11 DE MAIG. GALA FINAL DE LA SARDANA DE L'ANY 2012. TEATRE TARRAGONA

El dissabte 11 de maig serà una data important per la nostra cobla. Tornarem a participar en la Gala Final del certamen LA SARDANA DE L'ANY, en aquesta ocasió al nou equipament cultural, recentment inagurat fa 6 mesos: El Teatre Tarragona. (rambla nova número 11 de Tarragona).
 
En el transcurs del concert, que serà la 24a edició de La Sardana de l'Any, s'escollirà l'obra més valorada pel públic entre les que es van estrenar durant el 2012 d'entre les 56 sardanes seleccionades per un comité format per tres reconeguts músics, Carles Raya, Francesc Gregori i Jordi Paulí.
Els assistents rebran una butlleta amb el títol de les 10 sardanes finalistes i hauran d'atorgar 1, 2 o 3 punts a les que més valorin. La composició que sumi més punts serà la guanyadora del premi popular de La Sardana de l'Any 2012.
En la mateixa vetllada es lliurarà també el premi de la crítica, escollit entre les 56 sardanes proposades, el jurat del qual l'integren per primer cop només músics experts del món de la cobla, els tres membres del comitè seleccionador més Xavier Pagès, Jesús Ventura i Jordi Molina.
Aquest any participaran les cobles Reus Jove i La Principal del Llobregat, que en la primera part interpretaran les deu sardanes finalistes.
1.
guanyadora primera semifinal L'APLEC DE CUBELLES - JORDI PAULÍ I SAFONT
(Reus Jove)
2.
guanyadora segona semifinal  LAIA - CARLES SANTIAGO I ROIG
(Principal del Llobregat)
3.
guanyadora setena semifinal    JOIA DE VIURE - JOAN LÁZARO I COSTA
(Reus Jove)
4.
guanyadora quarta semifinal    SANT POL, QUINA HORA ÉS? - JORDI LEÓN I ROYO
(Principal del Llobregat)
5.
primera millor classificada no guanyadora       ELS COLORS DEL MONTSANT - AMADEU ESCODA I CASTELLVÍ    (Reus Jove)
6.
guanyadora vuitena semifinal    VIGÍLIA D'APLEC - JOSEP CASSÚ I SERRA
(Principal del Llobregat)
7.
segona millor classificada no guanyadora     TERRES DE POTASSA - JOAN PELFORT I RIBERA
(Reus Jove)
8.
guanyadora cinquena semifinal        ELS GEGANTS DE PRATS - JOSEP COLL I FERRANDO
(Principal del Llobregat)
9.
guanyadora sisena semifinal     OR PER SABADELL - JOAN-JORDI BEUMALA I SAMPONS
(Reus Jove)
10.
guanyadora tercera semifinal    TOSSA, PARADÍS BLAU - LLUÍS PUJALS I CARRETERO
(Principal del Llobregat)
Després es llegirà el resultat del premi de la crítica i es tocarà la sardana guanyadora.
 
Serà el moment de la mitja part, i que tot el públic assistent emeti el seu veredicte, tot votant en les diferents urnes repartides pel teatre.
 
Després del descans, es remprendrà l'espectacle amb una segona part ben diferent, on es presentarà un nou espectacle titulat "LA JOTA + BELLA" a càrrec de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, acompanyats de la cobla Reus Jove i l'esbart Reus Dansa.
En aquest espectacle es podrán escoltar jotes i repertori de nova creació, fusionat amb el so de la cobla sardanista, i tot barrejat amb l'humor còmic i a voltes àcid del grup ebrenc. A més, la colla Tarragona Dansa farà una exhibició de punts lliures amb la música de la sardana Escalenca d'en Pere Mercader interpretada per la Reus Jove.
Posteriorment, es llegirà el resultat de l'escrutini per proclamar la sardana guanyadora del premi popular i es lliuraran els trofeus. Per cloure l'acte la Reus Jove interpretarà la sardana guanyadora.
 
A banda, hi haurà actes al matí i la tarda, a les 10 del matí amb una visita turística gratuïta per la ciutat oberta a tots els que hagin reservat plaça a través de la Federació Sardanista de Catalunya. La visita acabarà a la Rambla Nova, a les 12 del migdia, amb una ballada de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de Tarragona. I a partir de les 5 de la tarda, abans de començar la final, La Principal del Llobregat interpretarà cinc sardanes davant la porta principal del teatre.

L'acte de proclamació dels guanyadors començarà a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Tarragona.

Desitgem que tingui l'aspecte d'aquesta fotografía i que sigui un èxit. Nosaltres ja fa setmanes que hi estem treballant de valent, amb molts assaigs, preparant les partitures, el repertori, i el nou espectacle que fusionem amb els Quicos.
 
Com a cobla és tot un orgull haver estat designats per a tal efemèride i esperem que el públic assistent (ja no queden entrades per vendre) gaudeixi d'una diada completa.
 
US HI ESPEREM!
 
COBLA REUS JOVE
 
 
 
 

Comentaris

Entrades populars