FESTA MAJOR DE LES BORGES DEL CAMP. 7 I 8 DE SETEMBRE

El proper dilluns 7 i dimarts 8 la cobla Reus Jove participarà activament en els actes més destacats de la Festa Major, en motiu de la celebració de la festivitat de la Mare de Déu de la Riera a la població de les Borges del Camp.
Aquesta població del baix camp conserva tradicions centenàries com la portada de l'imatge de la Verge des de l'ermita fins al poble, on se la nomena durant la festa major alcadessa d'honor. Així mateix, el dia 7 a les 21:30 els diables precedeixen la verge en la baixada des de l'ermita. En arribar al poble, es canta la SALVE REGINA del mestre Josep Sancho Marraco. (Una peça que és cantada en llatí per la coral del poble i amb l'acompanyament d'un septet de músics de la cobla amb formació específica per a la Salve. Comptarà amb un violí, una flauta, dos clarinets, una trompeta, un fiscorn i un violoncel).


escolta la Salve Regina en versió instrumental en l'arranjament que en realitzà l'any 2007 l'Eduard Sendra per a 6 músics i coral mixta.
Acte seguit comença la processó recorrent diversos carrers de la vila, que en arribar a l'hort del Dasca, s'ofereix un castell de focs en honor a la patrona del poble.
L'endemà dia 8 a les 12 del migdia, un grup de músics de la cobla participaran a la missa Major, on es canta la MISSA PONTIFICALIS de Lorenzo Perosi, també cantada en llatí per l'Agrupació Coral Verge de la Riera i Cor Parroquial acompanyada per una petita orquestra de cambra de la Reus Jove, amb tres violins, un violoncel, un contrabaix, una flauta travessera, un clarinet i un orgue. Durant la missa s'ofereix la interpretació dels GOIGS DE LA MARE DE DÉUS DE LA RIERA. Per cloure la celebració religiosa, una vegada finalitzat l'ofici, els músics de l'orquestra ofereixen en solitari la interpretació musical de MARXA PONTIFICAL del compositor Charles Gounod.
Tot seguit, a l'hort del Dasca. a partir de les 13:30 sardanes amb la cobla REUS JOVE que oferirà un selecte i variat programa pel sistema de set tirades, amb les següents sardanes:
UN MAR DE MANS – DAVID ESTAÑOL I MARTELLS
DE REUS A TORROELLA – JOSEP COLL I FERRANDO
COMPASSOS D’AGRAÏMENT - JOAN JORDI BEUMALA SAMPONS
NOSTRA DANSA MIL I MÉS – CARLES SANTIAGO I ROIG
A 2/4 de 7 de la tarda Cant de vespres i, tot seguit, solemne processó amb la imatge de la Mare de Déu de la Riera pels carrers de la vila. A la plaça de la Font, cant de la Salve Regina, a càrrec de l'Agrupació Coral Verge de la Riera i Cor Parroquial acompanyats de la la formació específica per a la Salve, amb músics de la cobla Reus Jove.


Escolta l'esbós simfònic per a cobla, CAMINS del compositor i director Jesús Ventura i Barnet. (L'interpreta la formació de la reus jove del 2007 al teatre Bartrina)

Comentaris

Entrades populars