GRAN CONCERT AL TEATRE FORTUNY DE REUS. FESTIVAL DE TARDOR - JOVES INTÈRPRETS. 21 DE NOVEMBRE


GRAN CONCERT - FESTIVAL DE TARDOR - JOVES INTÈRPRETS
DIMECRES 21 DE NOVEMBRE DE 2012 A LES 21 HORES
TEATRE FORTUNY DE REUS

Excepcional concert el que us estem preparant pel proper dimecres 21 de novembre al teatre Fortuny de Reus.

S'emmarca dins del Festival de Música Clàssica de Tardor de Joves Intèrprets

ACTE DE CELEBRACIÓ DELS 15 ANYS DE LA COBLA REUS JOVE

Del 21 al 24 de novembre tindrà lloc a la capital del Baix Camp la primera edició del Festival de Música Clàssica de Tardor de Joves Intèrprets, organitzat per la regidoria de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i la Diputació de Tarragona.
El regidor Joaquim Sorio ha explicat que «el plantejament d’aquest festival de tardor, amb la música clàssica com a eix central, té com a tret característic, que ens portarà a conèixer autors musicals de diferents segles, i que volem que sigui una cita en el calendari cultural de Reus especialment sensible amb els Joves Intèrprets».
El festival, ha programat el concert inaugural i el de cloenda, els dies 21 i 24 respectivament, al Teatre Fortuny. El primer dia actuaran l’orquestra Händel de Vila-seca i la Cobla Reus Jove. Per la seva banda, dissabte dia 24 de novembre actuaran els solistes de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra. Les entrades costaran 12 euros. Amb el díptic del programa, es pot aconseguir el descompte amb un pack de 2x1 (dues entrades per dotze euros)
La resta de recitals que es faran els dies 22, 23 i 24 de novembre, tindran lloc a Cal Massó i seran gratuïts. Hi intervindran el Duet Olshanetsky, la Companyia Escalivada, el Duet Hydra i el Quartet de solistes Camerata XXI.


Es poden recollir aquests díptics amb el descompte a diversos indrets:

- A LES MATEIXES TAQUILLES DEL TEATRE FORTUNY. Plaça Prim 4 de Reus. (demanar el díptic de la programació de tot el festival, com el que us adjuntem en pdf
- A L'INSTITUT MUNICIPAL D'ACCIÓ CULTURAL (IMAC) Carrer de Sant Joan 27 de Reus
- A L'AJUNTAMENT DE REUS. (A l'entrada). Plaça del Mercadal 1 de Reus.
- CONSELL MUNICIPAL DE LA GENT GRAN DE REUS 

També se n'han distribuït en alguns instituts i escoles públiques de la ciutat de Reus. Cal promoure la música entre tots els sectors de la societat, els infants, els joves, la gent gran, tothom i té cabuda. 

Per obtenir el descompte només cal presentar la pestanya retallable a les mateixes taquilles del teatre Fortuny i comprar les entrades.
Es a dir, només s'aplicaran descomptes en l'adquisició a la guixeta, però no serà aplicable en la compra per internet o servicaixa/tiketmaster.

Realment és un concert molt interessant, on es presentarà una nova formació: L'ORQUESTRA SIMFÒNICA CATALANA DE COBLA I CORDA DEL CAMP DE TARRAGONA I LES TERRES DE L'EBRE. (Formada per l'orquestra Haendel i la cobla Reus Jove, dues de les formacions musicals de més prestigi i qualitat, cadascuna en el seu àmbit musical que li és propi)

A més a més, és un dels concerts de celebració dels 15 anys de la cobla Reus Jove (presentada el 22 de novembre de 1997).

un concert de traca i mocador!

No us el deixeu perdre, ens agradaria tenir un teatre Fortuny ben ple. 

COBLA REUS JOVE


US PASSEM TOT SEGUIT EL PROGRAMA SENCER DEL CONCERT I EL CURRÍCULUM DELS ARTISTES ACTUANTS:

PROGRAMA:


1a PART: ORQUESTRA HÄNDEL DE VILA-SECA
SIMFONIA (Obertura del Messies) HW 56 - GEORG FRIEDRICH HÄNDEL. (1685-1759) 
VISTES AL MAR (Suite) - EDUARD TOLDRÀ I SOLER. (1895-1967)
I  - Allà a les llunyanies de la mar (Lento)
II - La ginesta altra vegada (Alegro con brio)
Poemes de Joan Maragall. Rapsodes Lizaveta Schsasnovich i Miquel Pla
PRELUDI DE TRISTAN I ISOLDA (Opera en tres actes) WWV 90 - RICHARD WAGNER (1813-1883) Arranjament per a orquestra de corda d'Enric Riu




2a PART: COBLA REUS JOVE

MONTJOLIU (Sardana) - MANEL OLTRA I FERRER (1922)
NIU D'AMOR (Sardana) - RICARD VILADESAU I CANER (1918-2005)
LE MERLE BLANCHE (Polka) - EUGÉNE DAMARÉ. (1840-1919). Flabiol solista: Aleix Vaqué. Arranjament per a cobla de Jordi León.
EL VENT DE LA NIT (Obra lliure per a cobla) - XAVIER "PENDÓN" GONZÀLEZ I RANCHAL (1989)  [Primer premi al Certament Musical Ciutat de Sabadell 2011]



3a PART: SIMFÒNICA CATALANA DE COBLA I CORDA
PUIGSOLIU (Petit poema simfònic) - JOAQUIM SERRA I COROMINAS. (1907-1957) Orquestració per a simfònica de cobla i corda de Josep Cassú


RAFAEL FABREGAT, DIRECTOR
ORQUESTRA HÄNDEL DE VILA-SECA
COBLA REUS JOVE
ORQUESTRA SIMFÒNICA CATALANA DE COBLA I CORDA

DIMECRES 21 DE NOVEMBRE DE 2012 A LES 21 HORES. TEATRE FORTUNY




CURRÍCULUM ORQUESTRA HÄNDEL, grau professional del Conservatori de Vila-seca
Fou creada el 1988 dintre del projecte d'orquestres pedagògiques del Conservatori de Vila-seca. Es tracta d'una orquestra de caràcter docent, integrada per uns 30 alumnes de Grau Professional d'entre 16 i 30 anys.
Ha actuat arreu de les comarques tarragonines; havent realitzat també concerts a poblacions com Barcelona, Igualada, Girona i Vic, Cuenca i també a Tuttlingen i Leverkusen (Alemanya).
El seu repertori avarca obres de l'anomenada música culta des del barroc fins al segle XX, havent realitzat algunes estrenes absolutes d’obres que els han estat especialment dedicades.
El director és Rafael Fabregat, professor de violí i cap del Departament de Corda del Conservatori de Vila-seca.


CURRÍCULUM COBLA REUS JOVE:
La cobla Reus Jove va presentar-se el 22 de novembre de 1997, fruit de la iniciativa dun grup joves, amb linterès de fer música de cobla i oferir un bon treball en les seves actuacions, millorant a la vegada el seu nivell musical.
Han realitzat actuacions arreu dels Països Catalans, a diverses ciutats de lEstat espanyol, Anglaterra, Bèlgica, Estònia, França, Holanda, Luxemburg, Polònia i Suècia. Tenen enregistrats nou CDs de música per a cobla i sardanes. Lextens treball de la Cobla es tradueix musicalment en un ampli i variat repertori que comprèn no només les sardanes, sinó que també treballa el camp de la música lliure per a cobla, és a dir, balls vuitcentistes, la música de concert, les obres per a cobla, danses desbart (han actuat en diverses ocasions amb lEsbart Dansaire de lOrfeó Reusenc, lEsbart Continuïtat de Torroella de Montgrí, lEsbart Dansaire dArenys de Munt i lEsbart Dansaire de Rubí).

Una altra vessant de lactivitat de la cobla, és tot allò que té relació amb les Festes Majors amb lacompanyament musical delements del seguici festiu. La cobla ha tingut diverses experiències musicals amb altres directors convidats que han volgut aportar els seus coneixements.

Alguns dells han estat els mestres Francesc Benítez, Rafael Fabregat, Tomàs Grau, Joan Lluís Moraleda, Xavier Pagès, Enric Rigau, Marcel Sabaté, Antoni de Villasante i Jesús Ventura. Des del gener de 2003 la direcció musical de la cobla està al càrrec del jove director Francesc Gregori.

RAFAEL FABREGAT, director convidat

Nascut a Tortosa, realitza els estudis musicals als Conservatoris de Tarragona, Vila-seca i El Liceu de Barcelona, on obté el Títol Superior en les modalitats de violí - sota el mestratge de Evelio Tieles - i de música de cambra. Posteriorment amplía la  seva formació instrumental amb la violinista Ala Voronkova i altres mestres d'aquesta especialitat.
En l'àmbit de la direcció, ha rebut formació de mestres com ara Jacques Bodmer, Jordi Mora i Josep Prats i ha participat en diversos cursos de perfeccionament, com el Curs Internacional de Viena amb en Salvador Mas i el Curs del Festival d'Atri (Italia) amb Dominique Rouits.


Des de l'any 1991 es professor de violí del Conservatori
de Música de Vila-seca, i actualment també exerceix com a cap del Departament de Corda del mateix Conservatori.

La seva tasca com a director s'ha centrat principalment en l'àmbit pedagògic, dirigint, des de l'any 1991, l'orquestra Händel, (agrupació docent del Conservatori de Vila-seca), integrada per alumnes de Grau Professional. Col·labora com a director amb diverses orquestres, i en aquesta ocasió ho fa com a director convidat de la cobla Reus Jove.


Comentaris

Entrades populars