un primer tastet del viatge a Cracòvia

LOGO DE LA CIUTAT DE CRACÒVIA

EL CARTELL ANUNCIADOR DE L'APLEC 2010 A CRACÒVIA

La cobla Reus Jove va desplaçar-se a Cracòvia (Polònia) per actuar a la 23a edició de l'aplec internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folkòrics.

Rastrejant per la xarxa hem començat a localitzar força vídeos de les nostres actuacions, dels assaigs i proves de so, del concert, de la cloenda amb la sardana Aèria, els boleros i les masurques. No sabem qui n'és l'autor, doncs està tot en polonès, però és una molt bona mostra del que vam fer a Cracòvia el passat cap de setmana. Si voleu, us convidem a que us mireu aquests vídeos gentilesa d'algun polonès anònim que ho va enregistrar amb la seva càmera de vídeo. (El seu pseudònim al youtube és Sydon777)

Tot seguit et comentem quatre vídeos on apareix la nostra formació durant l'aplec.

PRIMER VÍDEO:
La mostra de grups folklòrics, tota mena de representació de cultura catalana, en alguns moments, la música de fons és interpretada per la cobla Reus Jove. Hi reconeixereu fragments del pasdoble d'entrada de les Gitanes del Vallès, el galop la Filla del Bosc, i la Marxa sobre motius populars d'en Joaquim Serra. L'aplec tot just havia començat, anavem escalfant motors....



SEGON VÍDEO: CONCERT DE COBLA: Bellpuig cobla i Reus Jove estrenen l'arranjament per a cobla i percussió de la Masurca de Frederic Chopin (compositor polonès mundialment conegut). També hi trobareu un fragment de la prova acústica uns minuts abans de la cloenda (la cobla Reus Jove es fusiona conjuntament amb el grup de ball folk EL GRUPET) per interpretar un bolero d'en Max Havart titulat ENAMORADO. Finalment, l'inici de l'acte de cloenda amb els diables de Puig-Reig i la fera d'Olost.



TERCER VÍDEO:
INICI DE L'ESPECTACLE DE CLOENDA DE L'APLEC INTERNACIONAL DE LA SARDANA I MOSTRA DE GRUPS FOLKLÒRICS. Un clarinetista tocant el cant dels ocells "sui géneris" des de la part superior de la Torre. Per donar pas a la fusió de cobla i grup de folk interpretant mentre els actors ballen i fan acrobàcies en vertical i van despenjant-se de la torre.
Podeu escoltar (al grupet i la reus jove) interpretant el bolero ENAMORADO.
La música de la reus jove no cessa i tot seguit, es torna a interpretar música polonesa de Chopin, amb la Masurca instrumentada per a cobla i percussió.
El tram final del vídeo pots escoltar mentre els acrobates dansen sobre les parets de la torre, un bonic i conegut bolero titulat "CUANDO VUELVA A TU LADO" de la compositora mexicana Maria Grever, instrumentat per a cobla per en Bernat Castillejo.
La interpretació és de la cobla Reus Jove, amb Fani Fortet a les percussions i dirigits per en Francesc Gregori.




QUART VÍDEO:
Sardana UN TOMB PER CRACÒVIA del compositor Alfred Abad interpretada per la cobla Reus Jove (estrenada el mateix dia 8 d'agost a Cracòvia) i ballada en una sola rotllana per les colles sardanistes Aires Gironins, Sa Palomera de Blanes i Tarragona Dansa, mentre la colla castellera dels Castellers de Vilafranca preparen 10 pilars de quatre simultanis barrejat amb foc dels diables.
Tot seguit, enllaçat amb "LA SARDANA AÈRIA", on un grup d'acrobates penjats des de la torre del rellotge de la Plaça del Mercat (Rynek Glówny) de Cracòvia, ballen en directe una interpretació lliure i en vertical de la sardana. La música correspon a la sardana XALOC de Jordi Molina interpretada per a cobla (la cobla reus jove), les timbales amb la Fani Fortet i el grup de folk EL GRUPET.
Finalment el tirabol final, amb el gran fí de festa amb la participació de tots els grups com a festa de cloenda. Un èxit!!!


La Reus Jove durant la cercavila festiva del dissabte al matí


Comentaris

Entrades populars