TIANA. 8 DE MARÇ. CONCERT A LA SALA ALBÉNIZ

El proper divendres 8 de març actuarem a la sala Albéniz de Tiana (el Maresme), on a partir de dos quarts de deu de la nit oferirem la part musical del novè concert de sardanes i música per a cobla per celebrar el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Aquest concert compta amb la particularitat de ser l'únic concert que es fa amb cobla, i que totes les composicions programades són de dones compositores.

En aquesta ocasió, la cobla Reus Jove ha estat l'encarregada d'oferir el programa, i es comptarà amb la presència de totes les compositores a la sala, per tal de poder-los fer el merescut homenatge. 
Com a particularitat aquest any, es demanarà a les compositores que elles mateixes expliquin o presentin les seves respectives obres.

En aquest concert es podrà comptar amb un total de cinc estrenes absolutes, i també tindrem la oportunitat de tornar a escoltar l'obra estrenada el 2 de febrer a Reus, i dedicada a la cobla Reus Jove, escrita per a piano i cobla.

En aquest sentit, la cobla, que estarà sota la direcció musical del seu titular, en Francesc Gregori, ha preparat un programa de dues parts, amb el següent repertori:

PRIMERA PART:
1) RIPOLL A L'ENTORN DEL MONESTIR (sardana) - MONTSERRAT PUJOLAR I GIMÉNEZ [Ripoll,1939]

2) SOM AIXÍ (sardana estrena) - MARIMÉN GRATAL I CORNEJO [Lleida, 1960]
3) ALS DE CASA (sardana estrena) - ROSA MARI RAMÍREZ I ABELLA  [Manlleu, 1995]
4) AURORA, O LA LLUM D'UN SOMNI (sardana) - MARIEL·LA FINET I HERBERA [Perpinyà, 1962]

5) DE TRES BARRES A QUATRE (sardana estrena) - DIEM HUONG TRAN I TRUONG [Hue- Vietnam- 1965]

6) QUINA AMISTAT! (sardana estrena) - AURORA VIZENTINI I FINET [Perpinyà, 1997]


SEGONA PART: 
7) BONASTRE (sardana) - CARLOTA BALDRÍS I RAFECAS El Vendrell, 1960

8) BERENGUERA (sardana estrena) - BÀRBARA ARDANUY I QUELDRA Blanes , 1988

9) UNA HISTÒRIA SENSE PARAULES - ANNA ABAD I GILS  [Tarragona, 1992]. Obra lliure per a piano i cobla.  Solista de piano: Anna Abad. Instrumentació per a cobla d'Anna Abad i Eduard Sendra. Obra dedicada a la cobla Reus Jove pels seus 15 anys.
10) NITS REUSENQUES (sardana) - ISABEL MEDINA I CANTÓN [Mataró , 1966]. Sardana dedicada a la cobla Reus Jove pels seus 15 anys
11) LA PETITA DAGMAWIT (sardana) - MARIA MERCÈ NAVARRO I GALINDO [Badalona,1963]


fora de programa, de bis: RECORDS DE TIANA - DOLORS VILADRICH I PASCUAL [Manresa,1936 – Manresa, 2010]

No cal dir que és un concert que ens fa il·lusió d'haver estat escollits per a fer-lo i esperem comptar amb la vostra companyia per omplir de gom a gom la Sala Albéniz de Tiana.  
Donada la capacitat de la sala, cal fer prèviament la reserva de les invitacions bé sigui al correu lelestiana@gmail.com o bé al telèfon 93 395 13 99 (Dolors Solà). No es podrà accedir a la sala sense l'invitació segons comunica l'organització.

Com veieu, el programa de la vetllada promet descobrir altres visions de la cobla, inclús per gent que fins al moment mai havia escrit per a cobla, i amb tota una nova fornada de molt joves compositores, nascudes a la dècada dels noranta, que tot i la seva curta edat, ja han escrit diverses sardanes per a cobla.

El concert val la pena, no hi falteu!!!

Comentaris

Entrades populars