XLV APLEC BAIX CAMP. REUS. DIUMENGE 18 DE SETEMBRE.

El proper diumenge 18 de setembre el santuari de Misericòrdia acollirà la 45ena edició de l'aplec Baix Camp, que organitza la colla sardanista Rosa de Reus.
El programa d'actes serà molt complert i entre altres, a banda de les sardanes inclou esmorzar popular, contacontes, espai de lectura, concurs fotogràfic, dinar de germanor, exposició de fotos, taller d'escacs, concurs de colles improvisades, ballada del gegant carrasclet, tai chi, ballada exhibició dels alumnes de diferents escoles que han après a ballar sardanes, entre molts altres actes.

La jornada començarà a les 10.30 del matí amb la cobla Reus que oferirà dues sardanes, després hi haurà una pausa per a la celebració de la missa. A continuació es remprendrà l'aplec i ja s'incorporaran a la ballada del matí les cobles Reus Jove i Jovenívola de Sabadell.

A la sessió del matí volem destacar dues notes importants: a les 11 hores, hi ha la missa a l'interior del santuari, amb la presència dels fidels, però cada any, el diumenge abans de la festa major de Misericòrdia, el grup de Misericòrdies visita el santuari, alhora que alguns representants polítics del consistori.
Aquest any s'estrena una sardana inspirada amb els GOIGS DE LA MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA, que agafa el títol de l'estrena una de les frases del text. L'autor és Antoni Guinjoan i l'ha batejat amb el nom de "AMB ULLS D'AMOR"

Quan finalitzi la celebració de l'eucaristia, cap a les 11.40 hores, a l'alta major la COBLA REUS JOVE oferirà l'estrena d'aquesta sardana amb un curt i un llarg i com a ofrena a la Verge de Misericòrdia i a tot el públic assistent.

A les 12 hores, la cobla REUS JOVE dins dels actes de l'Aplec Baix Camp, oferirà la sardana del compositor reusenc Eduard Sendra, titulada VIDES PARAL·LELES que serà ballada pels alumnes de diverses escoles que han apres a ballar sardanes.

A continuació cap a la una del migdia, es tornarà a intepretar per ballar pel públic assistent la sardana d'estrena AMB ULLS D'AMOR

Una segona estrena al matí: la sardana que clourà la sessió matinal també serà estrena. en aquest cas, és una composició d'Alfred Abad, que l'ha dedicat a una balladora de sardanes de la que no n'ha transcendit el nom ni la dedicatòria.
A la sessió de tarda (a partir de les 17h.) es farà homenatge al Gegant El Carrasclet pels seus 25 anys, amb pastís d'aniversari inclòs, i es tocarà la sardana que li van escriure el 1987 el mestre Gil Membrado. En ella s'hi poden reconèixer passatges de la marxa i el valset que li són propis en les seves actuacions (la música original fou escrita per a gralles i timbal pel reusenc Biel Ferrer). També s'hi podran trobar petites pinzellades dels Segadors
(la vols escoltar?, clica el següent enllaç, la reus jove te la interpreta per a tu.... )
A mitja tarda, després del merescut homenatge, vindrà el torn de reconeixement a la trajectòria de l'entitat organitzadora, LA COLLA SARDANISTA ROSA DE REUS, i s'estrenarà la sardana SOLIDESA del compositor Tomàs Gil que l'ha dedicat a la colla pels seus 50 anys.
En consonància amb aquests 50 anys, la cobla REUS JOVE ha programat tot seguit una sardana amb un títol al·legòric per l'efemèride, i s'interpretarà del mestre Marcel Artiaga la sardana "ANIVERSARI DAURAT".
Com veieu, un bon grapat d'alicients per venir a Reus i participar durant tot el dia de l'aplec de la nostra ciutat.

HI ESTEU TOTS CONVIDATS!

PROGRAMA DEL 45 APLEC BAIX CAMP
Cobles: JOVENÍVOLA DE SABADELL,
REUS i REUS JOVE



matí, a les 10.30 h









sardana



autor






R



Vilassar de Dalt 2005



Jeroni Velasco Corzo






R



Boig per tu



Miquel Tudela Benavente


















JS



Bell port d´Arenys



Ricard Viladesau Caner






R



Mil·lenari de Santiga



Carles Santiago Roig






RJ



Vides paral·leles



Eduard Sendra Nogués






JS



L´avi Botet



Enric Ortí i Martín






Conjunt*



L'encís del Ripollès (Sardana de l’any 2010)



Josep Coll Ferrando






RJ



Amb ulls d’amor (ESTRENA)



Antoni Guinjoan Simeon



L’hora
jove



R



Pampallugues



Rafael Guinovart Bellmunt



JS



17 de juliol



Pitu Chamorro i Ramos



RJ



Rauxa i seny (ESTRENA)



Alfred Abad i Gascon





Tarda, a les 17.00 h

R
El meu poble
Ricard Viladesau Caner

JS
La festa de Sant Martirià
Conrad Saló Ramell

RJ
La plaça d'Anna Breva
Josep Cassú I Serra
L’hora
obligada
R *
... obligada ...

JS *
Llegendària (Lluïment flabiol)
Ferran Carballido i Enrich
RJ*
... obligada ...


R
Galanteig
Conrad Saló Ramell

Conjunt*
El gegant Carrasclet
Tomàs Gil Membrado

JS* improvisades
Glòria
Jordi Paulí i Safont

RJ
50è Aplec de Caldes
Miquel Tudela i Benavent

R
La Rosa de Reus
Josep-Enric Peris i Vidal

JS
Solidesa (ESTRENA)
Tomàs Gil Membrado

RJ
Aniversari Daurat
Marcel Artiaga I Valls

JS
L´Andreu de Mollet
Francesc Mas Ros

RJ
Gresca Pirata
Xavi Piñol I Garcia

les sardanes de conjunt, de concurs de colles i les obligades seran de 7 tirades. la resta de 10 tirades.

Comentaris

Entrades populars