TARRAGONA. 12 DE JULIOL. BALLADA CICLE D'ESTIU

Benvolguts amics,
 
El divendres 12 de juliol arrencarà una nova edició del CICLE D'ESTIU DE SARDANES A TARRAGONA, amb una versió molt reduïda, només a tres ballades (coses de la realitat social, política, económica, i de la manca de sensibilitat dels nostres polítics, que aboquen a la feria d'abril o d'altres àmbits "menys autòctons")
 
El cicle es celebrarà els divendres a les 9 de la nit, els dies 12, 19 i 26 de juliol a la Rambla Nova de Tarragona. No cal dir que esperem pèssimes condicions d'il·luminació, mala ubicació de l'escenari, sovint fins i tot manca de cadires, i tots els ets i uts, i els típics tòpics que ens brinden cada any les brigades municipals tarragonines.
Queda això sí, molt compensat; per l'exquisit tracte que rebem per part de tots els organitzadors (grans amics de la reus jove) i totes les persones que assisteixen a les ballades de Tarragona, que amb el seu caliu i escalf, ens acullen de forma extraordinària sempre que anem a la ciutat de Tarragona. Deixant, per descomptat, de banda, tota rivalitat ciutadana, i donant-nos una fortíssima ovació en les nostres interpretacions, i fent-nos gaudir de valent amb cadascuna de les sardanes executades en un entorn inmillorable, i amb una especial atenció a la fortíssima presència de gent molt jove a les ballades.
 
Dit tot, això, no podíem dir que si a Tarragona ens acullen amb tanta generositat, nosaltres no els podem defraudar, i mirarem de fer-los passar una bona estona musical, tot ballant sardanes amb la Reus Jove, i per fer-ho, no podíem oblidar-nos que la ciutat de Tarragona també té bons compositors de sardanes.
 
En aquesta ocasió, volem destacar la programació de tres sardanes escrites per autors tarragonins. Es tracta dels compositors Francesc Rius i Mur, Joan Moliner i Pedròs i Alfred Abad i Gascón, que són una mostra de la feina que s'està fent actualment dins del món de la cobla a les nostres comarques.
 
Com a anécdota, fer especial atenció a que el programa de forma íntegre, consta de sardanes, totes elles escrites per autors contemporanis, i que tots són vius, amb 6 autors per sota dels 50 anys de vida, i 3 entre 50 i 70 anys.
Mostra de la vitalitat que la sardana i els autors actuals gaudeixen, i per demostrar, que no es pot viure anclat en el passat, i sentir una i altra vegada, els mateixos 25 títols de sardanes (técnica molt emprada per algunes cobles que amb 20 sardanes passen 5 temporades).
 
 
Les sardanes, que seran de 7 tirades, que es podran escoltar i ballar, són les següents:
 
EL SOL ENTREMIG DE NUVOLADES - FRANCESC RIUS I MUR
SANT POL, QUINA HORA ÉS? - JORDI LEÓN I ROYO
BOIRES A LA MUSSARA - JOAN MOLINER I PEDRÓS
L'ÈRIK I L'ALBA DE CASTELLFOLLIT - MARC TIMON I BARCELÓ
EL COR DE LA POBLA DE MAFUMET – EDUARD SENDRA I NOGUÉS
A LA MARE - ALFRED ABAD I GASCÓN
ELS GEGANTS DE PRATS - JOSEP COLL I FERRANDO
SARDANES A L'ONCE - JORDI PAULÍ I SAFONT
OR PER SABADELL - JOAN-JORDI BEUMALA I SAMPONS
No cal dir, que us recomanem abastament assistir a la ballada del cicle d'estiu, doncs és una activitat que fa goig de presenciar, i a la que esperem que tot el públic sardanista hi respongui de forma intesa, perquè en una época amb tantes retallades, no podem deixar de donar suport a la nostra dansa nacional, la Sardana.
 
Us esperem a tots i totes a la Rambla Nova de Tarragona, el proper divendres 12 de juliol a les 21 hores.
 
NO HI FALTEU!

Comentaris

Entrades populars