TOT PREPARANT EL CONCERT "LES FANTASIES DEL GES"

Sovint, preparar un concert no és només triar una sèrie de títols i autors, per configurar un programa del concert. En moltes ocasions això va molt més enllà. Parlar amb els promotors, amb els directors musicals, artístics, i quan a més a més s'hi involucren altres formacions musicals, doncs encara es complica més, perquè les opinions i les necessitats van molt més enllà del típic resum que frivolitza la vida del músic (allò tant habitual d'arribar, tocar, cobrar i marxar).
Tots aquests tòpics queden ràpidament en fora de joc, quan un projecte es prepara tant i tant bé com ho estan fent els amics de Torelló, capitanejats per en Jaume Ordeig, i tota la resta del seu equip de col·laboradors.

Fa prop d'un any no ens coneixíem, però des d'aleshores, hem anant intercanviant trucades, correus electrònics, visites per part seva, fent una pila de quilòmetres (anant a Caldes de Malavella i a Reus) per posar els fonaments d'un projecte extraordinari.

Un concert de gran volada, que és batejat amb el títol de LES FANTASÍES DEL GES.
 

Aquestes trobades, qui dirigeix, quines corals participen, quin repertori, qui presentarà, quins instruments foranis del conjunt cobla també intervindran, qui ballarà, com i quan...
En paral·lel a totes aquestes qüestions estrictament artístiques, cal buscar el finançament necessari i ho han engegat mitjançant una campanya de micro mecenatge des del lloc web  http://delges.blog.cat/
Poc a poc, tots els engranatges es van posant a lloc, es defineixen els artistes participants, les obres a interpretar, els músics convidats, i arriba el moment de posar fil a l'agulla.
En primera instància amb el director convidat, en Gabriel Miralles, i el pianista jazz Josep Maria Cols. una pressa de contacte per escalfar motors. Un matí fred de dissabte, tancats a la bombonera del Bràvium teatre, per treballar plegats les obres del repertori escollit.
En segon lloc, per la bona predisposició de més de 70 persones, amants de la música coral, membres de les corals Cervià de Torelló i Brusquina de Vic, que amb els dos directors titulars, en Gabriel Miralles i en Pere Sellarés van desgranant totes i cadascuna de les obres que han treballat amb les respectives corals, i per les quals han fet un gran esforç, i fins i tot han fet algun assaig conjunt.
Arriba el dia que hem d'unir les corals i la cobla, i després de matinar de valent, agafant un autobus abans de les 8 del matí, ens trobem al magnífic teatre auditori del Casal Riudomenc per tal de treballar plegats durant 3 hores.
 
Cobla i corals assajant sota les ordres d'en Pere Sellarés i en Gabriel Miralles
(fotos de Josep Guitart)

 
(petit vídeo durant l'assaig)

Després d'un llarg i exigent assaig, tots els membres de l'expedició osonenca, se'n van a dinar a un restaurant de la vila, i tot seguit destinen la tarda a visitar la nostra ciutat, per conèixer la capital del baix camp, les principals places, edificis modernistes i el Gaudí Centre. Esperem que hagueu gaudit per unes hores de la vostra estada al Baix Camp.
Excursió a la ciutat de Reus per part de les corals Brusquina i Cervià. Visita al centre històric i foto de grup.
(fotos de Josep Guitart)
 
Encara queden 11 dies per la data del concert, una data que fa temps que tenim marcada amb un cercle ben gros al calendari. Ara només necessitem que el públic vulgui participar d'aquesta gran festa.
Des de la cobla Reus Jove, estem molt contents d'haver estat seleccionats per portar la part instrumental principal del concert, i hem conegut a molta gent, que segons ens ha xiulat un moixonet "ja estan enamorats amb la reus jove"
L'assaig prèvi ens ha servit per adonar-nos dels punts que cal millorar, quines peces estan més verdes i quines ja estan gairebé a punt de caramel, i que ens falta treballar als músics.
Per damunt de totes aquestes premisses musicals, quedarà l'esforç i el treball de tots i cadascun dels membres que haurem participat en el projecte de les fantasies del ges, uns organitzant, els altres assajant, uns buscant finançament, tot per un objectiu comú, garantir un èxit "espaterrant" i per tal que tot l'espectacle sigui recordat durant molt de temps.
Ara per garantir la viabilitat d'un projecte així, ens falta que tu, l'amable lector que has arribat fins aquí, s'animi a entrar al web http://www.teatrecirvianum.cat i pugui fer la reserva de les entrades. (preus: 12,00 € anticipada, 14,00 € a taquilla des d'una hora abans)
Afanyeu-vos perquè ja en queden ben poques a la venda, i ens agradaria que les prop de 500 butaques del teatre estiguessin plenes fins a la bandera.
 
Només ens queda afegir, que tenim tots els ingredients a l'olla, estan tots al seu punt de cocció i ben aviat només faltarà servir els plats i degustar un exquisit menú en forma de música de qualitat.

Us recomanem el concert que farem el proper dissabte 22 de març a les 9 de la nit al Teatre Cirvianum.

No us el perdeu!
 
 
COBLA REUS JOVE

dissabte 8 de març varem treballar tot el dia a l'interior del teatre auditori del Casal Riudomenc, que ens van obrir de forma desinteressada les seves portes, i als que volem donar públicament les gràcies per totes les facilitats. Vam aprofitar per a fer-nos unes quantes fotos.
(fotos de Josep i Eduard Sendra)
 
PRESENTACIÓ DE LES FANTASÍES DEL GES
La cultura ens ha salvat com a país. La cultura ens ha garantit una personalitat pròpia, ens ha salvat la consciència històrica i col•lectiva, ens ha procurat projecció i benestar. Som país perquè som cultura singular. En temps de reptes nacionals, d'estratègies polítiques, de crisi de models i cohercions econòmiques, cal tenir-ho present i actuar amb imaginació i rigor. 
La música de cobla és un patrimoni exclusiu de la nostra cultura, i no sempre prou conegut. I ara més que mai s'escau de fer atenció a aquesta riquesa, sense complexos i sense fronteres. Però la música de cobla és molt més que patrimoni; avui, es troba en plena efervescència creativa amb joves i excel.lents compositors i intèrprets que n'exploren les possibilitats amb excel•lència artística. 
En aquest àmbit, Torelló hi té molt a dir. Per una banda, perquè la vila té una tradició fecunda de cobles i de sardanistes. Per l'altra, perquè ha sabut i sap conciliar complicitats per ordir projectes com el que avui celebrem. "Fantasies del Ges" ens ofereix obres vinculades a la vall del Ges i fusiona la cobla amb el repertori coral tradicional, amb obres de compositors actuals que transiten pel jazz, amb la dansa de diversos estils. Dalt l'escenari del Teatre Cirviànum, espai que acull i catalitza el projecte, formacions solvents com la cobla Reus Jove, la Coral Cervià o la Coral Brusquina, acompanyades amb magnífics artistes convidats. A la platea, tots vosaltres. Perquè la cultura la fem tots. Que gaudiu de la vetllada.
 
COBLA REUS JOVE, CORAL CERVIÀ I CORAL BRUSQUINA 

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Josep Maria Cols, piano jazz
Jaume Yelo, bateria i percussió clàssica
Jordi Grifoll, saxo alt solista
Lluís Toran, guitarra
Guida Sellarès, acordió diatònic
Colla Sardanista Encís
Swing Actitud

DIRECCIÓ:
Gabriel Miralles (director convidat)
Pere Sellarès (director convidat)

UN ACTE PRESENTAT PER:
Pau Benavent (la Sonora, 33)


DISSABTE 22 DE MARÇ AL TEATRE CIRVIANUM DE TORELLÓ. A LES 21 HORES.

TE'L PERDRÀS...???

Comentaris

Entrades populars