AVUI S'HA ACABAT LA TEMPORADA. ARA A PREPARAR LA NOVA TEMPORADA


Avui diumenge 20 de febrer hem fet la nostra última actuació prevista per l'actual temporada, doncs fins al carnaval ja no tenim cap altre actuació contractada. Podem fer balanç del que ha estat una temporada força satisfactòria i on com sempre hem dut la nostra música arreu del país, i fins i tot més enllà de les nostres fronteres, viatjant a Polònia per participar a l'aplec internacional de la sardana de Cracòvia. Deixem endarrere una temporada on la cobla ha participat en un total de 45 ballades de sardanes, 21 aplecs de jornada doble (matí/tarda o tarda/nit), 4 aplecs amb sessió de tarda o de nit exclusivament, 8 concerts, 11 cercaviles, 7 processons, 1 missa i un concurs de colles sardanistes. Aquests són els números de la temporada en quan a les nostres actuacions. Podríem també entrar a valorar els quilòmetres que fem cada any o el nombre de sardanes que interpretem durant una temporada, però per damunt de tot això, hi ha quelcom més important, que és el factor humà, el factor de la convivència durant moltes hores amb tots els companys, l'amistat que es genera, les tensions i distenssions, els moments tristos, els moments alegres, els moments de discussió però també els bons moments d'alegria, de rialles, de complicitat. És per aquest motiu, que quan fas balanç dels darrers dotze mesos, t'adones que has compartit més hores de cotxe amb els músics de la cobla que amb la teva familia, que passes més hores d'aplecs que amb la teva parella, i és per això que pensem que la Reus Jove és com la nostra segona familia.
Avui s'han acomiadat de la nostra formació dos grans músics, en Carles Segura i en Jordi Gil. A tots dos ja els hi vam retre comiat oficialment el passat 18 de desembre al nostre tradicional concert de Nadal al teatre Bartrina de Reus. En Carles, fou un dels fundadors de la cobla, i va estar 6 anys. després es va prendre un parèntesi de tres anys sense estar fixe en cap formació, i del 2007 fins ara, ha estat novament quatre temporades com a primer fiscorn. Ara novament torna a penjar temporalment l'instrument per prendre's la vida amb una mica més de calma.
Per altra banda, en Jordi Gil es va incorporar a la cobla el 2004 i s'ha passat set temporades defensant amb gran solvència i qualitat el faristol de trompeta. Ara està acabant els seus estudis musicals de grau superior i vol marxar a l'estranger a millorar i ampliar els seus estudis musicals.
Els hi vam preparar un vídeo de comiat, que avui repesquem, i a tots dos els desitgem molta sort en aquesta nova etapa que comencen.
Ara la Reus Jove es prendrà 15 dies de vacances (merescudes) i amb l'arribada del Carnestoltes, iniciarà una nova temporada musical que com en tots els contexts i conjuntures socials i econòmiques, es presenta complicada davant la crisi que pateix el país i amb un any d'incertessa, donada la proximitat de les eleccions municipals. Després de la disbauxa del carnaval, la Reus Jove tornarà a la seva activitat habitual amb nova programació de repertori, aires renovats, relleu de músics i moltes ganes de continuar treballant per oferir en les seves actuacions un nivell musical de qualitat.

Us emplacem a seguir-nos a les nostres ballades i concerts, i des d'aquest blog us mirarem de mantenir com fins ara, ben informats de les nostres activitats.

Moltes gràcies per la vostra confiança

COBLA REUS JOVE

Comentaris

Entrades populars