercavila del seguici serà plaça de la Font, baixada Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilat, baixada Pescateria, pl. de l’Esperidió, c. Cós del Bou, pl. de la Font, c. Portalet, Rambla Vella, c. Comte de Rius, Rambla Nova, c. Sant Agustí, c. Portalet i novament plaça de la Font.
 
Serà tot una experiència viure el seguici tarragoní des de dins, en la cercavila de festa major de Santa Tecla, per un element festiu del seguici reusenc, junt amb l'acompanyament musical de la Reus Jove.

Esperem gaudir molt, i ens farem un fart de tocar el pasdoble Amparito Roca amb cobla, que és gairebé l'himne de la festa major tarragonina.
 
 
 
 
 

Comentaris

Entrades populars