DIUMENGE 3 DE MARÇ 2013. BRÀVIUM TEATRE. CONCERT DEL DIA DE LA DONA TREBALLADORA

CONCERT DEL DIA DE LA DONA TREBALLADORA - DIUMENGE 3 DE MARÇ 2013

Breu sinopsis: 

El 8 de març és actualment el Dia Internacional de la Dona Treballadora. És un dia tradicionalment aprofitat per reivindicar el feminisme. Aquest dia commemora de lluita de la dona per la seva participació juntament amb l'home al camp del treball i la societat, en general.

El Dia Internacional de la Dona queda fixat en la data del 8 de març a partir de la sortida al carrer, en protesta per la manca d'aliments, de les dones russes l'any 1917.

La celebració de la data encara actualment respon al ressorgiment de les reivindicacions feministes dels anys seixanta i setanta, essent implantada per les Nacions Unides el 1977.

La cobla Reus Jove des dels seus inicis sempre ha comptat amb forta presència de dones a la seva plantilla de músics. Actualment són tres les noies intèrprets a la cobla i en els quinze anys de vida de la cobla, sempre hi ha hagut presència femenina a les seves files. A més a més, la cobla ha interpretat en diverses ocasions sardanes i composicions de dones compositores.

En aquesta ocasió us presentem un concert singular, amb la programació de diverses obres escrites per dones compositores.
Com a novetat, comptarem amb l'estrena de dues sardanes que cal destacar:
Una sardana del jove Ferran Carballido, escrita i pensada per al lluïment de la trompeta, que ha titulat "EL PODER DELS DESITJOS", que l'autor ha dedicat a la nostra companya Susana Marco, instrumentista de la cobla Reus Jove, que farà la part de solista.
A la segona part, comptarem amb l'estrena de la sardana "A LA MARE" del compositor Alfred Abad, que ha volgut dedicar a la seva mare, i que per extensió fem ofrena a totes les mares, que alhora per la seva condició de dones, ens han portat al món.
En el mateix concert, farem un repàs a la música més propera i de casa amb una sardana del compositor nascut a Reus, Antoni Planàs i Marca, una sardana dedicada als 100 aplecs organitzats per la colla sardanista Rosa de Reus, i la sardana del pubillatge reusenc de 1964.

El programa del concert serà aquest:

PRIMERA PART:
1) RIPOLL A L'ENTORN DEL MONESTIR - MONTSERRAT PUJOLAR I GIMÉNEZ
2) BONASTRE - CARLOTA BALDRÍS I RAFECAS
3) EL PODER DELS DESITJOS - FERRAN CARBALLIDO I ENRICH (Sardana de lluïment de trompeta). Dedicada a la nostra trompetista Susana Marco  [estrena]  Solista de trompeta: Susana Marco
4) MONESTIR DE VALLSANTA - ANTONI PLANÀS I MARCA (Compositor nascut a Reus el 1890) Premi de composició Julià Carbonell l'any 1970.
5) REUS, CIUTAT PUBILLA - FRANCESC JUANOLA I REIXACH. Sardana del pubillatge de Reus, que es va celebrar l'any 1964

SEGONA PART:
1) CENT @PLECS - ANTONI GUINJOAN I SIMEÓN.  Sardana dedicada a la colla sardanista Rosa de Reus, pels cent aplecs que han organitzat durant els més de 50 anys de vida de l'entitat.
2) A LA MARE - ALFRED ABAD I GASCÓN [estrena]
3) AURORA, O LA LLUM D'UN SOMNI - MARIEL·LA FINET I HERBERA
4) CUANDO VUELVA A TU LADO (Bolero) - MARIA GREVER
5) LA PETITA DAGMAWIT - MARIA MERCÈ NAVARRO I GALINDO
 
El concert es celebrarà al Bràvium Teatre, situat al carrer de la Presó número 13 de Reus, al mateix centre comercial del Pallol; i començarà a les 18:30 hores. 
Es poden comprar les entrades a les guixetes del teatre durant la setmana al vespre, i el mateix dia del concert una hora abans d'iniciar-se el concert, al mòdic preu de 4 euros.

Us proposem gaudir d'un espectacle únic, especial, amb sensibilitat femenina i amb un denominador comú: la bona música i de qualitat.

No us el deixeu perdre!!!

Comentaris

Entrades populars