ENS HA DEIXAT TOMÀS GIL I MEMBRADO

Des de la Cobla Reus Jove, ens adherim a les mostres de suport, i lamentem profundament la pèrdua del mestre Tomàs Gil Membrado. Volem expressar el nostre més sincer condol a la seva família.
El mestre Tomàs Gil i Membrado quan va celebrar 90 anys

Amb en Tomàs sempre vam tenir una relació molt afable, cordial, i amistosa. Era un home que no parava mai quiet, i certament al llarg d'aquests anys hem estrenat i arribat a interpretar centenars de sardanes del mestre Gil.
Quan va fer 90 anys, fins i tot li varem dedicar un disc, junt amb els companys, amics i padrins de la ciutat de Terrassa, repassat 26 sardanes de la seva extensa producción.
Descansa en pau mestre!
 
Tomàs Gil i Membrado havia nascut a Horta de Sant Joan (terra alta) el 20 d'abril de 1915, per tant havia ja celebrat els seus 99 anys.

La sardana que obria el doble CD que li varem dedicar quan va celebrar noranta anys, era com no podía ser d'altra forma, la que va escriure dedicada a la seva població natal: HORTA DE SANT JOAN.
 
Una sardana força elaborada i de fort caràcter musical, que va merèixer un accèsit als prestigiosos premis Francesc Basil de Figueres l'any 1979.
Us en deixem amb la versió que en vam fer amb la cobla Reus Jove el febrer de l'any 2005.

Comentaris

Entrades populars